fbpx

Baziran na platformi Peugeota 3008, Opel Grandland svoju svetsku premijeru će doživeti na Sajmu automobila u Frankfurtu u Septembru, verovatno sa istim 1.6 litarskim turbo benzincem, kao i 1.6 i dvolitarskim turbo dizelima koji se mogu naći pod haubom Peugeota 3008.

Foto: Opel

Sa 4477mm dužine, 1844mm širine i 1636mm visine, uz 2675mm međuosovinskog rastojanja Opel Grandland X je oko 200mm duži od Mokka-e X i Crossland-a X, što ga direktno smešta u C segment kompaktnih SUV vozila. Opel u osnovnim informacijama takođe navodi sedišta za pet osoba, i zapreminu prtljažnika od 514 litara, sa mogućnošću povećanja na 1652 litara obaranjem zadnje klupe.
Za sada se još se ne pominje pogon na sva četiri točka, ali će sigurno imati Opelovu elektronsku kontrolu proklizavanja, sa pet modova vožnje, koji će upravljati kontrolom prenosa snage, što će dozvoliti malo proklizavanja prednjim točkovima kada je to neophodno, kako bi se pogon maksimalno prilagodio podlozi.

Foto: Opel

Prednja adaptivna LED svetla sa funkcijom skretanja će biti standardna, kao i asistencija dugog svetla i auto nivelacije, kao i adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka i atomatskim kočenjem, upozorenja na pospanost vozača, pomoć pri parkiranju i „pametno“ otvaranje vrata prtljažnika udarcem.
Vozač i suvozač pored udobnosti su i sigurni u Opelovim medicinski odobrenim anatomskim sedištima. Svih pet sedišta su grejani, kao i upravljač, što može biti korisno u hladnim danima.
Istrument tabla i prekidači su postavljani horizontalno, nasuprot vertikalno postavljenim kao u sportskim automobilima, sa tri reda kontrola na srednjoj konzoli koje upravnjaju audio i navigacionim sistemom, klimom i modom voznje. Konekcija je obezbeđena Opelovim IntelliLink-om i OnStar-om, a punjenje pametnih uređaja je moguće uz pomoć bežičnog punjača.
Opel Grandland X se u prodajnim salonima očekuje početkom 2018. godine.

Foto: Opel
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Spremna je i Opel Insignia GSi Sports Tourer

Među Opelovim novitetima u Frankurtu naćiće se i Opel Insignia GSi Sports Tourer, sportski ...

Seat Tarraco dobija i plug-in hibrid

Seat Tarraco se od starta na tržištu dobro prodaje, a kao što je i ...

Pogledajte kako se pravi naplatak od epoksi smole

Naplatci se dizajniraju i prave tako da trpe centrifugalne sile, neravnine, rupe i ostale ...

Osvežena GMC Acadia donosi značajne izmene

GMC je predstavio osveženu Acadiu, koja pored ozbiljnijeg izgleda, pozajmljenog od linije pick-upova, donosi ...

Range Rover Sport zvanično predstavljen

Range Rover Sport predstavljen je u novoj, trećoj generaciji, sa novim motorima i na ...

Električni Renault 5 stiže ranije

Renault dodaje gas u elektrifikaciji svojih modela a novi električni Renault 5 stiže 2024. ...