fbpx

Volvo vozi sam duge pruge i to na Nivou 4 autonomne vožnje sa visokim stepenom višestrukih rezervnih sistema

Volvo VNL / Foto: Volvo Media

Volvo vozi sam duge pruge i to na Nivou 4 autonomne vožnje sa visokim stepenom višestrukih rezervnih sistema. Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) je predstavio Volvo prvi autonomni kamion spreman za proizvodnju na ACT Expo-u u Las Vegasu. Volvo VNL Autonomous objedinjuje ekspertizu Volvo komercijalnih vozila sa vodećom tehnologijom autonomne vožnje kompanije Aurora Innovation (Nasdak: AUR). Rezultat je namenski dizajniran i namenski izgrađen autonomni kamion koji će biti ključni faktor za povećanje teretnog kapaciteta širom Sjedinjenih Država.
„Mi smo na čelu novog načina transporta robe, dopunjavajući i unapređujući transportne kapacitete, i na taj način omogućavajući trgovinu i društveni rast“, ​​izjavio je Nils Jeger, predsednik Volvo Autonomous Solutions. „Ovaj kamion je prva od naše standardizovane globalne autonomne tehnološke platforme, koja će nam omogućiti da u budućnosti predstavimo dodatne modele, donoseći autonomiju svim brendovima kamiona Volvo Grupe, kao i drugim geografskim područjima i slučajevima korišćenja.

Volvo VNL / Foto: Volvo Media

Pristup dizajna zasnovan na platformi će omogućiti Volvu da koristi svoj virtuelni drajver koji je razvijen u kompaniji za kamione i mašine koje rade u ograničenim aplikacijama i partnerske tehnologije virtuelne vožnje za aplikacije kamiona na autoputu. Vođen bezbednošću sa robusnom višestrukom rezervom Volvo Autonomous Solutions je posvećen rešavanju ograničenja kapaciteta transportne industrije kroz bezbedna, održiva i efikasna rešenja za autonomni transport. Verni DNK Volva, svaka odluka o dizajnu i inženjeringu za novi Volvo VNL Autonomous doneta je sa bezbednošću na umu. Volvo VNL Autonomous stoga ima rezervne sisteme upravljanja, kočenja, komunikacije, računanja, upravljanja energijom, skladištenja energije i upravljanja kretanjem vozila.

Volvo VNL / Foto: Volvo Media

„Naš pristup inženjeringa platforme daje prioritet bezbednosti tako što uključuje sisteme redundantnosti sa visokim stepenom sigurnosti koji su dizajnirani da ublaže potencijalne vanredne situacije“, rekao je Shahrukh Kazmi, direktor proizvoda u Volvo Autonomous Solutions. „Izgradili smo Volvo VNL Autonomous od nule, integrišući ove sisteme bezbednosne rezerve kako bismo osigurali da se svaka komponenta koja je kritična za bezbednost namerno duplira, čime se značajno povećava i bezbednost i pouzdanost.“   Najsavremenija tehnologija i namenski napravljena za integraciju Volvo i Aurora inženjerski timovi svetske klase blisko su sarađivali kako bi integrisali Volvo VNL Autonomous i Aurora Driver, sistem autonomne vožnje SAE L4.

Volvo VNL / Foto: Volvo Media

Aurora Driver se sastoji od moćnog Al softvera, dvostrukih računara, vlasničkog Iidar-a koji može da detektuje objekte udaljene više od 400 metara, kamera visoke rezolucije, radara za snimanje i dodatnih senzora, omogućavajući Volvo VNL Autonomous-u da bezbedno upravlja svetom oko sebe.   „Pokrenut Aurora Driver, novi Volvo VNL Autonomous je realizacija naše zajedničke vizije“, rekao je Sterling Anderson, suosnivač i direktor proizvoda u Aurori. „Ovaj kamion kombinuje Aurorinu vodeću tehnologiju autonomne vožnje u industriji sa najboljim kamionom u klasi koji proizvodi Volvo, dizajniranim posebno za autonomiju, što ga čini neophodnim za svakog dobavljača transporta koji želi da ojača i unapredi svoje poslovanje.“

Volvo VNL / Foto: Volvo Media

Aurora Driver je opsežno obučen i testiran u Aurorinom sofisticiranom virtuelnom paketu gde je prešao milijarde kilometara. Takođe je prešao dva miliona komercijalnih kilometara na javnim putevima, gde se spretno kreće rutama kamiona od kraja do kraja koji prelaze autoputeve, seoske puteve i površinske ulice danju i noću i po lepom i lošem vremenu.   Namenski napravljen za komercijalne razmere Izgradnja održivog autonomnog kamiona u velikom obimu zahteva veliko iskustvo u proizvodnji i dokazan eko-sistem nabavke. Volvo VNL Autonomous će se sklapati u Volvovoj vodećoj fabrici u dolini reke (NRV) u Dablinu, Virdžinija. Kao najveća fabrika kompanije Volvo Trucks na svetu, NRV-ovo decenije iskustva u proizvodnji velikog obima u kombinaciji sa strogim procesima kvaliteta u automobilskoj industriji rezultiraće sposobnošću proizvodnje Volvo VNL Autonomous prema zahtevima industrije.

Volvo VNL / Foto: Volvo Media

Gledanje unapred: usvajanje kupaca i društveni uticaj „Volvo VNL Autonomous, koji pokreće Aurora Driver, nudi potpuno integrisano autonomno rešenje u segmentu od čvorišta do čvorišta“, kaže Saško Čuklev, šef rešenja za puteve u Volvo Autonomous Solutions, „Naš pristup smanjuje složenost za naše kupcima istovremeno omogućavajući im da bezbrižno iskuse prednosti autonomnog rešenja osiguravajući efikasnost, sigurnost i pouzdanost.”   Volvo je kompanija izgrađena oko ljudi i misija Volvo Autonomous Solutions nije ništa drugačija. Poboljšanje transporta ne samo za kupce, već i za društvo u celini, je srž posla koji obavlja Volvo Autonomous Solutions.
Sjedinjene Države su decenijama suočene sa nedostatkom vozača i očekuje se da će se taj jaz samo povećati. Usvajanje autonomije ima za cilj da pomogne transportnom sektoru sa dodatnim teretnim kapacitetima, dok istovremeno omogućava vozačima da se fokusiraju na rute koje bolje odgovaraju ravnoteži između posla i privatnog života. Uvođenje novog Volvo VNL Autonomous, označava prekretnicu u implementaciji autonomnog transporta i društvenim prednostima autonomije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kakva uvreda – Ford umesto VW-a

Deutsche Post DHL Group nemačka logistička grupa potpisala je ugovor sa Ford Motor Co ...

Specijalno finasiranje za komercijalna vozila Opela

Opel je tržištu ponudio finansiranje pri kupovini komercijalnih vozila Movano, Vivaro i Combo sa ...

Mercedes-Benz Trucks predstavio eActros

Kompanija Mercedes-Benz Trucks proslavlja 30. juna 2021. godine svetsku premijeru  električnog vozila na baterije ...

Nove Kögelove poluprikolice za Milšped

Kompanija Kögel Trailer GmbH & Co. KG treću godinu za redom nastavlja uspešno poslovanje ...

Mack predstavio potpuno električni đubretarski kamion

Neugodno buđenje uz zvuk bučnog đubretarskog kamiona bi moglo uskoro postati prošlost, zahvaljujući novim ...

Novi Mercedes-Benz Intouro predstavljen u Srbiji

Mercedes-Benz Intouro podiže lestvicu za autobuse za međugradski i izletnički prevoz na sasvim novi ...