fbpx

Od jula meseca počinje prodaja novog Jeepovog modela Compass, koji će pokušati da iskoristi veliki rast popularnosti SUV segmenta.

 

U cilju zadovoljenja različitih potreba korisnika širom regiona, potpuno novi Compass nudi dva benzinska i dva dizel motora za ukupno osam različitih kombinacija pogonskih sistema i četiri različite konfiguracije: Sport, Longitude, Limited – verzija iz vrha ponude po pitanju prefinjenosti, standardnog tehničkog sadržaja i opreme – i Trailhawk koji nudi Trail Rated 4×4, pogon najboljih sposobnosti u svojoj klasi zahvaljujući posebnim standardnim funkcijama dizajniranim za klijente koji imaju najveća očekivanja po pitanju terenskih mogućnosti.


U Evropi, liniju modela Compass pokreću jedan benzinski i dva dizel motora. Ponuda benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 5.000 obrtaja i 230 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4×2, i 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor koji proizvodi 170 konjskih snaga pri 5.500 obrtaja i 250 Nm obrtnog momenta na 2.500 obrtaja, uparen sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4×4.
Paleta dizel motora sastoji se od efikasnog 1,6-litarskog motora MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 120 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja i 320 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja, uparenog sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4×2, i 2,0-litarskog MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 4.000 obrtaja – kada je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem – i 140 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja sa šestostepenim manuelnim sistemom prenosa – oba motora dostižu obrtni momenat od 350 Nm pri 1.750 obrtaja i dolaze uz konfiguraciju 4×4.
Snažnija verzija, 2,0-litarski MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 170 konjskih snaga u kombinaciji sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4×4 (uključujući i režim sa niskim prenosnim opsegom specifičan za Trailhawk) – upotpunjuje ponudu dizel motora za potpuno novi model Compass.
2,4-litarski benzinski motor Tigershark sa MultiAir2 tehnologijom koji razvija 184 konjske snage pri 6.400 obrtaja i 237 Nm obrtnog momenta dostupan je na liniji modela Compass koja je u prodaji van tržišta EU (Rusija, Afrika i Bliski istok) uz slabiju verziju istog motora od 150 konjskih snaga, a oba su uparena sa devetostepenim automatskim menjačem i konfiguracijom 4×4.
Potpuno novi Jeep Compass postavlja nove standarde po pitanju info-zabavnih sistema u liniji modela brenda Jeep. On nudi tri nova sistema Uconnect (UConnect 5.0, 7.0 i 8.4NAV) i pruža komunikaciona, zabavna i navigaciona rešenja koja unapređuju i doživljaj vožnje i udobnost putnika. Sistemi Uconnect 7.0 ili 8.4 NAV poseduju HD kapacitivni ekran osetljiv na dodir i uključuju nove funkcije Apple CarPlay i Android Auto (standardno na verzijama Limited i Trailhawk) namenjene za telefoniranje i upotrebu navigacije bez korišćenja ruku (samo na sistemu 8.4NAV) i glasovno pisanje tekstualnih poruka. Ovi sistemi korisnicima omogućavaju laku integraciju sistema glasovne kontrole na njihovim telefonima i celog spektra info-zabavnih funkcija.

Jeep® Compass Limited

Modeli Compass Limited i Trailhawk takođe poseduju Uconnect 8.4 NAV sa aplikacijom Jeep Skills. Ova aplikacija je jednostavna za upotrebu i pruža indekse specifične za terensku vožnju koji vozačima omogućavaju da prate svoje performanse na stazama.
Bezbednost vozača i putnika bila je od ključne važnosti u razvoju potpuno novog modela Jeep Compass, koji nudi preko 70 dostupnih aktivnih i pasivnih bezbednosnih i sigurnosnih rešenja, uključujući sistem za upozorenje kod mogućnosti čeonog sudara, sistem za upozorenje pri napuštanju trake (oba su standardno dostupna u celoj liniji modela u Evropi), praćenje mrtvog ugla i detekciju bočnog kretanja sa zadnje strane, rezervnu zadnju „ParkView” kameru sa dinamičkom mrežom linija, sistem za automatsko paralelno i normalno parkiranje, prilagodljivo ograničenje brzine, sistem elektronske kontrole stabilnosti (ESC) sa elektronskim ublažavanjem naginjanja i šest standardnih vazdušnih jastuka. Za dodatnu zaštitu, Compass poseduje i konstrukciju „bezbednosnog kaveza” sa preko 65 procenata čelika visoke čvrstoće.

Pojavom u izložbenim salonima brenda Jeep širom Evrope ovoga leta, sa ponudom pune linije koja obuhvata četiri različite konfiguracije, poseban sadržaj i mogućnosti izbora pogonskog sistema, Jeep Compass će pojačati portfolio brenda Jeep. Novo vozilo će kupcima pružiti pun paket intuitivnih tehnologija i čitav niz aktivnih sistema za pomoć vozaču uz legendarne terenske sposobnosti brenda Jeep, u karakterističnom i savremenom dizajnu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Leclercu pol i luda kuća u kvalifikacijama za VN Italije

Chales Lecerc je najbolje prošao u kvalifikacijama Formule 1 za Veliku nagradu Italije, koje ...

Francuska se drži plana o zabrani benzinskih i dizel automobila

Francuska vlada je 2017. obećala da će onemogućiti prodaju automobila koji koriste benzinske i ...

Gde je zapelo sa Mercedes-AMG One?

Ko se još seća Mercedes-AMG Project One, drumskog monstruma sa 1000 KS i pogonom ...

Hamiltonu pobeda u trci punoj preokreta

Ako je Engleska postojbina Formule 1, a Silverstone njegova kolevka, onda su zanimljivom trkom ...

 Stellantis gradi globalnu mrežu zajedničkih projekata

Stellantis gradi globalnu mrežu zajedničkih projekata kako bi podstakao inovacije širom sveta Stellantis sarađuje ...

Spremni su novi Mini modeli i stižu pre proleća

Moderni Mini je predstavljen pre 20 godina, a najnovija generacija modela dokaz je da ...