fbpx

Model Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji

Model Lynk&Co 01 predstavljen je u Srbiji, a biće dostupan model  vrlo blizak premijum segmentu

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Model Lynk&Co 01 predstavljen je u Srbiji, a biće dostupan model  vrlo blizak premijum segmentu. Lynk&Co je globalna marka vozila koja je nastala kao rezultat saradnje Geely Auto Group i Volvo Car Group. Sa svojom ponudom koja zadovoljava potrebe i zahteve nove generacije globalno povezanih korisnika, predstavlja izazov tradicionalnoj automobilskoj industriji. S potpuno novim jezikom dizajna, uslugama mobilnosti i samim vozilima, marka donosi novu eru rešenja mobilnosti.
Lynk&Co je marka dizajnirana i projektovana u Švedskoj, aproizvedena u Geelyjevim modernim fabrikama u Kini. Tehnološka rešenja poput motora i platforme deli sa vozilima Volvo i Geely.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Od svog osnivanja, Lynk&Co je isporučio više od 600.000 vozila svojim korisnicima, postavljajući nove rekorde rasta među svetskim automobilskim markama. U Evropi se Lynk & Co prvi put predstavio sa inovativnim poslovnim modelom na sedam tržišta sa Lynk & Co klubovima i pop-up centrima u Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji, Belgiji, Španiji, Italiji i Francuskoj.
Početkom 2024, marka Lynk&Co najavila je novu strategiju rasta u Evropi širenjem na 12 novih evropskih tržišta. Za ovu operaciju SEEAG grupa je odabrana kao uvoznik i distributer za Jugoistočnu Evropu. SEEAG je osnovna grupa automobilskih kompanija sa višedecenijskim iskustvom u oblasti uvoza, distribucije, veleprodaje i maloprodaje vozila i rezervnih delova. Ovo strateško partnerstvo nudi mnoge prednosti, uključujući deljenje zajedničkih resursa i prodajne i servisne mreže.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Nakon što je isporučio više od 50.000 vozila na sedam zapadno evropskih tržišta, Lynk&Co svoj izuzetni model 01 sada predstavlja i na tržištima jugoistočne Evrope. Nakon prvog otvaranja Lynk& Co centra u Atini, slede centri u Bukureštu, Ljubljani, Zagrebu (očekuje se u avgustu) i Beogradu. Model 01 već je dostupan za probne vožnje na lokaciji Autoput za Novi Sad 98, Beograd – Zemun, gde se nalaze i centri vozila Volvo i Geely.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Model 01: Prvi u ponudi
Model Lynk&Co 01 – kompaktni PHEV hibridni SUV crossover sa vrhunskim karakteristikama pruža 75 km čiste električne vožnje u verziji sa plug-in hibridnim motorom, u kombinaciji sa 1,5-l benzinskim motorom sa 261 konjskom snagom i kombinovanom potrošnjom goriva od 1,0 l/100km(WLTP), ubrzanjeod 0do100 km/h za 8,0 sekundi i niske emisije CO2 od 24 g/km.Uz svoje izvanredne performanse, model 01 ima niz ugrađenih karakteristika koje obično zahtevaju posebnu narudžbinu i doplatu, kao što su panoramski krov, vrata prtljažnika na daljinsko upravljanje, satelitska navigacija sa informacijama o saobraćaju uživo i širok raspon sigurnosnih karakteristika kao što je kamera od 360 stepeni i sistem za detekciju mrtvog ugla.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Povezanost je u DNK marke Lynk&Co
Uprkos vrhunskom dizajnu, tehnologija i povezivost odigrali su najveću ulogu u razvoju Lynk& Co 01. Ovaj model opremljen je velikim središnjim displejom osetljivim na dodir i telematski sistem i kojisu uvek povezani sa internetom i Cloud-om vozila, omogućujući širok raspon povezanih funkcija. Lynk&Co 01vlasnici mogu, kada ne voze, sa digitalnim ključem koji se može deliti u svom pametnom telefonu dopustiti drugima korišćenje vozila, apreko aplikacije Lynk&Co kontrolisati šta se događa uvozilu. Što se tiče multimedije, 01 uključuje napredni središnji displej od 12,7 inča, najsavremeniju navigaciju i ugrađenu Journey Cameru za snimanje vaših putovanja. 01Podržava i iOS i Android operativne sisteme, omogućujući bežično povezivanje za korišćenje funkcija Android Auto i Apple CarPlay.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Sve je uključeno, uključujući sigurnost
01-prvo Lynk&Co vozilo koje jel ansirano u Evropi dobilo je punih pet zvezdica u prestižnom Evropskom programu ocenjivanja novih vozila (EuroNCAP) 2021. godine. Prilikom ocenjivanja vozila podležu detaljnim testovima sudara kako bi se osigurali pouzdanost i kvalitet.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Sigurnosna oprema nije obavezna jer svaki model 01 standardno dolazi sa svim sigurnosnim karakteristikama kao delom standardne opreme. To odražava našu predanost najvišim standardima kvalitete i dizajna vozila koji će trajati. Stoga model 01 uključuje i garanciju koja traje 4 godine ili 120.000km i odnosi se na celo vozilo, dok se garancija za bateriju produžava na čak 96 meseci.

Lynk&Co 01 predstavljen u Srbiji // Foto VCAG d.o.o.

Put do nultih emisija
Kako bismo zauvek promenili mobilnost i pružili rešenja za globalno povezanu generaciju korisnika, održivost mora biti u prvom planu. Godine 2023. Lynk & Co lansirao je svoju aplikaciju za deljenje vozila i sproveo prvu procenu životnog ciklusa (LCA). Istovremeno, u svojim proizvodnim pogonima, klubovima i poslovnim prostorimas koristi isključivo električnu energiju iz obnovljivih izvora. Cilj je da se do 2030. sva vozila proizvode od 50% održivih materijala i u klimatski neutralnoj proizvodnji, smanjujući CO2 tokom životnog ciklusa vozila za 50%. Ovi napori pokazuju predanost marke Lynk & Co održivosti i naglašavaju njegove predanosti u postizanju nulte emisije CO2 do 2040.
Promotivna cena za Lynk&Co 01 u Srbiji je 46.990 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

VW napada Pikes Peak električnim automobilom

Volkswagen je saopštio da će se 24. juna sledeće godine na startu čuvene brdske ...

Zbogom mučnini u vožnji

Za oko 30 miliona ljudi u Evropi koj imaju problem sa mučninom, Citroen, tvrdi ...

Šefica marketinga odlazi iz Opela?

Kako Nemački „Handelsblatt“ biznis dnevnik prenosi, Opelov šef marketinga, Tina Mueller odlazi od nemačkog ...

Holandski EV startup predstavio svoj prvi model, Lightyear One

Holandski EV startup Lightyear predstavio je svoj prvi model, pod imenom Lightyear One Holandski ...

Alpine Alpenglow Hy6 koristi vodonik

Alpine Alpenglow Hy6 koristi vodonik kao gorivo za V6 motor, ali važnije je da ...

Mazda je pokrenula proizvodnju rotacionih motora

Mazda je pokrenula proizvodnju rotacionih motora nakon pauze od 11 godina i nagoveštaja koji ...