fbpx

Born in USA – Shelby American Super Snake Speedster

Postoje ljubitelji i oni koji su manje oduševljeni američkim automobilima, ali mora se priznati Shelby American Super Snake Speedster je nešto…

Shelby American je krajem prošle nedelje objavio svoju ponudu konverzija za 2021. u koju je uvrstio i jednu pravu „Zmiju“. Kao i do sada, konverzija je bazirana na Ford Mustangu, ali Super Snake Speedster je stvarno nešto posebno. Shelby American Super Snake Speedster osim sto brutalno izgleda uzpravo je pravi superautomobil.

Njegov 5.0 kompresorski V8 motor iz Formd Mustanga ima 825 KS, a cela priča o ovom ekskluzivnom otvorenom dvosedu postaje još zanimljivija ako se doda da kupac opciono može poručiti i manuelni menjač, umesto standardnog automatika.
Ime Super Snake (Super Zmija) ima svoje korene u eksperimentalnom automobilu Shelby GT500 Super Snake iz ’60-ih godina prošlog veka, a koji je Shelbi napravio kao demonstratora za proizvođača pneumatika Goodyear i njegove Thunderbolt gume. I taj jedan jedini Super Snake bio je više nego impresivan – imao je V8 motor iz Forda GT 40, pobednika Lemana, a koliko kolekcionarima vredi ova „Super Zmija“ govori podatak da je 2019. na aukciji prodat za 2.2 miliona dolara.
Super Snake Speedster je vrh aktuelne ponude Shelby American. Na samo da je motor „navijen na ogromnu snagu, nego je Super Speedsteru doterana i aerodinamika i kompletan donji postroj, a dodati su i specijalni elementi enterijera kao i posebna instrument tabla.
Shelby American Super Snake Speedster je strogo dvosed, ima elegantan poklopac zadnjeg dela, a među opcijama i je wide-body kit koji vozilu dodaje još agresivniji stav. Pored toga, sa spiska opcionala vredi izdvojiti i „track ready“ sportski paket ogibljenja koji za Super Speedster priprema Penske.
Cena za Shelby American Super Snake Speedster kreće od 133,785 ili 79,995 dolara, ali ako obezbedite i Mustang GT koji mora biti 2018. ili mlađe godište kako bi bio adekvatan za konverziju u Speedster. Plan kompanije je da uradi 98 konverzija u 2021. godini, koje obeležavaju 98 godina od rođenja osnivača kompanije Carrolla Shelbyja, na ist broj će biti limitiran i broj konverzija standardnog Super Snakea i svih ostalih modela kao što su Shelby GT sa motorom bez kompresora i Shelby GT500SE.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen novi Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche Taycan Sport Turismo je najnovija varijanta karoserije inovativnog električnog sportskog automobila marke Porsche ...

BMW predstavio treću generaciju X6 na novoj platformi

BMW predstavio treću generaciju X6, svog najvećeg kupe-SUV-a Treća generacija BMW X6 postavljena je ...

Carlosu Ghosnu preti 10 godina zatvora

Renault je već najavio imena koja će preuzeti funkcije Carlosa Ghosna, kojem preti 10 ...

Mazda 2 na leto stiže doterana

Mazda je za 1. jun najavila početak prodaje osveženog modela Mazda 2. Porodica će ...

Predstavljen osveženi Mini Countryman

Mini je u procesu unapređenja svoje linije modela, a poslednji u nizu se našao ...

Formula 1 – Verstappenu pol pozicija u Majamiju

Formula 1 – Verstappenu pol pozicija u Majamiju pored njega u prvom redu ponovo ...