fbpx

Ford Mustang je i dalje zbirno najprodavaniji sportski automobil na svetu u poslednjih 10 godina

Tokom poslednjih 10 godina, Ford Mustang – koji slavi svoj 59. rođendan – najprodavaniji je sportski automobil na svetu, prema Fordovoj analizi podataka o registraciji iz S&P Global Mobility.
„Ponosni smo na čitavu Mustang porodicu, na ono što ona predstavlja za Ford, a posebno na naše strastvene vlasnike i fanove Mustanga”, rekao je Dave Bozeman, potpredsednik za vozila entuzijasta u odeljenjima Ford Blue i Ford korisnička podrška, „Posvećeni smo tome da služimo Mustangovoj globalnoj zajednici, od Atlante do Adelaide i šire, to je učinilo da Mustang zasluži čast najprodavanijeg sportskog automobila na svetu već 10 zbirnih godina.”
Prema internim podacima Forda, Sjedinjene Države ostaju mesto najveće potražnje za Mustangom zauzimajući 78% globalne prodaje. Ostala tržišta koja su zabeležila rast prodaje Mustanga u 2022. uključuju Nemačku sa 17,0%, Britaniju sa 14,4%, Švajcarsku sa 14,9% i Bliski Istok sa 7,4% rasta.
Potpuno nova, sedma generacija Ford Mustanga za 2024. dodaje ovoj automobilskoj legendi još jedno poglavlje, donoseći izgled, zvuk i privlačnost najprodavanijeg sportskog automobila na svetu u poslednjih deset godina. Bez obzira da li je kabriolet ili kupe, V8 ili 4-cilindrični sa turbo-punjenjem, manuelni ili automatski, Mustang nudi izbor između mnoštva cena i nivoa performansi.
Mustang sada ima dva nova motora – 2,3-litarski EcoBoost i Mustang GT najmoćniji ikada 5,0-litarski Coyote V8. Pored toga, tu je potpuno nova funkcija Remote Rev koja pruža mogućnost daljinskog pokretanja i turiranja motora pomoću priveska za ključeve, te nova elektronska drift kočnica koja može za tren pretvoriti početnika u profesionalca za driftovanje kakav je Vaughn Gittin Jr.
Mustang Dark Horse proširuje liniju kao prvo novo ime koje označava performanse u brendu od 2001. kada je predstavljen Mustang Bullitt, cilj mu je da bude novi standard performansi na ulici i stazi kakve može dati samo Mustang koji izgleda kao zver i ima posebno modifikovani 5.0-litarski V8 – najmoćniji 5,0-litarski V8 ikada, koji proizvodi 500 konjskih snaga.
Mustang Mach-E SUV, električni je član porodice Mustang, sada dostupan u 39 zemalja, a nedavno je lansiran na Tajvanu i Australiji. Ford je proizveo svoj 150.000-ti Mustang Mach-E otkako je počela proizvodnja pre skoro dve godine, što je značajna prekretnica zato što kompanija povećava proizvodnju električnih vozila na stopu od 600.000 godišnje do kraja 2023. i više od 2 miliona godišnje do 2026.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Alonso prelazi u Aston Martin

Formula 1 nikada ne spava – samo što je Vettel objavio povlačenje, Aston Martin ...

Formula 1 – kvalifikacije za VN Azerbejdžana Leclercu

Formula 1 – kvalifikacije, vožene prema novom, probnom formatu za Veliku nagradu Azerbejdžana pripale ...

Formula 1 – Honda tvrdi da ima zainteresovanih

Formula 1 – Honda tvrdi da ima nekoliko zainteresovanih timova za pogonske jedinice po ...

Više od Wrangler pick-upa: Jeep Gladiator

Jeep je na L.A. Auto Show-u premijerno predstavio dugo očekivanu pick-up verziju popularnog Wrangler ...

Perez u Alfu, Vettel u Aston, Kimi u penziju?

Otkaz koji je Ferrari dao Vettelu dobrano je uzburkao vode angažmana u Formuli 1, ...

Dacia Duster – kupiti aktuelni ili čekati novi?

Koliko se SUV-a sa dizel motorom, robotizovanim menjačem i pristojnom opremom može dobiti za ...