fbpx

Ferrari 499P Modifcata – sa Lemana na track day

Ferrari 499P Modifcata – sa Lemana na track day i vrhunsko uživanje ali uz pozamašnu cenu…

Ferrari 499P Modifcata

Ferrari 499P Modifcata – sa Lemana na track day i vrhunsko uživanje ali uz pozamašnu cenu. Drugim rečima, možete da kupite modifikovanog pobednika ovogodišnje trke 24 časa Lemana, imate ga u svojoj kolekciji i vozite na stazi. Čak ni tu nije kraj. Ferrari 499P Modifcata je snažniji od originalne i homologovane trkačke verzije. Razumljivo je da Ferrari želi da dostojno proslavi, ali i unovči pobedu na legendarnom maratonu, koju je izvojevao prvi put još od 1965. godine.

Ferrari 499P Modifcata

Ferrari 499P Modifcata otvara mogućnost (dovoljno bogatima) da voze revidiranu verziju punokrvnog trkača, koja nije legana za drum, ali je moćna za stazu. Pored toga, obzirom na izuzetno ograničenu seriju u kojoj će biti proizveden Ferrari 499P Modifcata, ovo je i vrlo zanimljiv kolekcionarski primerak.
Obzirom da nije trkački automobil prema FIA pravilima, fabrika je imala slobodu da ga napravio zapravo još snažnijim od trkačke verzije, koja je naparavljena prema propisima.

Ferrari 499P Modifcata

Na primer, elektromotor na prednjoj osovini u Ferrari 499P Modifcata radi pri nižim brzinama, dok u trkačkoj verziji snagu isporučuje samo preko 190 km/h. Ferrari je dodao i “Push to Pass” sistem, koji na pritisak na dugme na upravljaču oslobađa dodatnih 161 KS u trajanju od sedam sekundi, sve dok vozač drži pun gas. Time je maksimalna snaga pogonskog sistema povećana na 858 KS (640 kW), sa 697 KS (520 kW), kolikjo ima trkački Ferrari 499P. Izmene postoje i u mapiranju motora, konroli proklizavanja i asistenciji za start.

Ferrari 499P Modifcata

Pogonski sitem ima u sredni smešteni 3.0 V6, koji je derivat agregata iz trkačkog 296 GT3 Ferrarija. Motor je noseći elemenat i nema pomoćnu šasiju. Menač je sekvencijalni sedmostepeni. Kabina Ferrari 499P Modifcata je preuzeta direktno iz trkačke verzije za Leman. Ima samo jedno sedište i ergonomiju trkačkog automobila.

Ferrari 499P Modifcata

Ferrari 499P Modifcata uvodi novi Ferrarijev “Sport Prototipi Clienti“ program, uz koji fabrika daje kompletnu podršku i logistiku, što znači da vozača (vlasnika) na stazi čeka Ferrari 499P Modifcata potpuno spremnan za vožnju. Jedino šta Ferrari nije objavio je cena ovog užitka, kao ni podatak koliko komada Ferrari 499P Modifcata će proizvesti. Možemo samo da nagađamo – onoloko koliko bude spremnih da plate, ili malo manje radi ekskluzivnosti…

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Serija 1 i A Klasa na istoj platformi?

Ako krenemo po narodnoj, gde ima dima i vatre, spekulacije koje se čuju iz ...

Aston Martin pravi sopstveni V8 motor?

Aston Martin živi od SUV modela DBX, ali ne želi da se odrekne super-sportskih ...

VW Group ispunila CO2 cilj uz pomoć EV

VW Grupa je ispunila zadati EU cilj emisije CO2 svih proizvedenih vozila u 2021. ...

Renault najavljuje svoj električni SUV

Na virtuelnom događaju nazvanom “eWays” Renault će za nekoliko dana predstaviti svoje nove tehnologije ...

Novi Hyundai modeli stigli u Srbiju

Budući da je Car Show otkazan, Hyundai Srbija predstavlja nove modele na tržištu Srbije, ...