fbpx

Formula 1 – Drugovich kuca na vrata Williams F1 tima

Formula 1 – Drugovich kuca na vrata Williams F1 tima, a sa sobom donosi i popriličnu finansijsku podršku


Felipe Drugovich / Foto Aston Martin Formula 1 Team media

Formula 1 – Drugovich kuca na vrata Williams F1 tima, a sa sobom donosi i popriličnu finansijsku podršku. Ralf Schumacher, bivši vozač Formule 1 i pobednik osam trka smatra da je Drugović sa mnogo novca čeka svoju priliku za stalno „radno mesto“ u bolidu Formule 1. Obzirom da još jedino Williams Formula 1 tim nije saopštio ko će biti timski kolega Alexanderu Albonu, opcije za vozače kao što su Mick Schumacher, Felipe Drugovich i Liam Lawson su više nego sužene.


Felipe Drugovich / Foto Aston Martin Formula 1 Team media

Prema Ralfu Schumacheru, dani Logan Sargeanta su odbrojani, pogotovo nakon dva izletanja i oštećenja bolida Williams. Šta više, u prvom udesu tokom kvalifikacija na stazi Suzuka u Japanu je toliko oštetio bolid, da je FIA deklarisala da Williams koristi treći bolid u sezoni. A i tokom same trke, a pre odustajanja, Sargeant je oštetio bolid. James Volwes je Sargeantu dao rok da do kraja sezone dokaže da zaslužuje mesto u bolidu Williams. Događaji iz Japana Sargeantu sigurno ne idu u korist.
Ralf Schumacher, koji radi kao komentator, smatra da je Sargeant „preplavljen“ emocijama, previše, čak očajnički se trudi i pravi greške. Umesto Sargeanta, Ralf Schumacher bi u bolidu Williams više voleo da vidi Micka, sina svog rođenog brata i legende Formule 1 Michaela Schumachera.


Felipe Drugovich / Foto Aston Martin Formula 1 Team media

„Verujem da bi radio bolji posao nego Logan Sargean. Mislim da su okolnosti pod kojima je Mich ušao u Formulu 1 bile vrlo loše. U godini sa još jednim početnikom i u bolidu Haas na kojem je pisalo da je Formula 1, ali to zapravo nije bio“, kaže Ralf Schumacher, a za drugu Mickovu godinu u Haasu smatra da je Mick na počeku sezone bio previše slab, ali da je u sredini sezone bio na istom nivou kao njegov tadašnji timski kolega Kevin Magnussen. „Međutim, tada je Mick bio u timu koji nije baš uvek stajao iza njega, barem to nije radio šef tima, a to nije lako za mladog vozača“, kaže mlađi brat Schumacher.
Iako bi voleo da u Williamsu vidi svog rođaka (Mick navodno uveliko pregovara sa timom Alpine u kojem bi vozio u WEC šampionatu izdržljivosti), Ralf Schumacher smatra da je že Felipe Drugovich zameniti Sargeanta, koji sa monogo spremnog novca čeka svoju priliku. Iako je još uvek autuelni šampion Formule 2, i iako je pobedio Théa Pourchairea i Liama Lawsona, a pogotovo Sargeanta koji je bio tek četvrti, Drugovich se morao zadovoljiti mestom rezervnog vozača tima Aston Martin. Prema većini upućenih u dešavanja u padoku Formule 1, Drugovich, sa svojim talentom i spremnim budžetom je jasan favorit za mesto Sargeanta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Jaguar Land Rover smanjuje radna mesta i proizvodnju

Britanski proizvođač automobila, Jaguar Land Rover, planira da smanji 1.000 radnih mesta kao i ...

Završen je 87. reli Monte Karlo

U dramatičnoj završnici Sebastien Ogier je uspeo za sačuva minimalnu prednost i pobedi na ...

Spreman prototip za Bugatti Centodieci omaž za EB110

Dok se raspravlja o budućnosti Bugattija u okviru Volkswagen Grupe, priprema se omaž nekadašnjem ...

Casa Seat u Barceloni pokazuje nove trendove

Juče je zvanično u viruelnoj prezentaciji predstavljen CASA SEAT, izložbeno prodajni prostor u centru ...

Proizvođač T-Rex trotočkaša podneo zahtev za bankrot

Proizvođač T-Rex trotočkaša, Campagna, podneo je zahtev za zaštitu od bankrota Proizvođač T-Rex trotočkaša, ...