fbpx

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 miliona evra uz neke nama dobro poznate likova sa velikog ekrana

Foto: Alpine Cars Media

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 miliona evra uz neke nama dobro poznate likova sa velikog ekrana. Renault Grupa je saopštila da će se razvoj Alpine Formula 1 tima značajno ubrzati uz nove investitore, za koje tvrdi da su „svetske klase“. Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investments su postali investitori i suvlasnici Alpine Racing LTD uz investiciju od 172 miliona funti, odnosno 201 milion evra. Investicione grupe su na ovaj način postale vlasnici Formual 1 tima Alpine, čija vrednost je procenjena na 820 miliona evra.
A iza novih investitora stoje dobro nam poznati likovi iz filmske i industrije zabave. Iza Maximum Effort Investments stoji poznati glimac Rayan Reynolds, a priključio mu se Rob McElhenney, zvezda serije Always Sunny in Philadelphia. Dve holivudske zvezde su se ponovo udružile nakon što su kupili i velški fudbalski klub Wrexam 2020. godine. Grupi investitora pridružio se i još jedan glumac, Michael B. Jordan.
Luca de Meo, CEO Renault Grupe kaže da su Formula 1 i Alpine strateška imovina Renault Grupe. „U protekle dve godine oživeli smo marku Alpine i kapitalizovali na sportskom kupeu A110, a ceo projekat podržan je ulaskom Alpine u Formulu 1, u kojoj planira da postane pretendent na šampionske titule. Novo partnerstvo i investicije ubrzaće razvoj tima, u diversifikovati generatore ostvarivanja prihoda“.

Foto: Alpine Cars Media

Laurent Rossi, CEO Alpine kaže da je sada, uz nove investicije uperio pogled u vrh tabele, i tvrdi da će svež kapital unaprediti performanse tima na svim nivoima i dodaje: „ Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investments su međunarodni finansijski „igrači“, dobro poznati u svetu sporta, a u Alpine Formula 1 tim će doneti svoju dobro poznatu ekspertizu u medijskoj i marketinškoj strategiji na duge staze. Pored toga, zarad koja se vremenom bude generisala biće investirana u tim kako bi se podržao naš plan koji zovemo „Planinar“, a koji podrazumeva modernizaciju i proširenje naših pogona kako bi stigli na nivo vodećih timova.
Alpine je potvrdila da Alpine Racing SAS, odvojena kompanija koja proizvodi pogonske grupe za Formulu 1 i nalazi se u Viry-Châtillonu u Francuskoj nije u sklopu transakcije i ostaje u potpunosti u vlasništvu Renault Grupe.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

911 Turbo S Exclusive Series – samo 500 komada

Porsche je pripremio 500 primeraka modela 911 Turbo S Exclusive Series. Sa 607 KS ...

DS ne odustaje od bitke u premijum segmentu

Citroen ne odustaje od luksuznog segmenta i svoju marku DS šalje u ralje Mercedesa, ...

Toyota Supra – povratak legende

Toyota se nakon dugog odsustva vratila u klasu sportskih dvoseda, u kojem je nekada ...

Ron Dennis se oprostio od McLarena

Šest meseci nakon što je gotovo na silu smenjen sa pozicije CEO McLarena, Ron ...

Ford Focus RS RX – Specijalac za rallycross

Ford Performance je podelio sa svim ljubiteljima automobilizma, a pogotovo sve popularnije FIA World ...

Toyota Yaris – slavljenik sa šarmom

Kada se pojavio 1999. Yaris je u svom B segmentu što šta pomerio na ...