fbpx

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante je spektakularan

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante je spektakularan i već je rasprodat, kompletna planirana proizvodnja

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante je spektakularan. Najavio ga je DBS 770 Ultimate u januaru mesecu, a Volante, otvoreno izdanje luksuznog sportiste iz Gaydona, pokazan na prvim zvaničnim fotografijama proizvođača je fascinantan. Na žalost, ako ste ga poželeli, odmah dodajemo i lošu vest – ređi od dva Aston Martina DBS 770 Ultimate je već rasprodat. Naime, fabrika je najavila da će proizvesti 300 primeraka kupea i samo 199 primeraka kabrioleta, a već su svi našli svoje vlasnike.
U osnovi, ne može se osporiti dobar ukus svih srećnika koji će ga imati u svojim garažama – Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante je prelep odakle god se pogleda. Pored toga, ne samo da je prelep nego je i najsnažniji drumski Aston Martin ikada. Njegov 5.2 V12 ima čak 770 KS (kao što ime i govori). Pojačani twinturbo V12, pored ogromne maksimalne snage ima i sasvim dovoljno obrtnog momenta za opuštenu vožnju – već od 1.800 o/min ostvaruje 900 Nm.
Iako se radi o zaista maloj seriji ekskluzivnih automobila, koji često i nemaju mnogo opcija, Aston Martin je kupcima ponudio konfigurator i to sa velikim brojem opcionala za personifikaciju vozila. Između ostalog na spisku opreme i su i specijalni kožni koferi koji idu u setu od četiri komada.
Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante, kao i njegov pandan sa tvrdim krovom standardno imaju točkove od 21“, koji su derivat dizajna i legure koji su korišćeni za modele Aston Martin Valkyrie i Victor. Na njima su standardno Pirelli P Zero pneumatici 265/35 R21 napred i 305/30 R21 pozadi.
Proizvodnja Aston Martina DBS 770 Ultimate i Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante već je počela, a prvi primerci će do vlasnika stići u trećem kvartalu 2023. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ferrari hybrid sa 1000 KS debituje 31. maja

Ferrari je brže usvojio hibridni pogon nego što je priznavao da će se dogoditi ...

Roland Gumpert se vratio sa novim modelom Nathalie

Roland Gumpert se vratio sa novim sportskim modelom pod imenom Nathalie, i revolucionarnim pogonom ...

Kia sa novim motorima ulazi u novu godinu

Kia Motors svoju ponudu modela Ceed obogatila je novim benzinskim motorom i benzinskim motorom ...

Grand Motors je novi sponzor Košarkaškog saveza Srbije

Ford, verni pratilac vrhunskih sportista širom sveta, obnavlja marketinšku saradnju sa srpskim najtrofenijim sportom ...

London Electric Vehicle Company lansira e-Camper

Možda deluje neverovatno ali je istinito – London Electric Vehicle Company lansira e-Camper do ...

Predstavljen novi Mercedes-Benz GLC Coupe

Predstavljen je novi Mercedes-Benz GLC Coupe, malo veći od prethodnika i sa potpuno novim ...