fbpx

Continental razvio 3D digitalnu instrument tablu

Continental je razvio novu generaciju 3D digitalne instrument table koja će stići u serijskim modelima sledeće godine, a već najavljuje i narednu generaciju

Foto: Continental

Digitalne instrument table postale su “must have” u skoro svim segmentima automobila i više nisu rezervisane samo za najskuplje modele premijum segmenta. Uz masovnost stiže i pristupačnost, ali isto tako i evolucije postojećih i uvođenje novih sistema. Continental je razvio novu generaciju 3D digitalne instrument table, koja se u prvoj evoluciji pojavila na korejsko tržištu u modelu Genesis G70, ali se u najnovijoj evoluciji očekuje i SUV-u GV80 istog proizvođača, u kojem će na američkom tržištu debitovati 2021. godine.
Ekran table koristi kameru koja je usmerena prema vozaču i prati liniju pogleda, čime omogućava preklapanje slika i stvaranje 3D efekta. Šta više, nova instrument tabla je u mogućnosti da, na primer, vozaču prikaže znak “Stop” preko svih ostalih podataka trenutno vidljivih u prikazu. Nova 3D tabla ne zahteva nikakve posebne naočare za korišćenje, nego koristi paralaktične barijere koje stvaraju malo smaknute slike i efekat treće dimenzije. Novi 3D ekran radi sa Cross Domain Hub kompjuterom infotejmenta, a kompanija predviđa da će ovaj kompjuter moći da podrži više individualnih komandnih jedinica, uključujući i napredniji sistem komandovanja pokretom, od onih koji se već nalaze u automobilima.
Iako se sistem značajno oslanja na nadzor koji obavlja kamera, kompanija očekuje da će eliminisati kameru u narednim evolucijama. Trenutno je u razvoju ekrana baziranih na “Diffractive Lightfield Backlighting” tehnologiji, koja 3D efekat postiže tako što “zakrivljuje” svetlost oko ekrana. Continental ove ekrane naredne generacije očekuje u ugradnji u automobile od 2022. godine, i već najavljuje da će suvozač biti u prilici da obavlja video sastanke i gleda filmove.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Chevrolet Tahoe i Suburban iz salona sa 1.000 KS?

“Specialty Vehicle Engineering” je najavio da će pojedini Chevroletovi dileri uskoro nuditi modifikovane modele ...

Preminuo Adrian Campos vlasnik Campos Racinga

Vlasnik Formula 2 tima Campos Rancing i bivši vozač Formule 1 iznenada je preminuo ...

Renault 4 debitovaće 17. oktobra

Renault 4 debitovaće 17. oktobra na salonu u Parizu, a objavljeni tizer najavljuje naslednika ...

Ford USA najavljuje velike investicije

Ford USA najavljuje velike investicije u proizvodnju uključujući i sedmu generaciju modela Mustang Ford ...

Vredi biti kuvar – Gordon Ramsay isterao svoju konjicu

Ako je suditi po kolekciji automobila koju ima medijski slavni kuvar Gordon Ramsay, vredi ...

X na Mercedes X-Klase?

Da li se prekida proizvodnja Mercedesa X-Klase zbog loše prodaje i male zarade? Sa ...