fbpx

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 miliona evra uz neke nama dobro poznate likova sa velikog ekrana

Foto: Alpine Cars Media

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 miliona evra uz neke nama dobro poznate likova sa velikog ekrana. Renault Grupa je saopštila da će se razvoj Alpine Formula 1 tima značajno ubrzati uz nove investitore, za koje tvrdi da su „svetske klase“. Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investments su postali investitori i suvlasnici Alpine Racing LTD uz investiciju od 172 miliona funti, odnosno 201 milion evra. Investicione grupe su na ovaj način postale vlasnici Formual 1 tima Alpine, čija vrednost je procenjena na 820 miliona evra.
A iza novih investitora stoje dobro nam poznati likovi iz filmske i industrije zabave. Iza Maximum Effort Investments stoji poznati glimac Rayan Reynolds, a priključio mu se Rob McElhenney, zvezda serije Always Sunny in Philadelphia. Dve holivudske zvezde su se ponovo udružile nakon što su kupili i velški fudbalski klub Wrexam 2020. godine. Grupi investitora pridružio se i još jedan glumac, Michael B. Jordan.
Luca de Meo, CEO Renault Grupe kaže da su Formula 1 i Alpine strateška imovina Renault Grupe. „U protekle dve godine oživeli smo marku Alpine i kapitalizovali na sportskom kupeu A110, a ceo projekat podržan je ulaskom Alpine u Formulu 1, u kojoj planira da postane pretendent na šampionske titule. Novo partnerstvo i investicije ubrzaće razvoj tima, u diversifikovati generatore ostvarivanja prihoda“.

Foto: Alpine Cars Media

Laurent Rossi, CEO Alpine kaže da je sada, uz nove investicije uperio pogled u vrh tabele, i tvrdi da će svež kapital unaprediti performanse tima na svim nivoima i dodaje: „ Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investments su međunarodni finansijski „igrači“, dobro poznati u svetu sporta, a u Alpine Formula 1 tim će doneti svoju dobro poznatu ekspertizu u medijskoj i marketinškoj strategiji na duge staze. Pored toga, zarad koja se vremenom bude generisala biće investirana u tim kako bi se podržao naš plan koji zovemo „Planinar“, a koji podrazumeva modernizaciju i proširenje naših pogona kako bi stigli na nivo vodećih timova.
Alpine je potvrdila da Alpine Racing SAS, odvojena kompanija koja proizvodi pogonske grupe za Formulu 1 i nalazi se u Viry-Châtillonu u Francuskoj nije u sklopu transakcije i ostaje u potpunosti u vlasništvu Renault Grupe.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alfa Tonale, CUV za broj ispod Stelvia

Kao što je i bilo najavljeno još 2018., Alfa je u Ženevi otkrila Tonale, ...

Red Bull preoteo Mercedesu šefa za F1 motore

Red Bull se ozbiljno priprema za proizvodnju sopstvenih motora za Formulu 1, a u ...

Hyundai Motor je najavio početak proizvodnje Kone Electric

Hyundai Motor je najavio početak proizvodnje potpuno nove KONA Electric u Hyundai Motor Manufacturing ...

Kazne, izletanja i rekord staze

Lewis Hamilton je osvojio pol poziciju za sutrašnju Veliku nagradu Japana, a po ostvarenim ...

Mercedes-AMG i Cigarette Racing ponovo zajedno

Mercedes-AMG i Cigarette Racing po 12. put su se udružili i kupcima ponudili ekskluzivni ...

Peugeot predstavio hibridne verzije modela 3008 i 508

Jedna od najvećih mana, inače odličnog, Peugeota 3008 bila je nedostatak opcionog AWD pogona, ...