fbpx

MotoGP – Ducati sa osam na šest motocikala

MotoGP – Ducati sa osam na šest motocikala na gridu sledeće sezone, a Dall’Igna smatra da to može imati svojih prednosti

Jorge Martin, Tissot sprint race, MotoGP, French MotoGP, 11 May 2024 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202405110196 // Usage for editorial use only //

MotoGP – Ducati sa osam na šest motocikala na gridu sledeće sezone, a Dall’Igna smatra da to može imati svojih prednosti. Gigi Dall’Igna kaže da će Ducati u MotoGP sezoni 2025. imati samo tri fabrička motocikla. Prelazak satelitskog tima Pramac na Yamahu naredne sezone primorao je Ducati na preispitivanje, mada se uz najavljene mere štednje to moglo i očekivati. Pramac koristi Ducati GP24 zajedno sa fabričkim timom, dok Gresini i VR46 koriste godinu dana stare GP23 evolucije Ducatija.
Ali Dall’Igna je rekao da će Ducati, koji će na stazi imati šest umesto osam motocikala 2025. godine, imati jedan motocik u najvišoj specifikaciji manje.

MotoGP / Francesco Bagnaia // Foto Ducati Media

„Cilj je da 2025. godine na stazi imamo tri GP25 motocikla i tri GP24 iz prethodne godine“, rekao je generalni direktor Ducatija Sky Italia. „Mislimo da je to prava mešavina kako sa stanovišta razvoja vozača, tako i sa ekonomske tačke gledišta. Ovo je naš cilj, radimo na tome i još nismo spremni ništa definitivno da saopštavamo“. Njegov predlog znači da će Gresini ili VR46 imati po jedan GP25 motocikl, koji će bito dodatno privlačan vozačima, obzirom da oba tima još nemaju potvrđene vozačke tandeme za 2025. godinu.

Dmotion.rs preporučuje: Pramac prelazi na Yamahu

Sa šest motocikla umesto osam sledeće godine, Ducati će imati manje podataka. Međutim, osam motociklala takođe garantuje veliko opterećenje za italijanskog proizvođača, dok bi šest moglo da im omogući da rade pod manjim pritiskom. „Svakako je šest motocikala dovoljno da nastavimo da radimo svoj posao na veoma visokom nivou“, rekao je Dall’Igna. „Više bih voleo osam, ali možemo i sa šest. Problem je što smo, u stvari, uspeli da imamo rešenje sa osam motocikala, a da nikome ne učinimo medveđu uslugu. Verovatno smo radili bolje od ostalih i sa organizacione tačke gledišta na upravljanju ovih osam bicikala. Mislim da ćemo to dobro uraditi čak i sa šest.”

Marc Marquez, Spanish MotoGP 27 April 2024 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202404270092 // Usage for editorial use only //

Sada treba da se upotpuni vozačka postava koja će biti na Ducati GP25 i GP24 sledeće sezone. Francesco Bagnaija i Marc Marquez činiće fabrički tim, dok je Aleks Marquez potvrđen u Gresiniju. Marco Bezzechi je napustio VR46 i prešeo u Apriliju. VR46 trenutno ima dva slobodna sedišta, a Gresini jedno. Ipak, Dall’Igna želi da zadrži jednog ključnog i dobrog vozača Ducatija. „Fabio Di Giannantonio je odličan vozač“, rekao je on, „Pobedio je u jednoj trci prošle godine, mogao je da pobedi u dve. On ima odličnu sezonu i verovatno je, zajedno sa Marquesom, vozač koji najbolje tumači prošlogodišnji motocikl. „Nameravamo da ga zadržimo u našim timovima. „Biće komplikovano jer nismo samo mi i ima i drugih zainteresovanih. Ali odnos sa njim je odličan. „Uveren sam da će Fermin Aldeguer završiti u jednom od naša dva satelitska tima, još uvek nismo spremni da dajemo bilo kakve najave, ali ćemo uskoro doneti odluku.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Maveric Vinales od prešao put očaja do sjaja

Pre sedam dana vozač Yamaha MotoGP tima Maveric Vinales bio je poslednji, danas je ...

Ponovo otkaz za Romana Fenatija

Romano Fenati je dobio otkaz u timu Marinelli Snipers, nakon incidenta koji je izazvao na ...

MotoGP – Honda traži zamenu Marquezu?

MotoGP tim HRC se umesto u rekonstrukciji našao u situaciji da ozbiljno traži zamenu ...

Rossi vozi u Aragonu

Velentino Rossi je u Aragonu, i danas će definitivno izaći na stazu Devetostruki šampion ...