fbpx

Honda Prelude se vratila

Honda Prelude se vratila, kao koncept za sada, ali deluje da je ovaj koncept spreman za serijsku proizvodnju

Honda Prelude Koncept // Foto: Honda News

Honda Prelud se vratila, kao koncept za sada, ali deluje da je ovaj koncept spreman za serijsku proizvodnju. Na Japan Mobility Show, pravo niotkuda, Honda je predstavila koncept pod dobro poznatim imenom Prelude.
Za sve one koji se ne sećaju modela Prelud, Honda je lansirala svoj sportski kupe sa dvoje vrata 1978. godine. Ovaj model je izdržao četiri gneracije, završio je sa preko 200 KS, upravljanjem na svim točkovima i uvek prisutnin sjajnim balansom vozila i brilijantnim manuelnim menjačima. Zapravo, za sve one koji su zaboravili, Honda je tradicionalno umela da naparvi sjajan sportski automobil, a tek da pomenemo poneki, setimo se NSX-a, Integre i S2000.
Za sada Honda Prelude je koncept o kojem proizvođač ćuti po pitanju bilo kakvih podataka. Japan Mobility Show u Tokiju tradicionalno obiluje konceptima koji neikada ne ugledaju svetlost dana na proizvodnjim trakama, pa bi i Honda Prelude mogla ostati samo još jedan izložbeni eksponat.

Honda Origin Cruise // Foto: Honda News

Sa druge strane, Honda Prelude ne deluje dovoljno egzotično da bi odbacili mogućnost o serijskoj proizvodnji modela sličnog konceptu, za razliku od takođe prikazanog koncepta Honda Cruise Origin.
Ruku na srce, trenutno prednjim delom podseća na aktuelni Civic, doduše i na Toyotu Prius, a od detalja jedino je vidljiv ozbiljan kočioni sistem sa natpisom Brembo i to koroz točkove od 20“. Enterijer je potpuno zatamčjenim prozorima pažljivo skriven, a koncept ga možda ni nema.

Honda Prelude // Foto: Honda Newsroom

Toshihiro Mibe, CEO Honde, je prilikom otkrivanja modela Prelude indirektno najavio mogućnost sportskog modela i to više opredeljenjem kompanije da kupcima ponudi sportske modele, koji će u budućnosti, sigurno, biti električni. Honda Prelude bi, kao što samo ime kaže (Prelude – Uvod) mogla biti uvod ili najava 2+2 kupea. Uz bateriju skromnog kapaciteta kako bi masa vozila ostala razumna i jednim većim ili čak dva manja elektro motora, ovakav kupe bi naišao na odobravanje, to je sigurno. Samo, autoindustrija živi od prodaje a ne od oduševljenja, pa bi takav motor mora i da se prodaje kako bi vratio ulaganje i opravdao svoje postojanje.
Kako god, Honda Prelude trenutno postoji i možda će postojati još samo nekoliko dana, a potom otići na spisak koncepata koji su se nekada negde pojavili. A možda bude i drugačije, videćemo…

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi Q8 e-tron zvanično predstavljen

Audi Q8 e-tron zvanično je predstavljen sa unapređenjima koja su najavljena, ali tada za ...

Proširen Delta Auto Servis

Delta Auto Servis – ovlašćeni servis za BMW i MINI vozila na Novom Beogradu ...

Dwayne Johnson i Jason Statham neće se pojavljivati u “Fast 9”

Po svemu sudeći, Luke Hobbs i Deckard Shaw neće se pojavljivati u novom nastavku ...

Honda investira 2.75 milijardi dolara u General Motors

Honda se udružila sa General Motorsom u razvoju autonomnog vozila koji radi Cruise, GM-ovo ...

Auto industrija se priprema za novi WLTP režim

Tokom 2019. i nakon uvođenja WLTP, proizvođače automobila očekuje naredna faza ekoloških testova U ...

Zenvo Aurora stiže sa 6.6 Quad turbo V12 motorom

Zenvo Aurora stiže sa 6.6 Quad turbo V12 motorom koji će uz pomoć hibrida ...