fbpx

MotoGP – Davide Brivio napustio Formula 1 tim Alpine

MotoGP – Davide Brivio napustio je Formula 1 tim Alpine i otvorila se mogućnost da se vrati u MotoGP i to u nekada trofejni tim

Foto: Suzuki-Racing

MotoGP – Davide Brivio napustio je Formula 1 tim Alpine i otvorila se mogućnost da se vrati u MotoGP. Ponovo se ispostavilo da spekulacije i tračevi ponekad imaju svoju osnovu. U padoku Formule 1 pominjala se mogućnost da Davide Brivio napusti F1 tim Alpine, mada je on negirao takvu mogućnost i govorio da je zadovoljan u timu Formule 1 na poziciji (zvanično) trkačkog direktora, ali koja zapravo nikome nije bila previše jasna. Sada je ipak završeno sa izletom u Formulu 1, barem što se Brivia tiče. Nakon tri godine u F1 podružnici Renaulta, Brivio je slobodan agent i logično je pitanje da li će se vratiti tamo gde je bio najuspešniji – u MotoGP. Po tom pitanju neko vreme već kruže spekulacije da bi se moga pridružiti MotoGP timu Honda, odnosno HRC-u, i to na mestu šefa tima, kao zamena da Alberta Puiga, čijim radom nisu zadovoljni ni šefovi u HRC-u ni navijači Honde. U MotoGP timu Honda svakako se dešavaju velike promene.Ne samo da je (barem za sada) osmostruki šampion sveta Marc Marquez otišao na konkurentski motocikl, nego Hondu napušta i tradiconalni glavni sponzor Repsol, o čemu se takođe spekuliše.

Foto: Suzuki Racing

Brivio ima mnogo iskustva i uspeha u MotoGP šampionatu sveta sa timovima Yamaha i Suzuki. U slučaju da se vrati u MotoGP i to u tom Honda, ponovo će se udružiti sa Joanom Mirom, sa kojim je u timu Suzuki došao da titule šampiona sveta 2020. godine. Šta više, Brivio je tim Suzuki podigao bukvalno od ničega, čime je osvajanje titule još veći rezultat.
U Hondu dolazi i Luca Marini, polubrat Valentina Rossija, sa kojim je Brivio imao izuzetno uspešnu saradnju. Mediji u Italiji spekulisu je zapravo Rossi dao zeleno svetlo da Marini napusti VR46 kada je saznao da na čelo tima Honda dolazi upravo Brivio, ali o tim zakulisnim radnjama se može samo spekulisati.
U svakom slučaju, Brivio zavretkom 2023. gdoine završava i svoju karijeru u Formula 1 tiumu Alpine, uz tradicionalno saopštenje da će u nastavku karijere potražiti nove izazove. Da li će izazov biti nekada trofejni MotoGP tim Honda, saznaćemo verovatno uskoro.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Remy Gardner se seli u najjaču MotoGP klasu 2022.

Trenutno vodeći u Moto2 šampionatu sveta seli se u MotoGP kategoriju sledeće godine i ...

Marc Marquez ima prelom nadlaktice

Aktuelni MotoGP šampion sveta Marc Marquez doživeo je prelom nadlaktične kosti prilikom pada Branioc ...

Kralj je otišao, ko će biti novi?

Dobro je kada dominantni vozač, kao što je bio Bred Binder prošle godine, napusti ...

Konačno zaslužena pobeda Vinalesu i Yamahi

Vinales je na Yamahi pobedio, ali ništa manju vrednost nema ni treće mesto Quartarara ...

Yamaha pravi revoluciju – stiže Niken!

Yamaha Niken je naginjujući multi točkaš sa 3 cilindarskim agregatom velike zapremine. Niken je ...

Biciklizam – Rajović kao raketa

Srpski reprezentativac Dušan Rajović, koji vozi za italijanski Koratek tim, trijumfovao je u drugoj ...