fbpx

MotoGP – Marquez na Gresini Ducatiju ali bez svog tima

MotoGP – Marquez na Gresini Ducatiju sledeće sezone ali bez svog tima i sa novim šefom ekipe, a obrazloženja su različita

Foto: Honda Racing Corporation Media

MotoGP – Marquez na Gresini Ducatiju sledeće sezone ali bez svog tima i sa novim šefom ekipe, a obrazloženja su različita. Saga oko prelaska osmostrukog šampiona sveta Marca Marqueza sa Honde na Ducati se plako privodi kraju. Definitivno, Marquez će sledeću sezonu voziti u MotoGP timu Gresini, na Ducatiju, a u društvu svog rođenog brata Alexa.
Međutim, poznata je želja Marqueza starijeg da sa njim u Gresini pređe i njegova kompletna ekipa, uključujući i Santija Hernandeza, dugodišnjeg šefa ekipe HRC. Međutim, od toga nema ništa. Marquez će u timu Gresini dobiti novog šefa ekipe. To će biti Frankie Carchedi, koji trenutno u timu radi sa Fabiom di Giannantoniom, a bio je šef ekipe Joana Mira u Suzukiju kada je osvojio naslov MotoGP šampiona sveta 2020. godine.

Foto: Honda Racing Corporation Media

Marquez je na press konferenciji pred trku u Indoneziji rekao da postoje dva razloga zbog kojih nije sa sobom poveo kompletnu MotoGP ekipu iz HRC-a. Prvi je da nije želeo da “osakati” HRC, a drugi je da nije želeo da postojeća ekipa u Gresiniju mora da ode iz tima. To bi bila verzija iz ugla španskog vozača.
Međutim postoji i drugačija perspektiva. Prema za sada ponatom, ugovor Marqueza sa timom Gresini je na samo godinu dana. Uz ugla Ducatija, koji se za sada formalno nije mešao, sledeća godina može biti probna i otkriti kako će se Marquez prilagoditi na Ducati nakon 12 godina na Hondi. Sa druge, mnogo važnije strane Ducati otvoreno poručuje sa svoje tehnološke i tehničke tajne ne želi da otkriva kompletnom timu Honda, tim pre što je ugovor na kratak period. Očigledno, kao što je Gigi Dall’igna rekao da bi voleo da vidi Marca Marqueza na Ducati MotoGP motociklu, isto tako to nije želeo po svaku cenu. Ako se Marquez pokaže dobar na GP24 nije isključeno da bi svoje mesto imao u fabričkom timu za 2025. godinu. A ako bi se pokazalo drugačije, Ducati sa svoje strane ostaje čist, a tajne, najvećim delom sačuvane. U svakom slučaju, Marquez u vidu ima upravo sezonu 2025. kada će dosta vozača biti bez ugovora, a samim tim i atraktivnih sedišta na motociklima. Pored toga, nije želeo da provede još jednu sezonu u HRC-u sa slabim rezultatima. Jorge Lorenzo kaže: “Vredite onoliko koliko vredi vaša poslednja sezona vaša poslednja trka. Ako nemate rezultata, vrednost vam pada, pa makar bili i Marc Marquez”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – Alex Rins potpisao za Yamahu

MotoGP – Alex Rins potpisao za Yamahu i u japanskom fabričkom timu pridružiće se ...

WSBK – Bautista sa 7 kilograma balasta

WSBK – Bautista sa 7 kilograma balasta na Ducati Panigaleu kaže da se razlika ...

Valentino Rossi pozitivan na COVID-19

Dvetostruki šampiona sveta u motociklizmu Valentino Rossi pozitivan je na COVID-19 i propušta trku ...

Yamaha penzionisala R6 i predstavila sportski R7

Kada nešto prestane da se traži napraviš ono što se traži – Yamaha penzionisala ...

WSBK trka u Asenu otkazana zbog snega

Prva trka Svetskog supebajk šampionata otkazana je zbog niske temperature i snega koji je ...