fbpx

Formula 1 – Drugovich kuca na vrata Williams F1 tima

Formula 1 – Drugovich kuca na vrata Williams F1 tima, a sa sobom donosi i popriličnu finansijsku podršku


Felipe Drugovich / Foto Aston Martin Formula 1 Team media

Formula 1 – Drugovich kuca na vrata Williams F1 tima, a sa sobom donosi i popriličnu finansijsku podršku. Ralf Schumacher, bivši vozač Formule 1 i pobednik osam trka smatra da je Drugović sa mnogo novca čeka svoju priliku za stalno „radno mesto“ u bolidu Formule 1. Obzirom da još jedino Williams Formula 1 tim nije saopštio ko će biti timski kolega Alexanderu Albonu, opcije za vozače kao što su Mick Schumacher, Felipe Drugovich i Liam Lawson su više nego sužene.


Felipe Drugovich / Foto Aston Martin Formula 1 Team media

Prema Ralfu Schumacheru, dani Logan Sargeanta su odbrojani, pogotovo nakon dva izletanja i oštećenja bolida Williams. Šta više, u prvom udesu tokom kvalifikacija na stazi Suzuka u Japanu je toliko oštetio bolid, da je FIA deklarisala da Williams koristi treći bolid u sezoni. A i tokom same trke, a pre odustajanja, Sargeant je oštetio bolid. James Volwes je Sargeantu dao rok da do kraja sezone dokaže da zaslužuje mesto u bolidu Williams. Događaji iz Japana Sargeantu sigurno ne idu u korist.
Ralf Schumacher, koji radi kao komentator, smatra da je Sargeant „preplavljen“ emocijama, previše, čak očajnički se trudi i pravi greške. Umesto Sargeanta, Ralf Schumacher bi u bolidu Williams više voleo da vidi Micka, sina svog rođenog brata i legende Formule 1 Michaela Schumachera.


Felipe Drugovich / Foto Aston Martin Formula 1 Team media

„Verujem da bi radio bolji posao nego Logan Sargean. Mislim da su okolnosti pod kojima je Mich ušao u Formulu 1 bile vrlo loše. U godini sa još jednim početnikom i u bolidu Haas na kojem je pisalo da je Formula 1, ali to zapravo nije bio“, kaže Ralf Schumacher, a za drugu Mickovu godinu u Haasu smatra da je Mick na počeku sezone bio previše slab, ali da je u sredini sezone bio na istom nivou kao njegov tadašnji timski kolega Kevin Magnussen. „Međutim, tada je Mick bio u timu koji nije baš uvek stajao iza njega, barem to nije radio šef tima, a to nije lako za mladog vozača“, kaže mlađi brat Schumacher.
Iako bi voleo da u Williamsu vidi svog rođaka (Mick navodno uveliko pregovara sa timom Alpine u kojem bi vozio u WEC šampionatu izdržljivosti), Ralf Schumacher smatra da je že Felipe Drugovich zameniti Sargeanta, koji sa monogo spremnog novca čeka svoju priliku. Iako je još uvek autuelni šampion Formule 2, i iako je pobedio Théa Pourchairea i Liama Lawsona, a pogotovo Sargeanta koji je bio tek četvrti, Drugovich se morao zadovoljiti mestom rezervnog vozača tima Aston Martin. Prema većini upućenih u dešavanja u padoku Formule 1, Drugovich, sa svojim talentom i spremnim budžetom je jasan favorit za mesto Sargeanta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Haas je preuzeo Ferrarijeve viškove

Formula 1 tim Haas je otvorio svoj dizajn centar u Maranellu, praktično u dvorištu ...

Naslednik Peugeot-a Tepee-a zove se Rifter

Pokazan je i treći član MPV porodice koja deli istu platformu. Zove se Peugeot ...

Porsche se vraća na reli staze 2020.

Porsche je predstavio koncept kojim će se vratiti na reli takmičenja 2020. u FIA ...

Ferrari hybrid sa 1000 KS debituje 31. maja

Ferrari je brže usvojio hibridni pogon nego što je priznavao da će se dogoditi ...

Rebellionu oduzeto treće mesto iz Spa

Treće mesto osvojeno u Spa, oduzeto je Rebellion Racingu nakon tehničkog pregleda vozila Posada ...

Osvežen Ford Ka+

Najmanji Ford Ka+ je osvežen za ovu godinu i to ne samo kozmetički nego ...