fbpx

Renault Kardian je novo ime modela B-SUV segmenta

Renault Kardian je novo ime modela urbanog B-SUV segmenta koji će biti otkriven 25. oktobra

Renault Kardian je novo ime modela urbanog B-SUV segmenta koji će biti otkriven 25. oktobra. Kardian će biti prvi model u čitavoj međunarodnoj modelnoj ofanzivi koju najavljuje Renault, a svoju premijeru doživeće u Južnoj Americi, a potom i u brojnim zemljama širom sveta.
Potpuno novom modelu Renault trebalo je zvučno, lako pamtljivo ime prilagodljivo i čitko na brojnim svetskim jezicima, imati internacionalne suglasnike, ali istovremeno i ime koje će asocirati na snagu i agilnost. Ali, šat zapravo znači Kardian, novo ime koje ćemo povezivati sa modelom marke Renault?
Syvia, starteg za imena modela u Renaultu u odeljenju za globalni marketing razlaže ime Kardian na slogove i slova i objašnjava ideju da ime novog modela potiče od prvoh slova već postojećih imena modela koji granice pomeraju van asfalta. „Potpuno novi Renault Kardian predstavlja Renaulution strategiju na međunarodnom nivou. Mi akcentujemo Kardian na francuskji način zato što smo Francuzi, i to bi se moglo nazvati francuskim dodirom“, kaže Sylvia.
Ipak, koren imena Kardian je u engleskom jeziku. Na prvo slušanje ime evocire englesku reč „Guardian“ koja je simbol zaštitnika, odnosno zaštite. Snažni suglasnici, slova K, R i D pojačavaju utisak da ovaj model asocira na zaštitu. Ipak, ime Kardian dočarava još jedan snažan imidž, a to je dinamičnost i pokretnost. Asocira na cardio – sport, pokret i adrenalin. „Ali, reč Kardian zvuči meko i donosi dodatne asocijacije u prvi plan. Obzirom da je osnova reči oko dva slova A, Kar-dian, asocijacija je bezednost vozila. Na kraju, prvi slog Kar, (automobil na engleskom) ne može imati bolju simboliku za jedno vozilo.
O Renault Kardianu tek ćemo čuti i slušati, a kompanija tvrdi da će uz novi crossover B segmenta ojačati svoje međunarodno prisustvo, nakon modela Austral, Alaskan i Rafale, a ime Kardian treba da bude i simbol za tehnologiju, okretznost i uživanje u vožnji, kaže predstavnica Renaulta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Svako može da stvori svoju verziju Twinga

Renault pokreće interaktivnu kampanju „Reinvent Twingo” i poziva javnost da uz pomoć veštačke inteligencije ...

GM omogućava poručivanje kafe putem infotejment sistema

General Motors će uskoro lansirati aplikaciju za svoja vozila, pod imenom Marketplace, koja će ...

Toyota Yaris osvojila titulu automobila godine u Evropi

Potpuno nova Toyota Yaris proglašena je evropskim automobilom godine za 2021. godinu! Odabran od ...

Google osvežio Android Auto, stiže na leto

Google je najavio da će lansirati osveženi korisnički interfejs za Android Auto ovog leta, ...

Novi Hyundai Santa Fe pred premijeru u Ženevi

Pred zvaničnu svetsku premijeru u Ženevi u martu, Hyundai je objavio prve zvanične fotografije ...

Hamilton na tri točka do pobede u drami na Silverstoneu

Poslednjih par krugova Velike nagrade Velike Britanije Formule 1 priredilo je pravu dramu za ...