fbpx

Formula 1 – i Alpha Tauri skoro pa otkrio bolid

Formula 1 tim Alpha Tauri je, kao i drugi u poslednjih nekoliko dana, samo delimično pokazao bolid, tačnije, samo boje bolida

Render of the 2022 Scuderia AlphaTauri AT03 // SI202202140108 // Usage for editorial use only //

Formula 1 tim Alpha Tauri je upotrebio istu taktiku za predstavljanje novog bolida po novim pravil ma za sezonu 2022. U sada već tradicionalnim plavo belim bojama koje mu, ruku na srce, odlično stoje, bolid je pokazan u meri u kojoj je to tim želeo. Tačnije, na zvanično objavljenim fotografijama vidi se da su kompjuterski dorađene i da je dosta toga bitnog i dalje skriveno. Šta više, deluje, kao i u slučaju Red Bulla, da se radi o modifikovanom „show caru“, koji je FIA odavno predstavila.

Render of the 2022 Scuderia AlphaTauri AT03 // SI202202140098 // Usage for editorial use only //

Pored fotografija koje praktično samo nagoveštavaju automobil, tim Alpha Tauri je već saopštio da se bolid neće više pojavljivati u javnosti sv do prvog test dana u Barseloni, koji će biti zatvoren za javnost i TV kamere. Šta više, verovatno savesti radi, tim i navodi da su “fotografije” renderi novog bolida.

Render of the 2022 Scuderia AlphaTauri AT03 // SI202202140097 // Usage for editorial use only //

Tim je potvrdio da će kao i prošle godine koristiti menjač, zadnje oslanjanje i hidrauliku od Red Bulla, a formalno i pogonske grupe, iza kojih stoji Red Bull Powertrains. Barem formalno, obzirom da se i dalje radi o pogonskim grupama koje je razvila Honda, a i sve do 2025. godine će proizvoditi Honda u Japanu.

Render of the 2022 Scuderia AlphaTauri AT03 // SI202202140115 // Usage for editorial use only //

Da li iz pieteta ili nekog drugog (komercijalnog) razloga, veliki natpis Honda je nestao sa Alpha Tauri bolida, ali nije potpuno iščezao. I dalje je Honda tu, sitno i malo spred zadnjih točkova, i to pod logom poznatim iz MotoGP šampionata „HRC“ (Honda Racing Corporation), ispod kojega stoji Honda Racing. Da li će se i na bolidima tima Red Bull pojaviti slično, videćemo.
Vozači tima su kao i prošle godine Pierre Gasly i Yuki Tsunoda, a šef tima Alpha Tauri Franz Tost kaže da se nada da je tim uradio nešto specijalno po novim pravilima. Naravno, svi inženjeri i vozači se nadaju istom, a ko je koliko specijalan i ko će najbrže napredovati, uskoro će početi da se otkriva.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gordon Murray rasprodao proizvodnju svog T33 coupe

Gordon Murray Automotive je rasprodao svih 100 planiranih primeraka T33 kupea sa V12 motorom ...

Bakin Lamborghini Countach ugledao svetlost dana posle 15 godina

Korisnica platforme Reddit, pod imenom „eriegin“, “nabasala” je na pomalo zaboravljen Lamborghini Countach Korisnica ...

Malo po malo – nova Škoda Octavia

Malo po malo, otkrivaju se detalji nove Škode Octavije, čija premijera je zakazana za ...

Bivši šef Mercedesa Jurgen Hubbert preminuo u 81. godini

Bivši šef Mercedes-Benza i čovek koji je pomogao pri lansiranju A-Klase i M-Klase, Jürgen ...

Formula 1 – VN Katara Verstappenu

Formula 1 – VN Katara vožena je na stazi Lusail dugoj 5.419 metara sa ...

Treća pobeda za Verstappena četvrta za Red Bull

Sada više sigurno nije slučajno – Max Verstappen Red Bull su počeli redovno da ...