fbpx

WSBK – Andrea Iannone se vraća na Ducati?

WSBK – Andrea Iannone se vraća najverovatnije na Ducati i na stazu nakon četvorogodišnje suspenzije i tvrdi da je sada drugačiji

Foto: Aprilia Racing Team Gresini,Aprilia/GPAgency
Foto: Piaggio Group Media

WSBK – Andrea Iannone se vraća na Ducati i najverovatnije na stazu nakon četvorogodišnje suspenzije i tvrdi da je sada drugačiji. Njegova kazna zbog dopinga isteći će na vreme da se u WorldSBK timu GoEleven vrati na Ducati i na stazu. Brem bi tako trebalo biti prema aktuelnim informacijama.
Uvek brzi, ali i nezgodnog karaktera i neukrotivi Iannone se priprema za povratak na stazu i tvrdi da ne veruje u osvetu, ali i da je pre sedam godina napravio veliku grešku. „Sa današnjim mentalitetom mnogo toga bi uradio drugačije. Ne bi napustio Ducati. Imao sam opcije, odlučio sam se za jednu, a ne za drugu, ali sam srce ostavio u Ducatiju“, kaže Iannone misleći na prelazak u fabrički tim Suzuki, a potom i tim Aprilia.
Iannone je svoju jedinu MotoGP pobedu ostvario 2016. godine u Austriji na Red Bull Ringu vozeći Ducati, čime je prekinuo šestogodišnje čekanje na pobedu proizvođača iz Sant Agate Bologneze. Međutim, na kraju sezone dobio je otkaz u timu kako bi napravio mesta za Jorgea Lorenza. Otkazu je prethodio incident kada je iz trke u Argentini izbacio i sebe i timskog kolegu Andreu Doviziosa u trenutku kada su zauzimali drugo i treće mesto. Tim potezom je zapečatio svoju sudbinu u fabričkom MotoGP timu Ducati.
Sada se sa istim proizvođačem vraća na stazu, ali u Šampionat Sveta u Superbajku. Sam za sebe kaže: „Sada drži usta zatvorena. Radimo i razmišljamo o bliskoj budućnosti, što je sasvim dovoljno blizu. Zapravo, diskvalifikacija je skoro završena i kraj se već vidi. Vratiće mi moju takmičarsku licencu u novembru. Tu su pregovori, ugovori, razgovori… Srećan sam što još uvek ima zainteresovanih za mene, to me čini ponosnim i srećnim. Preteklih godina sam radio na tome da se vratim u MotoGP, WorldSBK, ali sam radio na tome“.

Foto: Suzuki Racing

Za četvorogodišnju zabranu takmičenja kaže: „Sigurno sam mnogo izgubio proteklih godina, ali najvažnije je pozitivno reagovati. Mislim da sam period kazne proživeo dostojanstveno. Ne verijem u osvetu, ne volim je. Naravno, voleo bi da vratim neke srećne momente iz prethodnih godina, ali poslednje četiri godine osećao sam se slobodan a ne zarobljen“.

Foto: Aprilia Racing

O svom (očekivanom) povratku na trkačku stazu Iannone kaže: „Sada sam dobro, ajde da razmišljamo o 2024. godini. Neće biti lako zato što je konkurencija u Superbajku na visokom nivou, kao i u MotoGP šampionatu, ali ono što mi se sviđa moj osećaj da mogu pogurati do granica i da mogu da žrtvujem sebe zbog toga što život kao moto trkač podrazumeva i žrtve. Nadam se da ću se vratiti onome što volim – vožnji motocikla 300 km/h, najoštrije što je moguće. To je moj život“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Savršen MotoGP vikend za Doviziosa i Ducati

Nakon pet meseci, Dovizioso se konačno sabrao, i pokazao šta ume na svom Ducatiju ...

Predstavljen osveženi Triumph Street Triple RS za 2020.

Triumph je zvanično predstavio unapređeni Street Triple RS za 2020. godinu Prva i očigledna ...

Valentino Rossi – kao da je zadnja guma izgorela

Valentino Rossi je obradovao svoje navijače solidnim treninzima i kvalifikacijama za MotoGP u Engleskoj, ...

MotoGP – Yamahine novine ne donose rezultate

MotoGP – Yamahine novine ne donose rezultate kakvima se ceo tim nadao na zvaničnom ...

Marquez iz Q1 do pol pozicije na Tajlandu

Slobodni treninzi i kvalifikacije za Veliku nagradu Tajlanda ponov su dokazali da je u ...

Honda ne zna u kom pravcu da krene sa RC213V

MotoGP tim HRC definitivno je u nezavidnom položaju – u Jerezu je nastupio sa ...