fbpx

WSBK – Andrea Iannone se vraća na Ducati?

WSBK – Andrea Iannone se vraća najverovatnije na Ducati i na stazu nakon četvorogodišnje suspenzije i tvrdi da je sada drugačiji

Foto: Aprilia Racing Team Gresini,Aprilia/GPAgency
Foto: Piaggio Group Media

WSBK – Andrea Iannone se vraća na Ducati i najverovatnije na stazu nakon četvorogodišnje suspenzije i tvrdi da je sada drugačiji. Njegova kazna zbog dopinga isteći će na vreme da se u WorldSBK timu GoEleven vrati na Ducati i na stazu. Brem bi tako trebalo biti prema aktuelnim informacijama.
Uvek brzi, ali i nezgodnog karaktera i neukrotivi Iannone se priprema za povratak na stazu i tvrdi da ne veruje u osvetu, ali i da je pre sedam godina napravio veliku grešku. „Sa današnjim mentalitetom mnogo toga bi uradio drugačije. Ne bi napustio Ducati. Imao sam opcije, odlučio sam se za jednu, a ne za drugu, ali sam srce ostavio u Ducatiju“, kaže Iannone misleći na prelazak u fabrički tim Suzuki, a potom i tim Aprilia.
Iannone je svoju jedinu MotoGP pobedu ostvario 2016. godine u Austriji na Red Bull Ringu vozeći Ducati, čime je prekinuo šestogodišnje čekanje na pobedu proizvođača iz Sant Agate Bologneze. Međutim, na kraju sezone dobio je otkaz u timu kako bi napravio mesta za Jorgea Lorenza. Otkazu je prethodio incident kada je iz trke u Argentini izbacio i sebe i timskog kolegu Andreu Doviziosa u trenutku kada su zauzimali drugo i treće mesto. Tim potezom je zapečatio svoju sudbinu u fabričkom MotoGP timu Ducati.
Sada se sa istim proizvođačem vraća na stazu, ali u Šampionat Sveta u Superbajku. Sam za sebe kaže: „Sada drži usta zatvorena. Radimo i razmišljamo o bliskoj budućnosti, što je sasvim dovoljno blizu. Zapravo, diskvalifikacija je skoro završena i kraj se već vidi. Vratiće mi moju takmičarsku licencu u novembru. Tu su pregovori, ugovori, razgovori… Srećan sam što još uvek ima zainteresovanih za mene, to me čini ponosnim i srećnim. Preteklih godina sam radio na tome da se vratim u MotoGP, WorldSBK, ali sam radio na tome“.

Foto: Suzuki Racing

Za četvorogodišnju zabranu takmičenja kaže: „Sigurno sam mnogo izgubio proteklih godina, ali najvažnije je pozitivno reagovati. Mislim da sam period kazne proživeo dostojanstveno. Ne verijem u osvetu, ne volim je. Naravno, voleo bi da vratim neke srećne momente iz prethodnih godina, ali poslednje četiri godine osećao sam se slobodan a ne zarobljen“.

Foto: Aprilia Racing

O svom (očekivanom) povratku na trkačku stazu Iannone kaže: „Sada sam dobro, ajde da razmišljamo o 2024. godini. Neće biti lako zato što je konkurencija u Superbajku na visokom nivou, kao i u MotoGP šampionatu, ali ono što mi se sviđa moj osećaj da mogu pogurati do granica i da mogu da žrtvujem sebe zbog toga što život kao moto trkač podrazumeva i žrtve. Nadam se da ću se vratiti onome što volim – vožnji motocikla 300 km/h, najoštrije što je moguće. To je moj život“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Moto Test – Yamaha Tenere 700 Explore

Moto Test – Yamaha Tenere 700 Explore vraća stvari na svoju osnovu i elektronska ...

Isle of Man TT 2021 već otkazan zbog pandemije koronavirusa

Organizatori Isle of Man TT događaja saopštili su da je godišnja trka otkazana za ...

Aramco ne zna za milionski ugovor sa Rossijem i timom VR46!?

Informacija o ulasku Valentina Rossija sa svojim VR46 timom u MotoGP došla je pod ...

8 najzanimljivijih moto ruta u SAD

Ako ste trenutno student, verovatno razmišljate kako da odete u obećanu Ameriku i zaradite ...

Motoraške istine i zablude

Mitovi, legende, zablude među motociklistima, ko je brži, ko udobniji, ko bolje ubrzava, ko ...

Yamaha Ténéré 700 potukla BMW u Nemačkoj

Iako je u prodaju širom Evrope krenula tek polovinom godine, Yamaha Ténéré 700 je ...