fbpx

Marchionne je izjavio da se razmatra…

Prvi čovek Grupe Fiat Sergio Marchionne i zvanično je potvrdio da se ozbiljno razmatra mogućnost da se i Ferrari uključi u SUV segment

Foto: Ferrari

Na konferenciji održanoj juče, Sergio Marchionne je potvrdio da se ozbiljno razmišlja o ulasku marke Ferrari u SUV segment. Očigledno, povampireni segmet za kojim trči cela planeta u svim mogućim klasama i podklasama, prevelik je izazov za ostati indiferentan. Nakon što je u u drugom kvartalu iskazao profit uvećan za 24% Ferrari je očigledno dovoljno jak da se posveti jednom potpuno novom modelu. Sergio Marchionne je dodao za pogon u Maranellu, gde je Enzo Ferrari osnovao kompaniju pre 70 godina, ima dovoljno prostora da uveća proizvodnju za 100%, što drugim rečima govori da budući SUV ima i gde da se proizvodi.
Marchionne u osnovi nije službeno izjavio da će se pojaviti SUV, ali indirektno je dao do znanja da je to veoma moguće, kao i da će petogodišnji plan marke Ferrari biti prezentovan u prvom kvartalu naredne godine, kada će se precizno znati šta će Ferrari proizvoditi do 2022. Ono što je sigurno, akcenat će biti na novim hibridnim modelima, a o SUV-u će se još razmatrati.
Jasno je da Ferrari neće ostati hladnokrvan na signale sa tržišta mi onoga što kupci, a pogotovo u Kini traže, i sta će se uskoro nuditi sledeće. Stiže Bentley Bentayga, već naredne godine Lamborghini Urus, a poznato je i da Aton Martin i Rolls Royce ozbiljno razmišljaju (ako več i ne rade) o SUV-u. Marchionne je već rekao da ako SUV bude, onda će to da bude pravi Ferrari. Čak je pokušao da bude i duhovit i rekao: “ mene prvog treba da ubijete ako naparvimo SUV nalik MBW-u, Bentleyu ili Porscheu”… Ipak ono što je najvažnije Ferrari, koji je svoju centralu preselio u Holandiju kada je prošle godine izuzet iz Fiat-Chrysler Automobila, bi na kraju ove poslovne godine trebao da stvori profit od oko milijardu evra, prema tome, Marchionne zna šta radi i o čemu govori.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

A sada ozbljno – Aston Martin DBX

Krajem sledeće godine na tržište stiže Aston Martin DBX, a kako stvari trenutno stoje, ...

Honda e je prvi ikada „Nemački automobil godine“

Hondino prvo električno vozilo sa baterijom za Evropu, Honda e, dobilo je titulu „Nemačkog ...

Hyundai Motor i Healthy Seas čiste mora

Nakon što je prošlog marta najavljeno produženje partnerstva, Hyundai Motor i Healthy Seas nastavili ...

Volkswagen je otvorio porudžbine za novi Arteon R

Volkswagen je otvorio knjigu narudžbina za novi Arteon, a kreće od najsnažnije R verzije ...

Zbog WLTP plug in-hibridi povučeni iz prodaje

Stupanje na snagu WLTP standarda merenja emisije izduvnih gasova, donelo je probleme proizvođačma Volkswagen, ...

Kia spremila EV koncept za sajam u Ženevi

Kia Motors Europe će na predstojećem salonu automobila u Ženevi predstaviti koncept električnog vozila ...