fbpx

Predstavljen Nissan Qashqai u osveženom izdanju

Predstavljen Nissan Qashqai u osveženom izdanju sa novinama na karoseriji, u enterijeru i u tehnologijama

Nissan Qashqai

Predstavljen Nissan Qashqai u osveženom izdanju sa novinama na karoseriji, u enterijeru i u tehnologijama. Za sve malo zaboravnije, Nissan Qashqai je rodonačelnik onoga što je danas definisano kao C-SUV segment, a upravo je predstavljen u osveženom izdanju, koje je do sada samo u Evropi prodato u preko 350.000 komada.

Nissan Qashqai

Novi Nissan Qashqai (razjasnili smo, ne potpuno novi nego samo novi) spolja je prepoznatljiv po dosta izmenjenom grilu hladnjaka i prednjeg odbojnika u odnosu na dosadašnje izdanje, za koje proizvođač tvrdi da je inspirisan drevnim oklopima japanskih viteških ratnika. Po običaju, nove su i prednje svetlosne grupe, koje imaju odvojena svetla za dnevnu vožnju sa pet elemenata, a nova je i grafika koja se pojavljuje na zadnjim svetlosnim grupama.

Nissan Qashqai

Novina su naplatci od 18“ specifičnog „dijamant“ dizajna, koji vfiuše nisu rezervisani za najviše pakete opreme. Najveći točkovi u ponudi su od 20“. U ponudi boja nove su Bela i Crna Perla, kao i Deep Ocean, koja menja boju u odnosu na osvetljenje. Novina je i N-Design paket sa specifičnim i ekskluzivnim dodacima

Nissan Qashqai

Za jedno osvežavanje modela Nissan Qashqai je u enterijeru poprilično osvežen i promenjen, što se pre svega odnosi na činjenicu da se na dosta površina armature i oplate vrata našla Alcantara, čime je Nissan Qashqai dobio na utisku luksuza, a za najviše pakete opreme i dalje su namenjena kožom presvučena konturna sedišta, kao i višebojnu ambijentalnu rasvetu.

Nissan Qashqai

Od tehnoloških novotarija treba istaći unapređeni Around View Monitor, koji koristi sliku sa četiri kamere sumulirajući prikaz vozila iz ptičije perspektive, čime se olakšavaju manevri na skučenom prostoru. Novina su i 3D funkcija koja uključuje simulaciju pogleda kroz poklopac motora, kao i mogućnost pamćenja pozicije za parkiranje. Osveženi Qashqaij i ujedno i prvi Nissan koji koisti i vozaču na raspolaganje stavlja Google aplikacije i usluge.
U pogonu nema novina i uzdanica osveženog Nissan Qashqaia je e-Power, što znači trocilindarski benzinac koji je pogon generatora struje, dok je pogon točkova isključivo od strane elektromotora.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

GM i FCA navodno zainteresovani za kupovinu AM Generala

AM General, kompanija najpoznatija po osnivanju brenda Hummer, je navodno okačila „na prodaju“ znak ...

Opoziv za 5 miliona VW-a u Kini

Volkswagen grupa i njihove zajedničke fabrike u Kini, FAW-Volkswagen i SAIC Volkswagen, će opozvati ...

Mercedes-AMG kolica – Super sport i za bebe

Mercedes je odlučio da svoje potencijalne kupce privuče marki od malih nogu, i to ...

Abiteboul bivši šef Renault F1 postao šef Hyundai WRC

Cyril Abiteboul bivši šef Renault Formula1 tima postao je šef Hyundai WRC tima, odnosno ...

Gordon Murray rasprodao proizvodnju svog T33 coupe

Gordon Murray Automotive je rasprodao svih 100 planiranih primeraka T33 kupea sa V12 motorom ...

Test Volkswagen ID.3 Pro

Test Volkswagen ID.3 Pro – osvežavanje pre uobičajenog roka podmladilo je VW prvenac na ...