fbpx

Mazda će pokazati dva nova koncepta u Tokiju

Mazda će pokazati buduće trendove u tehnologiji pogona kao i u dizajnu eksterijera sa dva koncept vozila na ovogodišnjem salonu vozila u Tokiju.

Automobili pokazani u teaser fotografijama ukazuju na Mazdine planove proizvodnje za sledeću generaciju Skyactiv-X agregata i dolazak novog dizajnerskog stila. Prva fotografija srebrnog modela podseća malo na RX Vision, samo sa četvora vrata. Sve dok ne budemo videli potpuno otkriven, smatraćemo da se radi o konceptu kupea sa četvora vrata, tačnije sportskom fastbacku. Možda buduća Mazda 6…

Crveni hečbek nam daje malo realniju sliku o nečemu što bi moglo da postane sledeća generacija Mazde 3. Ovaj koncept, pored forme karoserije ima nešto mo će imati Mazdin Skyactiv-X agregat, koji radi na principu dizel agregata tj. samopaljenja gde sabija smeša benzina i vazduha i time se dovodi po samopaljenja, umesto korišćenja tradicionalnog procesa sagorevanja, odnosno, paljenja smeše varnicom svećice. Agregat je otkriven u Avgustu i naći će se na tržištu u Mazdinoj fiskalnoj godini koja se završava 31. Marta 2019. Veruje se da će ovaj agregat prvo naći mesto pod poklopcem motora naredne generacije Mazde 3. Mazda obećava da će novi agregat povećati obrtni moment do 30 procenata i smanjiti potrošnju goriva do 30 procena u poređenju sa svojom sadašnjom linijom agregata. Mazda pozicionira Skyactiv-X kao temelj svog sledećeg talasa proizvoda dok se suočava sa strožijim zakonima emisije otrovnih izduvnih gasova, a uz malu pomoć elektrifikacije. Skyactiv-X koristi SPCCI (spark controlled compression ignition) tehnologiju da sabije benzin do pritiska dovoljno velikog da se samozapali kao dizel agregat, bez potrebe varnice.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Rebellionu oduzeto treće mesto iz Spa

Treće mesto osvojeno u Spa, oduzeto je Rebellion Racingu nakon tehničkog pregleda vozila Posada ...

Pagani zvanično predstavio Huayra Roadster BC

Pagani je 2016. predstavio hardcore verziju modela Huayra sa inicijalima BC, izabranih u čast ...

Audi lansirao svoj prvi EV model proizveden u Kini – Q2L e-tron

Audi je počeo sa prodajom svog prvog lokalno proizvedenog električnog vozila u Kini Radi ...

Audijev najbrži kabrio ikada

Audi je predstavio svoj najbrži kabriolet ikada. R8 Spyder V10 Plus. Iza podugačkog imena ...

Test – Mazda CX5 2.0 AWD

Mazda CX 5 je jedan od najpopularnijih modela japanske marke, a za 2022. godinu ...

Peugeot se fokusira na C i D segment za povratak u SAD

Peugeot je nedavno najavio da će se vratiti na tržište SAD, na kom je ...