fbpx

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji u svojoj četvrtoj generaciji, sa potpuno novim dizajnom, enterijerom i pogonima

Novi BMW X3

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji u svojoj četvrtoj generaciji, sa potpuno novim dizajnom enterijerom i pogonima. Upravo predstavljeni BMW X3 potpuno je novi model, koji pred sobom ima više nego ozbiljan zadatak – da bude najprodavaniji u svom segmentu, kao što su bila i njegova tri prethodnika.

Novi BMW X3

A uz tradicionalnu evropsku konkurenciju koja ne spava, ali i modele koji stižu sa istoka, biti Broj 1 nikada nije bilo lako, a pogotovo nije danas, niti će biti nardnih 6-8 godina koliko novi X3 treba da poživi kao model.

Novi BMW X3

Novi BMW X3 je 33 mm duži i 27 mm širi dok je 25 mm niži. Dužina je 4.754 m, 1.92 m je širok i 1.63 m visok. Drugim rečima, u odnosu na prethodnu treću generaciju, dimenzije su malo menjane. Međutim, novi BMW X3 deluje potpuno drugačije, kao da ima potpuno nove proporcije. Usudlili bi smo se reći čak da deluje manje od prethodnika, iako je to čista optička varka.

Novi BMW X3

Novi model ima ima dizajn kojim vladaju jednostavne i pravilne forme i linije, a potpuno subjektivno, deluje nam da je dobio više sportskog imiddža i stila limuzine. Novi dizajn X3 uključuje veće rešetke za bubrege sa vertikalnim i dijagonalnim šipkama na oblogama na X3 30. Indikatori u obliku slova L u novim farovima služe kao dnevna svetla, bočni markeri i pokazivači pravca, dok su puna LED svetla dostupna kao opcija.

Novi BMW X3

Nijedan BMW više ne sadrži oznaku „i“ u svom nazivu, pošto BMW sada rezerviše slovo za svoje potpuno električne modele. X3 30 xDrive koristi 2,0-litarski četvorocilindarski motor sa turbo punjenjem i 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, koji stvara 255 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. To je više od odlazećeg modela sa motorom bez hibrida. Međutim, dostiže 100 km/h za istih 6,0 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 210 km/h.

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji

X3 M50 xDrive ima elektrifikovani 3,0-litarski redni šestocilindarski motor sa turbo punjenjem. Proizvodi 393 KS i 580 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ubrzavajući krosover do 100 km/h za 4,6 sekundi, što je jednako odlazećem X3 M40i. Elektronski je ograničen na 250 km/h sa opcionim gumama visokih performansi, ili 210 sa osnovnim za sva godišnja doba. Pogon na sva četiri točka je standardna oprema za obe opreme, a BMW-ov osmostepeni Steptronic automatski menjač je jedini dostupni menjač. Ažurirani pogonski agregati kriju se ispod potpuno novog dizajna eksterijera koji je veći od svog prethodnika, ali ima isto međuosovinsko rastojanje od 2.86 metara.

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji

Aluminijumski naplatci od 19 inča su standardni za X3 30, sa dostupnim opcijama od 20 i 21 inča. X M50 ima aluminijumske felne od 20 inča, M-specifične rešetke za bubrege sa horizontalnim šipkama, M Sport kočnice i četiri izduvne cevi. Osvetljena rešetka je takođe standardna oprema, dok performanse uključuju prilagodljivo M Sport ogibljenje, varijabilno sportsko upravljanje i M Sport zadnji diferencijal.

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji

Enterijer novog BMW X3 spaja SUV funkcionalnost sa velikim i stilizovanim prostorom omogućavajući besprekornu udobnost koja vožnju pretvara u istinsko uživanje. X3 dobija BMW zakrivljeni ekran i BMW-ov iDrive 9 infotainment sistem, koji je proizvođač automobila prvi put lansirao na BMW-u X1 iz 2024.

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji

Postoji mnogo novih funkcija, kao što je QuickSelect, koji omogućava zgodan pristup vozačevim najčešće korišćenim funkcijama bez potrebe da kopate po podmenijima. Prtljažni prostor meri 890 litara, koji raste na 1050 litara sa oborenim zadnjim sedištima. BMW X3 takođe može da vuče do 2200 kilograma sa opcionom kukom za prikolicu.

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u Srbiji

Novodizajnirana podesiva sportska sedišta sa grejanjem i volan sa ravnim donjim delom takođe su standardni deo novog crossovera. Sedišta su dostupna u tri boje, dok je M Veganza/Alcantara kombinacija opciona.

Novi BMW X3 zvanično predstavljen

Potpuno novi BMW X3 premijerno je izložen u The BMW Store-u u Galeriji Beograd do 27. oktobra, a njegova cena kreće od 59.800 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Daimler gradi fabriku litijumskih baterija

Nemačka i njena automobilska industrija mora mnogo da investira kako ne bi zaostala u ...

Hyundai osvojio dve Good Design nagrade

Hyundai Motor Company danas je objavila da su njeni koncepti SEVEN i prikolica Drone ...

Audi RS Q E-Tron E2 spreman za Dakar 2023.

Iako leto još formalno traje, Audi RS Q E-Tron E2 je spreman za start ...

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji ikada

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji američki serijski automobil sa V8 motorom ikada ...

Prvi električni Audi stiže već ove godine

Audi je počeo da prima depozite potencijalnih kupaca za svoj novi potpuno električni e-tron ...

Test Maserati Grecale Modena

Test Maserati Grecale Modena vodi nas u zonu koja kombinuje SUV, luksuz i ambicioznu ...