fbpx

Stižu Škoda Kodiaq kupe, električni SUV i naslednik modela Yeti
Škoda je objavila „teaser“ sliku potpuno novog modela uoči Šangajskog auto salona. Onlajn glasine pričaju da je slika koncepta, koju je objavio Češki proizvođač automobila, kupe varijanta postojećeg modela Kodiaq.


Međutim, isplivala je jos jedna fotografija online koja otkriva Škodin plan da pokažu tri nova modela na Šangajskom auto salonu. Plan pokazuje da pored Kodiaq kupea Škoda planira da uvede jos dva modela pod, za sada, kodiranim nazivima „Model K“ i „Model Q“.
Veruje se da će pored Kodiaq kupea, jedan model biti zamena za „Yeti“ a drugi novi električni model, koji bi ujedno bio i prvi za ovog Češkog proizvođača. Škodino električno vozilo će verovatno imati sličan SUV/krosover dizajn nalik Tesli Model X. Dizajnerski jezik bi trebali da bude nalik onom korišćenom za Kodiaq uključuju i svetlosne grupe. Jedna od inspiracija za Škodine dizajnere je bila Češka umetnost kristalnog stakla, koja je složena umetnost. To znači da možemo očekivati oštre linije i jasno definisane konture da formiraju osnovu spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna. Škoda takođe najavljuje da će novo vozilo „dati dizajn izrazajnog i emotivnog naboja koji skladno kombinuje estetiku i funkcionalnost“.
Da se Škoda ni malo ne šali, potvrđuje i informacija da će prva hibridna Škoda biti Superb, i to u formi plug-in hibrida. Na tržište bi trebao stići već 2019. godine, a samo godinu dana kasnije u prodaju bi trebao ući i model sa čisto električnim pogonom. Specifikacije, cene i dizajn tri nova automobila će biti otkriveni na Šangajskom auto salonu u aprilu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvi Aurusi stižu do kupaca na jesen

Nije malo bilo onih koji su zlurado komentarisali Aurus, ruski pandan Rolls Royceu. Samo, ...

48.4 miliona dolara za Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO iz 1962. koji je vozio Phil Hill, prodat je za rekordnih ...

Audi izaziva skicom i video serijalom Q8

Audi je objavio novu skicu zadnjeg dela svog novog SUV-a, i najavio da će ...

Mercedes-Benz otkrio osveženu E-Klasu

Sa više od 14 miliona jedinica isporučenih od 1946. godine, E-Klasa je najprodavanija serija ...

Plug-in Mercedes-Benz GLE će moći 100 km na struju?

Mercedes-Benzov redizajnirani GLE bi mogao biti među prvim plug in hibridima sposobnim da pređu ...

Mercedesi za Europcar

Emil Frey Auto Centar, ovlašćeni diler i servisni centar za Mercedes-Benz i smart vozila, ...