fbpx

Renault Kardian je novo ime modela B-SUV segmenta

Renault Kardian je novo ime modela urbanog B-SUV segmenta koji će biti otkriven 25. oktobra

Renault Kardian je novo ime modela urbanog B-SUV segmenta koji će biti otkriven 25. oktobra. Kardian će biti prvi model u čitavoj međunarodnoj modelnoj ofanzivi koju najavljuje Renault, a svoju premijeru doživeće u Južnoj Americi, a potom i u brojnim zemljama širom sveta.
Potpuno novom modelu Renault trebalo je zvučno, lako pamtljivo ime prilagodljivo i čitko na brojnim svetskim jezicima, imati internacionalne suglasnike, ali istovremeno i ime koje će asocirati na snagu i agilnost. Ali, šat zapravo znači Kardian, novo ime koje ćemo povezivati sa modelom marke Renault?
Syvia, starteg za imena modela u Renaultu u odeljenju za globalni marketing razlaže ime Kardian na slogove i slova i objašnjava ideju da ime novog modela potiče od prvoh slova već postojećih imena modela koji granice pomeraju van asfalta. „Potpuno novi Renault Kardian predstavlja Renaulution strategiju na međunarodnom nivou. Mi akcentujemo Kardian na francuskji način zato što smo Francuzi, i to bi se moglo nazvati francuskim dodirom“, kaže Sylvia.
Ipak, koren imena Kardian je u engleskom jeziku. Na prvo slušanje ime evocire englesku reč „Guardian“ koja je simbol zaštitnika, odnosno zaštite. Snažni suglasnici, slova K, R i D pojačavaju utisak da ovaj model asocira na zaštitu. Ipak, ime Kardian dočarava još jedan snažan imidž, a to je dinamičnost i pokretnost. Asocira na cardio – sport, pokret i adrenalin. „Ali, reč Kardian zvuči meko i donosi dodatne asocijacije u prvi plan. Obzirom da je osnova reči oko dva slova A, Kar-dian, asocijacija je bezednost vozila. Na kraju, prvi slog Kar, (automobil na engleskom) ne može imati bolju simboliku za jedno vozilo.
O Renault Kardianu tek ćemo čuti i slušati, a kompanija tvrdi da će uz novi crossover B segmenta ojačati svoje međunarodno prisustvo, nakon modela Austral, Alaskan i Rafale, a ime Kardian treba da bude i simbol za tehnologiju, okretznost i uživanje u vožnji, kaže predstavnica Renaulta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Spremni na naručivanje u Srbiji – modeli Mercedes EQA i EQC

Zvanično od 1. oktobra 2021. godine, kompanija Star Import d.o.o. otpočela je prodaju potpuno ...

Formula 1 – Ferrari sprema ponudu za Hamiltona

Formula 1 – Ferrari sprema ponudu za Hamiltona koju Britanac neće moći da odbije, ...

Bugatti “Macaron” značka je ručni rad i pravi se 10 sati

Iako su znakovi proizvođača automobila vrlo bitni simboli brendova, fizičke značke koje se nalaze ...

Volkswagen Grupa pregovara o prodaji Ducatija

Volkswagen Grupa održava preliminarne sastanke i pregovore sa potencijalnim kupcima Ducatija Prema pisanju Automotive ...

Formula 1 – Red Bull otkrio svoj bolid za 2022.

Formula 1 timovi su nastavili sa otkrivanjem bolida koji se po novim pravilima pripremaju ...

Peugeot 9X8 je spreman za pistu

Peugeot 9X8 je godinu dana nakon prezentacije koceptnog vozila spreman za pistu i još ...