fbpx

WRC – Sebastien Ogier pobednik relija Hrvatska

WRC – Sebastien Ogier pobednik zahtevnog relija Hrvatska iako je u poslednji dan relija ušao kao trećeplasirani

2024 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Croatia / 17th-21st April, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

WRC – Sebastien Ogier pobednik relija Hrvatska iako je u poslednji dan relija ušao kao trećeplasirani. Hrvatski reli koji se vozi severozapadno od Zagreba ponovo je pokazao zube. Iako zvanično asfaltni reli, promenjivi uslovi podloge mnogim posadama su pokvarili raspoloženje.
Od prvog specijalca u četvrtak, pa narednih 17, odnosno sve do nedelje i 17. brzinskog ispita, vodio je Thierry Neuville za fabrički tim Hyundai, a drugi, stalno blizu, ali ne dovoljno da preuzme vođstvo, fabrički vozač Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans. Podjednako stabilno, treće mesto je održavao legenda WRC-a, Sebastien Ogier u Toyoti, dok je Ott Tanak, fabrički vozač tima Hyundai već postao pretplaćen na četvrto mesto.

2024 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Croatia / 17th-21st April, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

Međutim, u 17. bezincu od Trakošćana do Vrbnog, dugom 13.1 kilometar sve se promenilo. Greške prave i oštećuju svoje skupocene automobile i Neuville i Evans, a Ogier, koji je takođe imao “trenutak”, preuzima vođstvo tri brzinca pre kraja relika u Hrvarskoj, a dolazi i do smene na drugom i trećem mestui. Drugi je Evans, a treći Neuville. Zaostaci Neuvillea i Evansa nisu bili veliki, nastavili su da voze brzo, ali u današnjem savremenom reliju 9 i 10 sekindi je zaostatak koji treba nadoknaditi, narošito kada se juri za Ogierom. Ipak, Toyotin tandem WRC Hrvatska završava ubedljivo. Drugoplasirani Evans iza Ogiera ima malo preko 9 sekundi zaostatka, dok Neuville ciljem prolazi sa 45 sekundi zaostataka. Na četvrtom mestu ostaje Tanak. Za ljubitelje dostignuća u autosportu, Ogier je osvojio svoj 100 WRC plasman na podijum. U generalnom plasmanu vodi Neuville sa 86 poena, a na drugom mestu je Evans sa 80 poena, do treće mesto trenutno zauzima vozač M-Sport Ford tima Adrien Fourmaux sa 56 poena.
Sledeći WRC reli za šampionat sveta vozi se u Portugalu od 9. do 12. maja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Otkriven i Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston Martin i Red Bull su otkrili i prve skice Aston Martin Valkyrie AMR ...

Mazda nema u planu 3 MPS, kaže CEO kompanije

Mazda je par dana otkrila novu generaciju popularnog 3 hatchbacka i sedana, ali će ...

McLaren najavljuje svoj High-Performance Hybrid

McLaren je relativno rano prvim fotografijama najavio svoj High-Performance Hybrid, koji je na novoj ...

McLaren sprema plug in hibridnu platformu sa AWD pogonom

McLaren će na proleće predstaviti novu, elektrifikovanu platformu, a CEO kompanije je već otkrio ...

Geely brand launch event održan u Beogradu

Geely brand launch event održan u Beogradu je bio posvećen dolasku brenda Geely u ...

Uber napušta testiranja autonomnih vozila u Arizoni

Usled nesreće koja je usmrtila ženu u Arizoni marta ove godine, Uber je najavio ...