fbpx

Formula 1- Cowell je novi direktor tima Aston Martin F1

Formula 1- Cowell je novi direktor tima Aston Martin F1, a Silverstone stiže sa iskustvom pozicije direktora Mercedes-AMG HPP

Formula 1 / Cowell / Aston Martin // Foto Aston Martin Formula 1 Team media

Formula 1- Cowell je novi direktor tima Aston Martin F1, a Silverstone stiže sa pozicije direktora Mercedes-AMG HPP. Tim Formule 1 Aston Martin Aramco danas je objavio imenovanje Andya Cowella za glavnog izvršnog direktora Grupe u svojim nastojanjima F1 svetski šampion. Andy Cowell će se 1. oktobra 2024. pridružiti timu kao glavni izvršni direktor grupe koji će direktno odgovarati izvršnom predsedniku, Lawrenceu Strollu. Trenutni izvršni direktor Grupe Martin Vitmarš će predati odgovornost pre kraja godine.
Endy je do nedavno bio generalni direktor u Mercedes AMG HPP, odeljenja zaduženog za pogonske jedinice. Endi je član IMechE-a i Kraljevske inženjerske akademije. Njegova karijera je započela u Cosworthu pre nego što se pridružio BMW Motorsport-u 2000. i Mercedes-Ilmor-u 2004. kao glavni inženjer. U Mercedes-Benz HPE, bio je direktor inženjeringa između 2008. i 2013. Endi je postao generalni direktor Mercedes AMG HPP 2013. tokom uspešne V6 turbo-hibridne ere u kojoj je Mercedes F1 tim osvojio i šampionat vozača i konstruktora između 2014. i 2020.

Formula 1 / Aston Martin // Foto Aston Martin F1 Media

Lawrence Stroll, izvršni predsednik Aston Martin Aramco Formula One tima kaže: „Želeo bih da se zahvalim Martinu koji je bio ključan u našoj fazi rasta kao poslovanja. U poslednje tri godine, razvio je tim i pomogao nam da postignemo neke značajne prekretnice, uključujući negovanje našeg odnosa sa Hondom i gradnju našeg najsavremenijeg AMR tehnološkog kampusa u Silverstonu. Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu Endiju u naš tim u ključnom trenutku. Zajedno sa našim novim partnerstvom sa Hondom, posvećenošću našeg glavnog partnera Aramco i Andijevim vođstvom, na putu smo da postanemo tim koji osvaja svetsko prvenstvo. Endi ima moju punu podršku i imaće sve resurse na raspolaganju za pobedu.”
Martin Whitmarsh, dosadašnji izvršni direktor grupe Aston Martin Performance Technologies kaže: „Poznajem Endija mnogo godina i doveo ga je u Mercedes HPP 2004. godine gde je postao generalni direktor između 2013. i 2020. godine, postigavši ogroman uspeh u poslu i sportu. On će biti neverovatna prednost za Aston Martin Aramco i daće značajan doprinos izvršenju naše strategije u budućnosti. Endijev dolazak u oktobru i završetak AMR tehnološkog kampusa omogućiće mi da se odmaknem i fokusiram na druge projekte u svom životu, znajući da su temelji uspostavljeni sa impresivnim timom, inspirativnom vizijom i naprednim objektima za postizanje uspeha u F1. ”
Andy Cowell kaže: „Oduševljen sam što sam se pridružio Lawrenceovom uzbudljivom projektu i radujem se radu sa talentovanom grupom ljudi koja je okupljena. Formula 1 je oduvek bila moja takmičarska strast, i pridružujem se Aston Martinu Aramco u uzbudljivom trenutku sa skorom završetkom AMR tehnološkog kampusa i našom tranzicijom 2026. godine u puni radni tim sa našim strateškim partnerima Hondom i Aramcom.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zenvo Aurora stiže sa 6.6 Quad turbo V12 motorom

Zenvo Aurora stiže sa 6.6 Quad turbo V12 motorom koji će uz pomoć hibrida ...

WRC – Kalle Rovanpera sledeće sezone voziće povremeno

WRC – Kale Rovanpera sledeće sezone vozi povremeno, što znači samo neke od relija ...

Rimac Nevera više nije najbrža na svetu

Rimac Nevera više nije električni automobil sa najboljim ubrzanjem na planeti – primat preuzima ...

Audi proslavlja 150 godina pogona Neckarsulm uz EP4

Audi proslavlja 150 godina pogona Neckarsulm uz EP4, restomod nekada popularnog NSU Prinza 4L ...

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30 za 2024. godinu sa poboljšanim ...

Jost Capito ponovo u akciji

Jost Capito, čovek koji je svoj život posvetio auto sportu, nakon kratke avanture sa ...