fbpx

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30 za 2024. godinu sa poboljšanim bezbednosnim i infotejment sistemima

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30 za 2024. godinu sa poboljšanim bezbednosnim i infotejment sistemima. Oba osvežena modela dokazuju japansko umeće vrhunske izrade. Mogu se pohvaliti sa nekoliko poboljšanja, uključujući osvežene boje i ažuriranja sigurnosnih i infotainment sistema zahvaljujući čemu je inovativna i praktična tehnologija vozaču na dohvat ruke.
Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. donose četiri poboljšane funkcije aktivne sigurnosti koje rade u tandemu kako bi obezbedile maksimalnu sigurnost – dodatak upozorenja o rasejanom vozaču (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u nuždi u noćnim uslovima vožnje (Autonomous Emergency Braking AEB), poboljšanu tačnost sistema inteligentnog prilagođavanja brzine (Intelligent Speed Assist ISA) i poboljšanja prilagođavanja brzine u sistemu pomoći u vožnji pri gustom saobraćaju (Cruising & Traffic Support CTS).
Kod oba modela u izdanju za 2024. takođe su uključena važna ažuriranja kibernetičke sigurnosti za zaštitu od IT pretnji. Sa ovim ažuriranjima, automobil je sada sigurniji nego ikada.
Filozofija usmerena na čoveka je dodatno naglašena poboljšanim ergonomskim ažuriranjima unutrašnjosti. Ta ažuriranja uključuju usavršeni infotainment displej i softver, zamenu postojećih USB-A priključaka sa USB-C priključcima i suptilne, ali vrlo efikasne promene rasporeda kontrola u kabini kako bi se optimizovala jednostavnost korišćenja. Kontrolama na upravljaču su takođe suptilno izmenjene boje, tamnija nijansa vozaču olakšava očitavanje tastera za savršenije iskustvo vožnje.
Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. mogu da se pohvale najnovijim Mazda Connect infotainment funkcijama i poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon. Navigaciona uputstva iz sistema Apple CarPlay i Android Auto sada mogu da se prikazuju na aktivnom vozačkom displeju (Active Driving Displayu), prvom takve vrste za Mazdu. Ova funkcija povećava sigurnost i praktičnost za vozače, omogućujući im da drže pogled na putu dok primaju bitne informacije o navigaciji.
Sada su dostupne bežične verzije oba sistema Apple CarPlay i Android Auto što čini povezivanje vašeg telefona sa automobilom lakšim nego ikad. Kod oba modela sada je uključena podloga za bežično punjenje1 koja obezbeđuje da vaš uređaj ostane potpuno napunjen na dugim putovanjima bez potrebe za kablovima za punjenje.
Poboljšani centralni displej od 10,25 inča omogućuje vozačima da lako vide informacije u stvarnom vremenu, a prikaz navigacione mape je proširen zahvaljujući prozirnim okvirima displeja.
Ažurirani navigacioni sistem sada ima funkciju online pretraživanja tačaka interesa (POI), čineći rezultate pretraživanja tačnijim, relevantnijim i korisnijim. Poboljšanja takođe uključuju usavršavanje funkcije mapiranja izvan puteva koja zajedno sa 3D žiroskopskim senzorom tačno izračunava položaj vozila, čak i u područjima gde je GPS prijem loš.
Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. su dostupne u širokom spektru boja eksterijera, a potpuno nove boje su Ceramic Metallic i Zircon Sand koje su dodate postojećoj ponudi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Loeb ne vozi Reli u Švedskoj po svojoj želji

Devetostruki WRC šampion Sebastien Loeb neće voziti za Hyundai na predstojećem reliju u Švedskoj, ...

Novi MINI uz SERVICE INCLUSIVE u trajanju od 4 godine

I u 2018. godini MINI Srbija nastavlja sa uslugom Service Inclusive (MSI) za sve ...

Mil-Spec Automotive otkrio luksuzni #002 off roader

Mil-Spec Automotive je nedavno predstavio svoju viziju luksuznog off-roadera, a iz iste firme je ...

Jaguar F-Type sa samo četiri cilindra

Spajanje laganog aluminijumskog dvoseda sa naprednim dvolitarskim turbo motorom sa 300 KS dobija se ...

Formula 1 – VN Meksika Verstappenu

Formula 1 – VN Meksika vožena je na stazi Autódromo Hermanos Rodríguez a pobeda ...

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u Fisker

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u proizvođača električnih vozila Fiskerčime bi došao ...