fbpx

WRC – Kalle Rovanpera sledeće sezone voziće povremeno

WRC – Kale Rovanpera sledeće sezone vozi povremeno, što znači samo neke od relija u sezoni 2024.

WRC // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

WRC – Kalle Rovanpera sledeće sezone vozi povremeno, što znači samo neke od relija u sezoni 2024. Pomalo iznenađujuća vest stigla je iz tabora Toyota Gazoo Racing, koji je ove godine osvojio dvastruku WRC krunu – u konkurenciji vozača i u konkurenciji konstruktora. Mladi Kalle Rovanpera ima samo 23 godine, i iznendio je sveta auto sporta samo dan nakon završetka WRC sezone 2023. u kojoj je odbranio titulu šampiona sveta.

WRC // Kale Rovanpere // Foto / Toyota Gazoo Racing

Rovanpera kaže da će u WRC sezoni 2024. sa svojim stalnim suvozačem Jonneom Halttunenom voziti samo neke od relija tokom sezone, a ne celu sezonu sa svom prtedviđenim takmičenjima. Rovanpera i sam kaže da mnoge čudi što se sa samo 23 godine u izvesnom smislu povlači iz WRC-a gde je osvojio dva uzastopna naslova šampiona sveta i dodaje: “U poslednjih nekoliko godina postigli smo mnogo, i sada možemo malo da se odmorimo, recimo da se opustimo i napunimo baterije za buduće sezone, koje će biti pune sezone sa timom od 2025. godine. Ja imam samo 23 godine, ali vozim već jako dugo i mislim da će neka vrsta odmora biti odlična stvar za nas obojicu, a Halttunen je dobro primio ovu vest i podržao je”.

WRC // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanpera kaže da se ova ideja pripremala tokom sezone i da su mnogi bili iznenađeni kada je saopštio svoj plan, ali su vremenom prihvatili da neće voziti kompletan WRC kalendar 2024.
Rovanpera će u Toyoti GR Yaris Rally 1 deliti takmičenja sa Sebastienom Ogierom, ali još nije poznato ko će nastpati na kojim relijima tokom sezone 2024.
Zanimljive su reakcije konkurenata. Terry Neuville kaže da mu nije cilj postajati šampiona bez prave konkurencije i da je draž WRC-a u što jačoj konkurenciji. Ott Tanak, koji prelazi u fabrički tim Hyundai je oštiji na rečima i kaže da takva odluva toliko mladog vozača ože značiti da u WRC-u nešto ne valja i da se nada da će organizatori šampionata sveta u reliju nešto naučiti iz poteza finskog šampiona. Esapekka Lappi kaže da je privremeno povlačenje Rovanpere možda poruka da neke stvari u WRC-u treba menjati i da je WRC sezona za vozače i suvozače mnogo više od onoga što se može vieti tokom WRC vikenda.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

U susret Sajmu DDOR Eco Bg Car Show 07

Automobili, motocikli i auto-moto industrija u celini vraćaju se na Beogradski sajam u punom ...

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed, a kao i za prvi model iz 2016. Lewis ...

Proizvedeno 500.000 Dacia Duster

Krajem novembra fabrika automobila Dacia u Mioveniju u Rumuniji proslavila je proizvodnju 500 000. ...

Ford neće koristiti GM-ov menjač, tvrdi da je neefikasan

U aprilu 2013., GM i Ford su potpisali ugovor o ugradnji automatskih menjača koje ...

Dacia Jogger je dobila hibridni pogon

Dacia Jogger je dobila hibridi pogon koji jednom od najpristupačnijih vozila u MPV segmentu ...

Prva nagrada za Nissan Leaf

Novi Nissan LEAF osvojio je svoju prvu međunarodnu nagradu Udruženje za potrošačku tehnologiju Consumer ...