fbpx

Porsche 911 slavi 60 godina i uz prikladne patike

Porsche 911 slavi 60 godina i uz prikladne i retro dizajnirane patike koje će biti proizvedene u vrlo ograničenoj količini

Foto: Porsche

Porsche 911 slavi 60 godina i uz prikladne i retro dizajnirane patike koje će biti proizvedene u vrlo ograničenoj količini. Ovaj zanimljivi aksesoar nastao je kao plod saradnje Porsche Lifestyle Group i poznatog proizvođača sportske opreme, marke Puma.

Foto: Porsche

Jednostavno nazvane Retro patike inspirisane su klasičnom niskom siluetom modela Porsche 911 S 2.5 iz 1972. godine. Izrađene su od slojeva antilop kože, a od meke kože izrađena je i unutrašnjost patika, uz jezik sa crvenim štepovima. Obzirom da se radi o dva modela „rođendanskih“ Porsche 911 patika, za jedan model odabrana je plava boja koja je drivat istorijske boje koja je korišćena na originalnom modelu Porsche 911 S 2.5, a tu je i broj 56, koji obeležava korišćen startni broj jednog od istorijskih modela u trkama.

Foto: Porsche

Za drugi Heritage, moderniji model, koji praktično ide uz specijalnu Porsche 911 S/T seriju plava boja patika upravo je derivat boje ove posebne serije aktuelnog Porschea 911, kojom se obeležava jubilej, a broj 63 označava 1963. godinu u kojoj je Porsche 911 doživeo svoju premijeru. Profil patika ješto je moderniji i agresivniji u odnosu na retro verziju.
Izvezeni amblem na jeziku patika replika je bedža koji se nalazi na modelu Porsche 911 S/T, a u čast je 60-og rođendana. Za jedan model patika ovaj bedž je izvezen u kombinaciji crne i bele boje, dok je za drugi kolorna šema. Na kraju, tu su i kožni privezak sa pripadajućim bedžem, a i dva kompleta pertli u crvenoj i crnoj boji kojim vlasnim dodatno može da personalizuje svoje pateike ili bira pertle spram garderobe.
Specijalna serija patika kojima se obeležava 60 godina modela Porsche 911 biće predstavljena 5. septembra na specijalnom događaju koji će poslužiti i za poručivanje, odnosno predprodaju. A zaista mali broj poštovaoca marke Porsche će imati priliku da ima ovakve patike. Naime, biće proizvedeno samo 1.972 para Retro modela, i 1963 para Heritage modela patika, a svaki par biće posebno numerisan.
Podsećanja radi, Porsche 911 S/T je olakšana verzija sa delovima i komponentama proizetim iz GT3 RS i GT3 Touring modela. Za razliku od cene 911 S/T koja je 270.000 evra, Porsche nije saopšito cene specijalne edicije patika kojima obeležava rođendan, ali biće saopštene 5. septembra na Porsche pop-up storeu na IAA Mobility u Minhenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Škoda Octavia u tišini dobija digitalnu instrument tablu

Škoda Octavia je vrlo popularan model češkog proizvođača koji je osvežen prošle godine, ali ...

Opel i Vauxhall i zvanično u PSA Grupi

Opel i Vauxhall i službeno postali članovi PSA Grupe 1. avgust 2017. je istorijski ...

Lamborghini ostaje ekskluzivan brend uprkos povećanoj prodaji

Lamborghini je u prvih šest meseci ove godine ukupno prodao 4.553 automobila, što je ...

Šta voze krunisane i izabrane glave

Uvek pod budnim okom miliona ljudi širom sveta. Kamere prate svaki njihov korak. Svi ...

Peugeot 508 – limuzina koja to nije

Peugeot je svojim novim 508 prodrmao tržište limuzina – time što nije limuzina Da ...

Vettel bi mogao u Aston Martin F1?

Ako nema uzbuđenja na stazama Formule 1, uvek ih ima u kombinacijama sa angažmanom ...