fbpx

Lin Jarvis odlazi sa mesta šefa Yamaha MotoGP tima

Lin Jarvis odlazi sa mesta šefa Yamaha MotoGP tima krajem 2024. ali pre toga planira da završi još jednu bitnu stvar

MotoGP / Foto: Copyright 2024 Yamaha Motor Racing Srl

Lin Jarvis odlazi sa mesta šefa Yamaha MotoGP tima krajem 2024. ali pre toga planira da završi još jednu bitnu stvar. Lin Jarvis odlazi sa mesta šefa Yamaha MotoGP tima krajem 2024. Dugogodišnji šef Yamaha MotoGP tima Lin Jarvis napustiće svoju ulogu na kraju sezone, otkrio je u razgovoru za Motorsport.com. Jarvis ima 66 godina i već 26 godina je na čelu Yamahinog trkačkog odeljenja. Kao šef tima Yamahe, Britanac je igrao veoma važnu ulogu u vaskrsavanju kompanije sredinom 2000-ih. Zajedno sa Davideom Briviom uspeo je da ubedi Valentina Rosija da se pridruži projektu 2004. godine kada je Italijan već bio trostruki šampion sa Hondom. Sa Rosijem, Yamaha je osvojila titulu 2004., 2005., 2008. i 2009. godine, pre nego što je ušla u eru Jorgea Lorenza, koji je bio šampion 2010, 2012. i 2015. godine. Nakon perioda dominacije Marca Marqueza i Honde – šest titula od sedam mogućih između 2013. i 2019., FabioQuartararo je povratio krunu Yamahe 2021. Yamaha je pod Jarvisom osvojila ukupno osam svetskih titula. Jedan od najnovijih doprinosa Britanca bio je da zapečati obnovu ugovora sa Quartararom, objavljenu prošle nedelje, novim dvogodišnjim ugovorom.
Sledeće na njegovom dnevnom redu je sklapanje sporazuma sa jednim od nezavisnih timova, da povrati satelitsku strukturu od koje je Yamaha odustala nakon što nije obnovila ugovor sa Timom RNF za 2023.
„Ovo će biti moja poslednja sezona u Yamahi, daću otkaz na kraju godine“, rekao je Jarvis za Motorsport.com u ekskluzivnom intervjuu u četvrtak pred Veliku nagradu Amerike. „Kasnije ću odlučiti šta ću da radim, čemu ću posvetiti svoje vreme. „Fabrički tim sam osnovao 1999. godine. Bio je to neobično dug period. Sada imam 66 godina i počinjem da se umaram od putovanja. „Radim ovo već 26 godina i sasvim je neobično da ista osoba vodi projekat, u fabričkom timu, tako dug period. „Došlo je vreme da se uradi nešto novo. „Idealno je vreme da napravimo ovu tranziciju. Moramo da budemo u mogućnosti da zatvorimo moje poglavlje i počnemo novo, u harmoniji. To je najbolje rešenje za obe strane. „Već smo identifikovali kandidata koji će najverovatnije postati moj naslednik, iako to još nije ozvaničeno. „Ali to će biti čovek iz grupe Yamaha, koji će preuzeti moju poziciju u januaru sledeće godine. Iako ne želi da otkrije ime njegove zamene, Motorsport.com razume da je idealan kandidat u očima izvršnog komiteta brenda Paolo Pavesio, trenutno direktor marketinga i trkačkog odeljenja Yamaha Europe. Italijan je usko povezan sa trkama i redovan je na WorldSBK i motokros događajima za Yamahu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hamilton ispisuje stranice istorije Formule 1

Svojom 92. pobedom u Portugalu, Lewis Hamilton je otvorio novu stranicu istorije Formule 1, ...

Mini JCW GP se sprema za „Ring“

Još uvek je u fazi testiranja, ali po svemu sudeći i priprema za svoj ...

Neće više biti 5 u 1 dizjanova automobila

Luc Donckerwolke tvrdi da, barem što se Hyundaija tiče, više neće biti 5 u ...

MotoGP – Yamaha YZR-M1 u problemima nakon prvih testova?

Da li je samo taktiziranje u MotoGP padoku, ili Yamaha YZR-M1 stvarno nije dovoljno ...

Yamahe dominantne na prvim pozicijama u Mizanu

Čak četiri najbolja vremena uz rekord staze postigli su MotoGP vozači Yamahe na stazi ...

Carlos Sainz pobednik Dakar relija 2018.

Dvostruki šampion WRC-a uspeo je da dođe i do svoje druge pobede na Dakar ...