fbpx

7.500 prijava za Ford Mustang GTD iako je cenom od 325.000 $ najkuplji mustang ikada u 60 godina postojanja

Ford Mustang GTD

7.500 prijava za Ford Mustang GTD iako je cenom od 325.000 $ najkuplji mustang ikada u 60 godina postojanja. Sa procenjenom cenom od 325.000 dolara, Ford Mustang GTD je najskuplji Mustang u svojoj 60-godišnjoj istoriji. Ta cena ne odvraća zainteresovane strane da se pootrude kako bi nabavile svoj Mustang iz snova. Ford je objavio da je primio preko 7.500 prijava tokom 37 dana koliko je bio otvoren za porudžbine za Sjedinjene Države i Kanadu. Sada je na redu Evropa — i to na više načina.

Dmotion.rs preporučuje: Test Ford Mustang GT – poslednji među pravim sa mišićima bez struje i hibrida

Prijave se otvaraju preko u junu, što se poklapa sa evropskim debijem automobila na 24 sata Le Mana. Ford je takođe otkrio da će se zvanični (i mereni) krug Nurburgringa voziti u nekom trenutku u četvrtom kvartalu ove godine. Kompanija cilja na manje od sedam minuta, što znači novi rekord „Ringa“. Ako se to dogodi, automobil će zameniti Dodge Viper ACR kao najbrži američki serijski automobil na zloglasnom „Zelenom paklu“. Ali još uvek treba da se uradi testiranje između sada i tada.

Ford Mustang GTD

„Testirali smo Mustang GTD opsežno u Severnoj Americi, uključujući krugove na Sebring International Raceway i Virginia International Raceway,“ rekao je Greg Goodall, glavni programski inženjer za Mustang GTD. „Sve je ovo bilo u službi projektovanja automobila koji može proći Nurburgring za manje od sedam minuta. Prelazak na evropske puteve i posvebna testiranja na Nurburgringu je sledeći korak, uoči planirane rekordne vožnje kasnije ove godine.” Vredi napomenuti da preko 7.500 aplikacija daleko premašuje Fordov plan za GTD proizvodnju. Kompanija navodi opseg proizvodnje od 300 do 700 jedinica godišnje u GTD aplikaciji, i to za sada u 2025. i 2026. godini. Osnovna matematika nam govori da je to smao 600 do 1.400 automobila za preko 7.500 zainteresovanih kupaca, a proces prijave nije još nije ni počelo u Evropi. Biće još kandidata koji dolaze iz Meksika i sa Bliskog istoka.
Ko čeka u redu da kupi Mustang od 325.000 dolara? Prema Fordu, postoje jake veze sa sferom motosporta. Oko 20 odsto kandidata ima veze sa trkama u nekom obliku, ali začudo, samo svaki četvrti već poseduje Mustang. Sa preko 800 konjskih snaga, GT3 oslanjanjem i trans axle menjačem za raspodelu težine skoro 50/50, nikada nije postojao Mustang kao što je moćni GTD. Biće zanimljivo videti koliko će aplikacija na kraju biti primljeno i da li Ford menja planove proizvodnje kako bi zadovoljio veliku potražnju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi pojednostavljuje izbor kupcima RS modela

Audi će kupcima, doduše samo RS modela, pojednostaviti izbor – neće moći mnogo da ...

BMW ne može da dočeka

SUV-manija se nastavlja nesmanjenom žestinom. Nakon premijere Volvoa XC40 pre nekoliko dana, BMW je ...

Više snage – češće nesreće, kaže istraživanje

Više snage – češće nesreće, kaže istraživanje koje otkriva da snažni motori čine automobile ...

Kubica ponovo u F1 kokpitu

Robert Kubica će se vratiti u kokpit Formule 1 po prvi put od 2011. ...

Ako ne prava Toyota Supra, barem trkačka

Toyota je baš odlučila da sve one koji nestrpljivo čekaju vaskrsnuće Supre još malo ...