fbpx

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed, a kao i za prvi model iz 2016. Lewis Hamilton je promoter novog modela

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed, a kao i za prvi model iz 2016. Lewis Hamilton je promoter novog modela. Podatak da je novi Mercedes-AMG GT Coupe četvorosed ipak treba uzeti sa rezervom i u stvarnosti više je standarni 2+2.
Na zadnjim sedištima mogu se smestiti deca ili osobe do 150 cm visine. Mada, Mercedes-AMG GT Coupe u svakom slučaju niko nikada nije ni tretirao kao porodični automobil. U svakom slučaju, poznati promoter, sedmostruki šampion Formule 1 Lewis Hamilton, tvrdi da je novi Mercedes-AMG GT Coupe praktičniji i funkcionalniji u odnosu na prethodnika. Sa druge strane, kupe iz Affalterbach sa (još uvek) V8 motorom direktni je konkurent Porscheu 911, a dva dodatna zadnja sedišta biće na spisku opcionala.
Ipak, deluje da su se u Mercedesu potrudili oko funkcionalnog dela ovog kupea, obzirom da Matthias Schmidt produktni menadžer GT Coupea naglašava praktičnost i funkcionalnost prtljažnika uz elektrpomična vrata, što da sada, barem pri akcentiranju karakteristika sportskih kupea nikada nije bio slučaj.
Kada su tema sedišta, Mercedes-AMG GT Coupe, koji fabrika deklariše kao model za 2024. godinu, uma dublja prednja sedišta koja bolje drže telo vozača i suvozača, a za dodatni komfor služe ventilacioni otvori ugrađeni u naslone sedišta. Pri selektovanju Sport, Sport+ ili Race moda vožnje, boče potpore na sedištima automatski postaju čvršće i dublje.
Uz novu generaciju Mercedes-AMG GT Coupe marka napušta dosadašnju nomenklaturu izostavljajući slova C, S i R iz oznake modela. Od sada, ovaj kupe će, kao i Mercedes-Benz AMG SL, biti označavan samo brojkama. Za početak Mercedes-AMG GT Coupe će imati 55 i 63 verzije, a obe će imati 4.0 V8 twin-turbo motor.
Ukoliko se kompanija odluči da u GT Coupe počne da ugrađuje četvorocilindarsku pogonsku opciju kakvu ima SL, dobiće oznaku 43. Sa druge strane, plug-in hibridna verzija koja je izvesna, biće obeležena se E Performance.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Fiat Panda EV će se proizvoditi u Kragujevcu

Fiat Panda EV će se proizvoditi u Kragujevcu saopštio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ...

Volkswagen ID.3 konačno bez kamuflaže

Kažu da je sa današnjim danom počela nova istorija za VW, kao sa Bubom ...

Iznenađenja na 5. etapi Dakar Relija

Peta, po mnogima jedna od najtežih etapa Dakar Relija donela je iznenađenja i pomeranja ...

Formula 1 pokazala bolid za 2021.

Iako se još uvek lome koplja po pitanju mnogo toga u Formuli 1, možemo ...

Stroll se igrao sa pravilima i sada plaća – kaže Ecclestone

Bernie Ecclestone, više nema veze sa Formulom 1, ali ima zanimljive komentare na dešavanja ...

Koliko su bogati šefovi timova u Formuli 1?

Koliko su bogati šefovi timova u Formuli 1? Nedavno smo saznali da je Wolff ...