fbpx

Nastavlja se uspešna saradnja Srpske asocijacije uvoznika vozila i ABS-a

Nastavlja se uspešna saradnja Srpske asocijacije uvoznika vozila i Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije

Nastavlja se uspešna saradnja Srpske asocijacije uvoznika vozila i Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije. Uspešna saradnja Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koja je ozvaničena Protokolom o saradnji koji su potpisali v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandra Đurđević, donela je još jednu korist za vlasnike vozila, koja će uticati ne samo na bolju uslugu koju će građani Srbije dobijati već i na povećanje bezbednosti saobraćaja, što je i jedan od prioriteta saradnje, ali i primer društveno odgovornog ponašanja.
Kada proizvođači vozila uoče neki potencijalni problem na određenom tipu ili seriji proizvedenih vozila, deklarišu servisnu kampanju za određena vozila za koje je potrebno preventivno uraditi neku intervenciju koja se organizuje u celom svetu, na svim tržištima na kojima su proizvođači prisutni. Intervencija može da bude u vezi sa bezbednošću vozila (intervencije na sistemu upravljanja, oslanjanja, kontrole vozila itd.), ali i ne mora biti u vezi sa bezbednošću vozila (npr. nije adekvatno pričvršćen amblem na haubi u sl.)
U praksi se često dešava da vozilo promeni jednog ili više vlasnika, nakon čega u evidenciji uvoznika ne postoje podaci o novom vlasniku vozila i postavlja se pitanje kako te vlasnike vozila obavestiti o tekućoj servisnoj akciji.
Ovaj problem je u Republici Srbiji uspešno otklonjen zajedničkom akcijom koju su osmislili Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova dostavlja informaciju jednom mesečno Agenciji za bezbednost saobraćaja koja softverski prosleđuje te podatke svim linijama tehničkih pregleda na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ukoliko se prilikom redovnog godišnjeg tehničkog pregleda vozila, prikaže obaveštenje da predmetno vozilo ima mogućnost rešavanja servisne kampanje, kontrolori odštampaju obaveštenje i isto predaju stranci. Stranku obaveštavaju da postoji mogućnost da se na vozilu izvrši servisna kampanja i da je potrebno da se vlasnik vozila javi ovlašćenom servisu uvoznika. Postojanje mogućnosti da se izvrši servisna kampanja NE UTIČE na ocenu tehničke ispravnosti vozila i nesmetano se nastavlja sa daljom proverom tehničke ispravnosti.
Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i Agencija za bezbednost saobraćaja podsećaju građane da je otklanjanje nedostatka ovog tipa, koja je deklarisao proizvođač preko uvoznika vozila BESPLATNO.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

SEAT otvorio jedinstveni centar za istraživanje baterija u Evropi

Otvoren Test Center Energy (TCE), novi centar za istraživanje i razvoj baterija za električne ...

Opet kontroverze oko Racing Pointa

Sezona Formule 1 smo što je počela, a kontroverze oko bolida Racing Point se ...

Budućnost Ferrarija deluje svetlo

Nakon paklene 2019. i čak pet novih modela, Ferrari nema nameru da pusti gas. ...

Novi Volkswagen Amarok konačno pred očima javnosti

Novi Volkswagen Amarok druge generacije konačno je predstavljen i to nakon što je prva ...

Mercedes-Benz C63 AMG zvanično otkriven

Mercedes-Benz C63 AMG zvanično je otkriven i to sa četiri umesto osam cilindara ali ...