fbpx

Mini Aceman je konačno otkriven

Mini Aceman je konačno otkriven nakon bezkonačno duge faze najava i “špijunskih” fotografija

Mini Aceman

Mini Aceman je konačno otkriven nakon bezkonačno duge faze najava i “špijunskih” fotografija. Nakon onoga što se čini kao čitava godina najava i glasina, Mini je u sredu konačno lansirao Aceman, novo potpuno električno vozilo koje će se segmentno nalaziti između Coopera i Countrymana. Aceman je potpuno novi model za marku. Proizvođač automobila će na početku prodaje ponuditi Aceman u E i SE varijanti. E ima elektromotor od 184 KS koji stvara obrtni moment od 288 Nm. Ovaj pogon Mini Aceman do 100 km/h zaleće za 7,9 sekundi i do maksimalne brzine od 160 km/h sa baterijom od 42,5 kWh. Mini Aceman SE ima više snage — 218 KS i 330 Nm i bateriju od 54,2 kWh. Postiže 100 km/h za 0,8 sekundi brže od S verzije i može dostići 170 km/h.

Mini Aceman

Prema Miniju, E može da ponudi do 310 kilometara vožnje sa jednim punjenjem, ali na osmovu WLTP ciklusa merenja. SE ide malo dalje sa jednim punjenjem – do 410 kilometara. SE takođe ima mogućnost brzog punjenja od 95 kW na brzom DC punjaču, što može da napuni bateriju od 10 do 80 procenata za 30 minuta. Osmougaoni gril “hladnjaka” znači da Aceman svakako izgleda kao Mini, ali se automobil ističe nekim jedinstvenim karakteristikama stila.

Mini Aceman

LED dnevna svetla i Matrix zadnja svetla mogu se menjati između tri režima i grafike. Ravne ručke na vratima i uvučeno, zakošeno zadnje staklo pomažu njegovom aerodinamičkom profilu, dok mat-crni pragovi daju krosoveru čvršću estetiku koja je pojačana zaštitom podvozja. Mini će ponuditi Aceman u četiri osnovna paketa opreme: Essential, Classic, Favored i JCW. Viši paketi opreme imaju trokraki volan umesto standardnog dizajna sa dva kraka koji pripada baznamo paketu opreme. Kupci mogu dobiti Aceman Classic sa kontrastnim krovom sa crnim ili belim retrovizorima, odbojnicima u boji karoserije i crnim grilom visokog sjaja. Favored paket opreme je dostupan sa Multitone krovom, srebrnim okvirom grila i belim poklopcima ogledala. JCW, kao najviši paket opreme dobija drugačiji dizajn prednjeg i zadnjeg dela, kontrastni krov Chili Red, crvene trake na prednjoj haubi i crni okvir grila visokog sjaja.

Mini Aceman

U enterijeru, OLED ekran prečnika 9,5 inča dominira na instrument tabli prekrivenom tkaninom. Baziran je na Mini OS 9 operativnom sistemu, koji omogućava glasovne komande za sve funkcije vožnje. Međutim, Mini je zadržao niz osnovnih prekidača ispod ekrana koji sadrži selektro menjača, start/stop dugme, parkirnu kočnicu, birač režima i jačinu zvuka radija. Vrh okruglog ekrana prikazuje temperaturu klime i vitalne informacije o vožnji poput brzine i napunjenosti baterije. Donja fiksna oblast ekrana sadrži kontrole za navigaciju, medije i telefon.

Mini Aceman

Aceman ima pet sedišta uz 300 litara prtljažnika. Zadnja sedišta koja se preklapaju u odnosu 60/40 utovarni prostor mogu povećati do solidnih 1.005 litara. Dužina karoserije Mini Acemana je 4.084 mm, širina 1.737 mm, a visina 1.490 mm. Ostale karakteristike kabine uključuju ležište za bežično punjenje pametnih telefona, panoramski krov i ambijentalno osvetljenje. Cene za Aceman još nisu objavljene, može se očekivati da će proizvodnja početi u drugoj polovini 2024. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – kvalifikacije za VN Kanade uz kišu i kazne

Formula 1 – kvalifikacije za VN Kanade vožene su po kiši, donele su neočekivane ...

Peta generacija Mazde MX-5 možda prisvoji elektrifikaciju

Mazda MX-5 je trenutno u svojoj četvrtoj generaciji, a već sledeća bi mogla doneti ...

Ove godine se odlučuje o sudbini Smarta

Daimler-Benz će ove godine odlučiti o sudbini marke Smart, koja pravi ogromne gubitke   ...

Nova Insignia – ambiciozno, da li i opravdano?

U ponovo nastaloj globalnoj SUV maniji, porodična limuzina i njene “tradicionalne vrednosti” našli su ...

Formula 1 – počelo je veliko spremanje u timu Alpine

Formula 1 – počelo je veliko spremanje u timu Alpine po odlasku Laurenta Rossija, ...

Nema preprodaje Tesla Cybertrucka  godinu dana

Nema preprodaje Tesla Cybertrucka barem godinu dana od dana isporuke, tako stoji u ugovoru ...