fbpx

MotoGP – Bautista će voziti na VN Malezije

MotoGP – Bautista će voziti na VN Malezije Ducati Desmosedici GP za svoj Aruba.it Racing tim

MotoGP – Bautista će voziti na VN Malezije Ducati Desmosedici GP za svoj Aruba.it Racing tim. Alvaro Bautista i njegov tim će otputovati u Maleziju i od 10. do 12. oktobra biti deo MotoGP trke ua Veliku Nagradu Malezije. Trka u Maleziji na stazi Sepang održava se dve nedelje po završetku WSBK šampionata u kojem Bautista brani naslov šampiona i trenutno je vodeći sa 74 poena prednosti ispred Topraka Razgatlioglua, vozača Pata Yamaha tima.
Za Ducati MotoGP tim nastup Bautiste na trci u Maleziji biće treći wildcard izlazak na stazu vozača koji nisu deo fabričkog tima. U MotoGP sezoni 2023. Michele Pirro je već vozio u Mugellu, a voziće i u Misanu na trci za VN San Marina 10. septembra.
Zvanična vest da će se aktuelni WSBK šampion vratiti na MotoGP Ducati i nije toliko iznenađenje. Ducati je od prošle godine ojačao svoje partnerstvo sa Aruba.it, pa su fabrički vozači MotoGP tima Ducati čak na nekolikjo trka nastupali u bojama Aruba.it.
Sa druge strane, Bautista je na stazi Misano učestvovao na dva testa vozeći Ducati Desmosedici GP, a nakon postavljenih konkurentnih rezultata, bilo je pitanje dana kada će Ducati i zvanično objaviti da će Bautista po wildcard pravilu izaći na zvaničnu trku za neku Veliku Nagradu. Sada znamo da će to biti u Maleziji, a za Bautistu to će biti prva MotoGP trka od 2018. godine, kada je odvezao svoju poslednju trku u MotoGP šampionatu u Valensiji.
„Radujem se što ću biti u prilici da vozim u MotoGP konkurenciji i to na stazi Sepang koju jako volim, a koja na moju žalost nije u WorldSBK kalendaru. Testovi na Ducati Desmosedici GP motociklu su bili pozitivni, imao sam dobar osećaj i bilo je zabavno. Zelim iskreno da se zahvalim Ducatiju i mom timu Aruba.it, bez kojih ne bi dobio ovakvu priliku. Istovremeno, moram da kažem da je MotoGP trka koju ću voziti za mene bonus, ali ne i prioritet. Zbog toga moramo ostati koncentrisani na WorldSBK šampionat Sveta i to je trenutno jedino važno. Želim da ostanem potpuno koncentrisan za poslednji deo sezone koji će biti vrlo zahtevan i imati mnogo (četiri trkačka vikenda od 8. septembra do 29. oktobra) trka u kratkom vremenskom razdoblju. Osećaj na mom Ducati Panigale V4R je dobar, a nadam se da će tako i ostati. Kada WSBK sezona bude gotova razmišljaću o Maleziji, do tada imamo kratak odmor i na stazu se vraćamo u Magny-Cours od 8. do 10. septembra”, kaže Alvaro Bautista.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP spektakl za oproštaj od sezone 2018.

Iako je pobednik šamponata odavno odlučen, i poslednja trka MotoGP sezone bila je spektakl ...

U Srbiji predstavljen BMW R18

BMW Motorrad Srbija predstavio je svojim klijentima i predstavnicima medija R18 dugoočekivani model koji ...

Kevin Benavides na Hondi pobednik Dakar Relija 2021

U konkurenciji motociklista na Dakar Reliju 2021. sve je poznato – šampion je Kevin ...

MotoGP – Velika nagrada Španije Bagnaiji

MotoGP trka, četvrta u sezoni 2023. za Veliku nagradu Španije vožena je na stazi ...

MotoGP – kvalifikacije u Portugalu za Joana Zarca

MotoGP kvalifikacije za Veliku nagradu Portugala pripale su Joanu Zarcu na Pramac Ducatiju MotoGP ...

U susret Sajmu DDOR Eco Bg Car Show 07

Automobili, motocikli i auto-moto industrija u celini vraćaju se na Beogradski sajam u punom ...