fbpx

Od jula meseca počinje prodaja novog Jeepovog modela Compass, koji će pokušati da iskoristi veliki rast popularnosti SUV segmenta.

 

U cilju zadovoljenja različitih potreba korisnika širom regiona, potpuno novi Compass nudi dva benzinska i dva dizel motora za ukupno osam različitih kombinacija pogonskih sistema i četiri različite konfiguracije: Sport, Longitude, Limited – verzija iz vrha ponude po pitanju prefinjenosti, standardnog tehničkog sadržaja i opreme – i Trailhawk koji nudi Trail Rated 4×4, pogon najboljih sposobnosti u svojoj klasi zahvaljujući posebnim standardnim funkcijama dizajniranim za klijente koji imaju najveća očekivanja po pitanju terenskih mogućnosti.


U Evropi, liniju modela Compass pokreću jedan benzinski i dva dizel motora. Ponuda benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 5.000 obrtaja i 230 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4×2, i 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor koji proizvodi 170 konjskih snaga pri 5.500 obrtaja i 250 Nm obrtnog momenta na 2.500 obrtaja, uparen sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4×4.
Paleta dizel motora sastoji se od efikasnog 1,6-litarskog motora MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 120 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja i 320 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja, uparenog sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4×2, i 2,0-litarskog MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 4.000 obrtaja – kada je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem – i 140 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja sa šestostepenim manuelnim sistemom prenosa – oba motora dostižu obrtni momenat od 350 Nm pri 1.750 obrtaja i dolaze uz konfiguraciju 4×4.
Snažnija verzija, 2,0-litarski MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 170 konjskih snaga u kombinaciji sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4×4 (uključujući i režim sa niskim prenosnim opsegom specifičan za Trailhawk) – upotpunjuje ponudu dizel motora za potpuno novi model Compass.
2,4-litarski benzinski motor Tigershark sa MultiAir2 tehnologijom koji razvija 184 konjske snage pri 6.400 obrtaja i 237 Nm obrtnog momenta dostupan je na liniji modela Compass koja je u prodaji van tržišta EU (Rusija, Afrika i Bliski istok) uz slabiju verziju istog motora od 150 konjskih snaga, a oba su uparena sa devetostepenim automatskim menjačem i konfiguracijom 4×4.
Potpuno novi Jeep Compass postavlja nove standarde po pitanju info-zabavnih sistema u liniji modela brenda Jeep. On nudi tri nova sistema Uconnect (UConnect 5.0, 7.0 i 8.4NAV) i pruža komunikaciona, zabavna i navigaciona rešenja koja unapređuju i doživljaj vožnje i udobnost putnika. Sistemi Uconnect 7.0 ili 8.4 NAV poseduju HD kapacitivni ekran osetljiv na dodir i uključuju nove funkcije Apple CarPlay i Android Auto (standardno na verzijama Limited i Trailhawk) namenjene za telefoniranje i upotrebu navigacije bez korišćenja ruku (samo na sistemu 8.4NAV) i glasovno pisanje tekstualnih poruka. Ovi sistemi korisnicima omogućavaju laku integraciju sistema glasovne kontrole na njihovim telefonima i celog spektra info-zabavnih funkcija.

Jeep® Compass Limited

Modeli Compass Limited i Trailhawk takođe poseduju Uconnect 8.4 NAV sa aplikacijom Jeep Skills. Ova aplikacija je jednostavna za upotrebu i pruža indekse specifične za terensku vožnju koji vozačima omogućavaju da prate svoje performanse na stazama.
Bezbednost vozača i putnika bila je od ključne važnosti u razvoju potpuno novog modela Jeep Compass, koji nudi preko 70 dostupnih aktivnih i pasivnih bezbednosnih i sigurnosnih rešenja, uključujući sistem za upozorenje kod mogućnosti čeonog sudara, sistem za upozorenje pri napuštanju trake (oba su standardno dostupna u celoj liniji modela u Evropi), praćenje mrtvog ugla i detekciju bočnog kretanja sa zadnje strane, rezervnu zadnju „ParkView” kameru sa dinamičkom mrežom linija, sistem za automatsko paralelno i normalno parkiranje, prilagodljivo ograničenje brzine, sistem elektronske kontrole stabilnosti (ESC) sa elektronskim ublažavanjem naginjanja i šest standardnih vazdušnih jastuka. Za dodatnu zaštitu, Compass poseduje i konstrukciju „bezbednosnog kaveza” sa preko 65 procenata čelika visoke čvrstoće.

Pojavom u izložbenim salonima brenda Jeep širom Evrope ovoga leta, sa ponudom pune linije koja obuhvata četiri različite konfiguracije, poseban sadržaj i mogućnosti izbora pogonskog sistema, Jeep Compass će pojačati portfolio brenda Jeep. Novo vozilo će kupcima pružiti pun paket intuitivnih tehnologija i čitav niz aktivnih sistema za pomoć vozaču uz legendarne terenske sposobnosti brenda Jeep, u karakterističnom i savremenom dizajnu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Genesis GV60 će (navodno) pomeriti granice

Prvi luksuzni crossover koji priprema Genesis, navodno će pomeriti tehnološke granice i prepoznavati lik ...

Drugi dan Relija Dakar i novi vodeći u plasmanu

Drugi dan Dakara i 367 kilometara brzinskog ispita doneo je promene na vodećim pozicijama ...

Ford Focus RS RX – Specijalac za rallycross

Ford Performance je podelio sa svim ljubiteljima automobilizma, a pogotovo sve popularnije FIA World ...

Russell je odličan u Formuli 1 i bez meditiranja na Tibetu

Fernando Alonso je izneo zanimljivo viđenje o kvalitetu današnjih vozača i neophodnosti najbržeg automobila ...

Mere Vlade Italije će uticati na Moto GP i Formulu 1

Mere koje je uvela Vlada Italije kako bi sprečila širenje zaraze coronavirusom imaće velik ...

Ford predstavio novi E-Tourneo Courier

Ford je predstavio novi E-Tourneo Courier koji je kombinacija između MPV-a i crosovera i ...