fbpx

Marchionne je izjavio da se razmatra…

Prvi čovek Grupe Fiat Sergio Marchionne i zvanično je potvrdio da se ozbiljno razmatra mogućnost da se i Ferrari uključi u SUV segment

Foto: Ferrari

Na konferenciji održanoj juče, Sergio Marchionne je potvrdio da se ozbiljno razmišlja o ulasku marke Ferrari u SUV segment. Očigledno, povampireni segmet za kojim trči cela planeta u svim mogućim klasama i podklasama, prevelik je izazov za ostati indiferentan. Nakon što je u u drugom kvartalu iskazao profit uvećan za 24% Ferrari je očigledno dovoljno jak da se posveti jednom potpuno novom modelu. Sergio Marchionne je dodao za pogon u Maranellu, gde je Enzo Ferrari osnovao kompaniju pre 70 godina, ima dovoljno prostora da uveća proizvodnju za 100%, što drugim rečima govori da budući SUV ima i gde da se proizvodi.
Marchionne u osnovi nije službeno izjavio da će se pojaviti SUV, ali indirektno je dao do znanja da je to veoma moguće, kao i da će petogodišnji plan marke Ferrari biti prezentovan u prvom kvartalu naredne godine, kada će se precizno znati šta će Ferrari proizvoditi do 2022. Ono što je sigurno, akcenat će biti na novim hibridnim modelima, a o SUV-u će se još razmatrati.
Jasno je da Ferrari neće ostati hladnokrvan na signale sa tržišta mi onoga što kupci, a pogotovo u Kini traže, i sta će se uskoro nuditi sledeće. Stiže Bentley Bentayga, već naredne godine Lamborghini Urus, a poznato je i da Aton Martin i Rolls Royce ozbiljno razmišljaju (ako več i ne rade) o SUV-u. Marchionne je već rekao da ako SUV bude, onda će to da bude pravi Ferrari. Čak je pokušao da bude i duhovit i rekao: “ mene prvog treba da ubijete ako naparvimo SUV nalik MBW-u, Bentleyu ili Porscheu”… Ipak ono što je najvažnije Ferrari, koji je svoju centralu preselio u Holandiju kada je prošle godine izuzet iz Fiat-Chrysler Automobila, bi na kraju ove poslovne godine trebao da stvori profit od oko milijardu evra, prema tome, Marchionne zna šta radi i o čemu govori.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Citroeni pod posebnim uslovima za kupovinu

Prvih junskih dana kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroën vozila u nasoj zemlji, kreće ...

Proizvođači odlažu opozive kako bi umanjili negativnu pažnju

Umesto da izdaju opoziv čim dođu do podatka da je neophodan, proizvođači automobila čekaju ...

Iznajmi Land Rover umesto da ga kupiš

JLR je osmislio zanimljiv način da dodatno zaradi, a vozače da impresioniraju JLR je ...

BMW-ov logo zapravo ne predstavlja avionski propeler, već…

Ako ste mislili da BMW-ov znak podseća na dane kada je proizvođač pravio avione ...

Honda je predstavila svoj potpuno novi HR-V e:HEV

Potpuno novi model Honda HR-V e:HEV pokreće Hondina najnaprednija tehnologija hibridnog pogona koja obezbeđuje ...

Ron Dennis se oprostio od McLarena

Šest meseci nakon što je gotovo na silu smenjen sa pozicije CEO McLarena, Ron ...