fbpx

Baziran na platformi Peugeota 3008, Opel Grandland svoju svetsku premijeru će doživeti na Sajmu automobila u Frankfurtu u Septembru, verovatno sa istim 1.6 litarskim turbo benzincem, kao i 1.6 i dvolitarskim turbo dizelima koji se mogu naći pod haubom Peugeota 3008.

Foto: Opel

Sa 4477mm dužine, 1844mm širine i 1636mm visine, uz 2675mm međuosovinskog rastojanja Opel Grandland X je oko 200mm duži od Mokka-e X i Crossland-a X, što ga direktno smešta u C segment kompaktnih SUV vozila. Opel u osnovnim informacijama takođe navodi sedišta za pet osoba, i zapreminu prtljažnika od 514 litara, sa mogućnošću povećanja na 1652 litara obaranjem zadnje klupe.
Za sada se još se ne pominje pogon na sva četiri točka, ali će sigurno imati Opelovu elektronsku kontrolu proklizavanja, sa pet modova vožnje, koji će upravljati kontrolom prenosa snage, što će dozvoliti malo proklizavanja prednjim točkovima kada je to neophodno, kako bi se pogon maksimalno prilagodio podlozi.

Foto: Opel

Prednja adaptivna LED svetla sa funkcijom skretanja će biti standardna, kao i asistencija dugog svetla i auto nivelacije, kao i adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka i atomatskim kočenjem, upozorenja na pospanost vozača, pomoć pri parkiranju i „pametno“ otvaranje vrata prtljažnika udarcem.
Vozač i suvozač pored udobnosti su i sigurni u Opelovim medicinski odobrenim anatomskim sedištima. Svih pet sedišta su grejani, kao i upravljač, što može biti korisno u hladnim danima.
Istrument tabla i prekidači su postavljani horizontalno, nasuprot vertikalno postavljenim kao u sportskim automobilima, sa tri reda kontrola na srednjoj konzoli koje upravnjaju audio i navigacionim sistemom, klimom i modom voznje. Konekcija je obezbeđena Opelovim IntelliLink-om i OnStar-om, a punjenje pametnih uređaja je moguće uz pomoć bežičnog punjača.
Opel Grandland X se u prodajnim salonima očekuje početkom 2018. godine.

Foto: Opel
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Na današnji dan poginuo je Ayrton Senna

Pre tačno 23 godine, 1. maja 1994. poginuo Ayrton Senna, po mnogima jedan od ...

Novi Citroen Berlingo sa pet i sedam sedišta

Citroen je objavio detalje o novom Berlingu koji će debitovati na salonu u Ženevi ...

Honda e je prvi ikada „Nemački automobil godine“

Hondino prvo električno vozilo sa baterijom za Evropu, Honda e, dobilo je titulu „Nemačkog ...

McLaren Speedtail stiže sa preko 987 KS

McLaren planira da otkrije duhovnog naslednika legendarnog modela F1 krajem ove godine, a sada ...

Nakon Amerike – Amin za Formulu 1

Nakon trke u Ostinu, umesto slavlja Hamiltona i Mercedesa, događale su se sasvim drugačije ...

Kazne, izletanja i rekord staze

Lewis Hamilton je osvojio pol poziciju za sutrašnju Veliku nagradu Japana, a po ostvarenim ...