fbpx

Ford 1.0 EcoBoost međunarodni motor godine

Fordov 1,0 EcoBoost motor proglašen je za Međunarodni motor godine u kategoriji “Najbolji motor ispod 1,0 litara” šestu godinu zaredom

Foto: Ford

Fordov štedljiv trocilindarski 1,0 EcoBoost motor poneo je titulu „Najbolji motor ispod 1,0 litara“, koju je dodelio panel od 58 specijalizovanih automobilskih novinara iz 31 države. Prvo predstavljen u Ford Focusu 2012. godine, inovativni motor je nastavio da dominira u svom segmentu, suočen sa rastućom konkurencijom u kategoriji koja je popularna kod kupaca automobila i važna za automobilske proizvođače. Ove godine u konkurenciji je bilo 35 motora radne zapremine ispod jednog litra, što je devet više nego u godini kada je debitovao 1,0 EcoBoost.
Fordovim 1,0 EcoBoost motorom, koji je u ponudi sa snagom od 100, 125 i 140 KS, sada se oprema svako peto novo Fordovo vozilo prodato u Evropi, uključujući dve od pet verzija Fiesti. Fordovi EcoBoost benzinski motori radne zapremine do 3,5 litara pružaju snagu i ekonomičnu potrošnju goriva Fordovim vozilima širom sveta – od kompaktne, potpuno nove Ford Fieste, preko Transit kombija, pick-up kamioneta, do Ford Performance modela, uključujući Focus RS i Ford GT supercar.
Jednolitarski EcoBoost motor sa tehnologijom isključivanja cilindara će od početka 2018. godine vlasnicima omogućiti smanjenje troškova za gorivo, tako što će automatski isključivati jedan od cilindara kada nije potrebna puna snaga motora, odnosno u svim situacijama kada je papučica gasa otpuštena.
Ova nova tehnologija može da isključi ili ponovo uključiti jedan cilindar u samo 14 milisekundi, što je 20 puta brže od treptaja oka, bez kompromisa u performansama ili u kulturi rada motora.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kimi Rakonen pomaže u razvoju novih Alfi

Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci – vozači Formule 1 učestvovali su u testiranju novih ...

Audi zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju

Audi je zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju i razmatra druge pravce u kojima ...

Relaksirana letnja ponuda za Renault vozila

Renault uvek misli na svoje kupce, pa je tako ovog puta pripremio fantastičnu relaksiranu ...

Evidencije o istoriji automobila mogu pomoći

Evidencije o istoriji automobila mogu pomoći da se prodajna cena vozila smanji i za ...