fbpx

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 miliona evra uz neke nama dobro poznate likova sa velikog ekrana

Foto: Alpine Cars Media

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 miliona evra uz neke nama dobro poznate likova sa velikog ekrana. Renault Grupa je saopštila da će se razvoj Alpine Formula 1 tima značajno ubrzati uz nove investitore, za koje tvrdi da su „svetske klase“. Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investments su postali investitori i suvlasnici Alpine Racing LTD uz investiciju od 172 miliona funti, odnosno 201 milion evra. Investicione grupe su na ovaj način postale vlasnici Formual 1 tima Alpine, čija vrednost je procenjena na 820 miliona evra.
A iza novih investitora stoje dobro nam poznati likovi iz filmske i industrije zabave. Iza Maximum Effort Investments stoji poznati glimac Rayan Reynolds, a priključio mu se Rob McElhenney, zvezda serije Always Sunny in Philadelphia. Dve holivudske zvezde su se ponovo udružile nakon što su kupili i velški fudbalski klub Wrexam 2020. godine. Grupi investitora pridružio se i još jedan glumac, Michael B. Jordan.
Luca de Meo, CEO Renault Grupe kaže da su Formula 1 i Alpine strateška imovina Renault Grupe. „U protekle dve godine oživeli smo marku Alpine i kapitalizovali na sportskom kupeu A110, a ceo projekat podržan je ulaskom Alpine u Formulu 1, u kojoj planira da postane pretendent na šampionske titule. Novo partnerstvo i investicije ubrzaće razvoj tima, u diversifikovati generatore ostvarivanja prihoda“.

Foto: Alpine Cars Media

Laurent Rossi, CEO Alpine kaže da je sada, uz nove investicije uperio pogled u vrh tabele, i tvrdi da će svež kapital unaprediti performanse tima na svim nivoima i dodaje: „ Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investments su međunarodni finansijski „igrači“, dobro poznati u svetu sporta, a u Alpine Formula 1 tim će doneti svoju dobro poznatu ekspertizu u medijskoj i marketinškoj strategiji na duge staze. Pored toga, zarad koja se vremenom bude generisala biće investirana u tim kako bi se podržao naš plan koji zovemo „Planinar“, a koji podrazumeva modernizaciju i proširenje naših pogona kako bi stigli na nivo vodećih timova.
Alpine je potvrdila da Alpine Racing SAS, odvojena kompanija koja proizvodi pogonske grupe za Formulu 1 i nalazi se u Viry-Châtillonu u Francuskoj nije u sklopu transakcije i ostaje u potpunosti u vlasništvu Renault Grupe.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Koenigsegg Quarkom pomera granice snage

Koenigsegg se ne zaustavlja nakon brojnih tehnoloških rešenja koja pomeraju granice autoindustrije, nego ide ...

Elon Musk kao Mesija – on kaže, a svi veruju

Tesla počinje proizvodnju svog najjeftinijeg Modela 3 pre roka, i do prvih kupaca stićiće ...

Sainz na dohvat od pobede na Dakar reliju 2018.

Carlos Sainz je sve bliže pobedi na Dakar reliju 2018. ali od dvostrukog podijuma ...

Delta Auto grupa predstavila pet sajamskih premijera

Delta Auto grupa, ekskluzivni uvoznik automobilskih brendova: BMW, MINI, Maserati i Honda, kao i ...

Počinje pretprodaja modela Hyundai Ioniq 6

Hyundai Motor je danas najavio početak pretprodaje svog dugo očekivanog Ioniq 6 First Edition ...

Porsche Mission E stvarnost bliske budućnosti

Porsche će potpuno električni Mission E tržištu ponuditi 2019. u tri nivoa snage sa ...