fbpx

Baziran na platformi Peugeota 3008, Opel Grandland svoju svetsku premijeru će doživeti na Sajmu automobila u Frankfurtu u Septembru, verovatno sa istim 1.6 litarskim turbo benzincem, kao i 1.6 i dvolitarskim turbo dizelima koji se mogu naći pod haubom Peugeota 3008.

Foto: Opel

Sa 4477mm dužine, 1844mm širine i 1636mm visine, uz 2675mm međuosovinskog rastojanja Opel Grandland X je oko 200mm duži od Mokka-e X i Crossland-a X, što ga direktno smešta u C segment kompaktnih SUV vozila. Opel u osnovnim informacijama takođe navodi sedišta za pet osoba, i zapreminu prtljažnika od 514 litara, sa mogućnošću povećanja na 1652 litara obaranjem zadnje klupe.
Za sada se još se ne pominje pogon na sva četiri točka, ali će sigurno imati Opelovu elektronsku kontrolu proklizavanja, sa pet modova vožnje, koji će upravljati kontrolom prenosa snage, što će dozvoliti malo proklizavanja prednjim točkovima kada je to neophodno, kako bi se pogon maksimalno prilagodio podlozi.

Foto: Opel

Prednja adaptivna LED svetla sa funkcijom skretanja će biti standardna, kao i asistencija dugog svetla i auto nivelacije, kao i adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka i atomatskim kočenjem, upozorenja na pospanost vozača, pomoć pri parkiranju i „pametno“ otvaranje vrata prtljažnika udarcem.
Vozač i suvozač pored udobnosti su i sigurni u Opelovim medicinski odobrenim anatomskim sedištima. Svih pet sedišta su grejani, kao i upravljač, što može biti korisno u hladnim danima.
Istrument tabla i prekidači su postavljani horizontalno, nasuprot vertikalno postavljenim kao u sportskim automobilima, sa tri reda kontrola na srednjoj konzoli koje upravnjaju audio i navigacionim sistemom, klimom i modom voznje. Konekcija je obezbeđena Opelovim IntelliLink-om i OnStar-om, a punjenje pametnih uređaja je moguće uz pomoć bežičnog punjača.
Opel Grandland X se u prodajnim salonima očekuje početkom 2018. godine.

Foto: Opel
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen je osveženi Mercedes-Benz CLS

Predstavljen je osveženi Mercedes-Benz CLS koji u prodaju stiže u julu 2021. godine sa ...

Fiat spremio dva nova izdanja modela 124 za Ženevu

Fiat zakuvava stvari u svojoj liniji 124 sa dva nova specijalna izdanja, koja će ...

Gemballa tuži sina svog osnivača zbog povrede prava

Marc Philipp Gemballa je nedavno osnovao automobilsku firmu pod svojim imenom i najavio svoj ...

Pagani Huayara Tricolore – proizvešće se samo tri komada

Pre 10 godina Pagani je imao specijalno izdanje Zonda Tricolore, sada je talijanska akro-grupa ...

Nova Fiesta je spremna

Počinje nemilosrdna borba u B segmentu. Samo što je VW predstavio novi Polo, i ...

Premijerno prikazan CR-V Hybrid

Na 54. Međunarodnom Salonu automobila HONDA Srbija predstavila je prvi hondin hibridni SUV, model ...