fbpx

Volkswagen T7 California Concept i zvanično

Volkswagen T7 California Concept i zvanično je otkriven najavljujući serijski model koji stiže za 2024. godinu

Volkswagen T7 California Concept i zvanično je otkriven najavljujući serijski model koji stiže za 2024. godinu. Veći je i tehnološki znatno napredniji od svog prethodnika, a Volkswagen T7 California Concept praktično je već serijski model.
Iako je dosta dugo najavljivan, Volkswagen T7 California koji je predstavljen u Dizeldorfu na salonu karavana i kamper vanova, model je koji će od 2024. godine biti ponuđen kupcima. Svakako velika funkcionalna novima su i druga klizna bočna vrata na levoj strani vozila.
Dosadašnja izdanja Volkswagen T7 Californije su uz levu fiksnu stranu imale smeštenu kuhinju, a iznenađenje je da se i sada nalazi na istom mestu. Volkswagenovi inženjeri su kuhinju malo „pogurali“ unazad, ka zadnjem delu vozila, kako bi stvorili prolaz iza prednjeg reda sedišta. Dodatna, vrlo zanimljiva i korisna korist od ovog rešenja je da se sada sporetu, frižideru i sudoperi može prići i od spolja, a ne smao iznutra. Drugim rečima, može se pripremiti obrok „na otvorenom“. Gasni štednjak je u standardnoj opremi, a 230 voltni priključak za struju je na raspolaganju i sa spoljne strane Volkswagen T7 Californija Concepta.
Uz leva klizna vrata Volkswagen novi model T7 California deklariše kao koncept sa tri zone. Prva zona je uz desnu stranu vozila u koju se ulazi i izlazi i obavljaju dnevne aktivnosti tokom nedelje. Za opuštanje tokom vikenda, ovo je zona dva i postaje šator sa otvorenom stranicom, koji ima samo jedan stub za pomičnu tendu koja zasenjuje vrata.
Treća zona je sa druge strane vozila u koja se sada koristi uz nova klizna vrata i ima svoju tendu sa sva stuba, a namenjena je za pripremu obroka i ručavanje. Prednja sedišta se rotiraju za 180°, dok se zadnja klupa pretvara u ležaj za dvoje.
Pored toga, sedišta se lako vade iz vozila kada zatreba više prosotra, a tu je i neizbežni krov od aluminijuma koji se podiže. Opremljen je LED osvetljenjem i USB utičnicama, a podizanjem i spuštanjem se upravlja vienamenskim tabletom u zadnjem delu vozila, koji se upravlja i kompletnim infotejment sistemom. Alternativa je i aplikacija za mobilni telefon, uz koju se sve komande prebacuju na telefon.
Druga velika novina u Volkswagen T7 California Conceptu je plug-in hibridni pogon. Po ptvi put se pojavljuje u porodici VW California. Iako VW za sada nije objavio sve detalje pogona, za predstavljeni koncepr, može se pretpostaviti da ga deli sa VW Multivan T7 eHybrid. To znači benzinski motor zapremine 1.4 litre koji uz jedan elektromotor postaje pogonska grupa sa 215 KS i električnom autonomijom do 50 kilometara sa jednim punjenjem. Za sada, ne zna se da li će biti nekih modifikacija u ovoj pogonskoj konfiguraciji za T7 California.
Sa druge strane, Volkswagen najavljuje da će svi pogonski sistemi Multivana biti raspoloživi za novi campervan, pa je moguće da će kupcima biti ponuđene tri pogonske opcije – benzinska, dizel i elektrifikovana. Informacije o početku proizvodnje i ceni za VW T7 California tek očekujemo.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Proslava uspeha uz Evoque Landmark edition

Land Rover slavi uspeh njihovog najviše nagrađivanog modela Evoque, sa novom edicijom pod imenom ...

Otkriven je Smart #3 SUV

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a ...

Osveženi Jeep Cherokee stiže u Detroit

Jeep je pokazao prve zvanične fotografije osveženog Cherokeea, par nedelja pre službene premijere na ...

Polestar 3 ima dva elektromotora i 510 KS

Polestar 3 prvi je SUV švedske sportske električne marke, ima dva elektromotora i košta ...

Andy Cowell pravi motor za Aston Martin?

Odlazak Andya Cowella prvog čoveka za motore iz tima Formule 1 Mercedes-AMG je gotova ...

Pininfarina Battista u 128 miliona kombinacija

Kupac hipersportskog automobila pridobija se znakom, performansama ali i mogućnošću personalizacije – kažu u ...