Stižu Škoda Kodiaq kupe, električni SUV i naslednik modela Yeti
Škoda je objavila „teaser“ sliku potpuno novog modela uoči Šangajskog auto salona. Onlajn glasine pričaju da je slika koncepta, koju je objavio Češki proizvođač automobila, kupe varijanta postojećeg modela Kodiaq.


Međutim, isplivala je jos jedna fotografija online koja otkriva Škodin plan da pokažu tri nova modela na Šangajskom auto salonu. Plan pokazuje da pored Kodiaq kupea Škoda planira da uvede jos dva modela pod, za sada, kodiranim nazivima „Model K“ i „Model Q“.
Veruje se da će pored Kodiaq kupea, jedan model biti zamena za „Yeti“ a drugi novi električni model, koji bi ujedno bio i prvi za ovog Češkog proizvođača. Škodino električno vozilo će verovatno imati sličan SUV/krosover dizajn nalik Tesli Model X. Dizajnerski jezik bi trebali da bude nalik onom korišćenom za Kodiaq uključuju i svetlosne grupe. Jedna od inspiracija za Škodine dizajnere je bila Češka umetnost kristalnog stakla, koja je složena umetnost. To znači da možemo očekivati oštre linije i jasno definisane konture da formiraju osnovu spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna. Škoda takođe najavljuje da će novo vozilo „dati dizajn izrazajnog i emotivnog naboja koji skladno kombinuje estetiku i funkcionalnost“.
Da se Škoda ni malo ne šali, potvrđuje i informacija da će prva hibridna Škoda biti Superb, i to u formi plug-in hibrida. Na tržište bi trebao stići već 2019. godine, a samo godinu dana kasnije u prodaju bi trebao ući i model sa čisto električnim pogonom. Specifikacije, cene i dizajn tri nova automobila će biti otkriveni na Šangajskom auto salonu u aprilu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyoti 1-2 na na prvoj trci WEC Šampionata

Vozačima Toyote pripale su prve dve pozicije na prvoj trci WEC šampionata 2018/19 Kao ...

Kako i koliko se kupuju novi automobili u Srbiji?

Kako i koliko se kupuju novi automobili u Srbiji? Sajt www.polovniautomobili.com je nedavno sproveo ...

Stiže novi Accord, ali u Ameriku

Honda je objavila, za sada, crtež novog Accorda, koji će zvanično svetu biti predstavljen ...

De Tomaso se vratio sa P72 super automobilom

De Tomaso, italijanska marka poznata po sportskim automobilima, ponovo je oživljena, 60 godina nakon ...

Za Ženevu spreman novi Hyundai i20

Sa salon u Ženevi koji počinje na tri nedelje Hyundai ima spremnu treću generaciju ...