fbpx

Audi A8 – aktivno sa svih strana

Audi podgreva maštu budućim kupcima otkrivajući detalj po detalj novog A8, a pre zvaniče premijere koja je zakazana za 11. jul u Barseloni.

Active suspension – system overview

Uz novo aktivno ogibljenje A8 će moći da bude udobna limuzina koju vozi šofer a vlasnik uživa pozadi, ali isto tako dinamična i zabavana limuzina za vlasnika koji uživa da sam sebe vozi. Aktivno ogibljenje bazirano je elektromehaničkom sistemu koji radi na naponu od 48V koji je po prvi put primenjen u jednom automobilu za glavnu elektro instalaciju. Svaki točak posebno ima svoj sistem koji se sastoji od elektro motora, sistema zupčanika i poprečnog stabilizatora koji je izrađen od titanijuma koji je u stanju da prenese 1.100 Nm obrtnog momenta među točkovima, stabilizujući karoseriju. Uz prednju kameru A8 je sposoban da predvidi stanje druma ispred vozila i da u milisekundi pripremi ogibljenje preko aktuatora za ono što tek nailazi. Podacima dobijenim od kamere, sistem skenira put ispred vozila 18 puta u sekundi, šaljuću nepohodne informacije ECP (elektronskoj platformi šasije) koja praktično u realnom vremenu prilagođava tvdoću vazdušnog ogibljenja.
Aktivno ogibljenje značajno smanjuje naginjanje karoserije u krivinama po uzdužnoj osi, ali isto tako smanjuje naginjanje karoserije po poprečnoj osi prilikom ubrzavanja ili kočenja.
Pored aktivnog ogibljenja A8 će biti opremljen i upravljanjem na svim točkovima, što donosi dinamičnost i preciznost u upravljanju, ali i fascinantnu pokretljivost. A8 ima manji prečnik okreta od znatno manjeg A4.

Active suspension – electro mechanical rear axle steering

Na kraju (ili na početku otkrivanja detalja) aktivno ogibljenje ima i značajnu ulogu u povećanju pasivne bezbednosti. U saradnji sa Audi pre sense 360˚ sigurnosnim sistemom koristi mrežu brojnih senzora koji otkrivaju opasnost od sudara. Kada sistem predoseti neibežan bočni udar brzinom većom od 25 km/h aktivatori ogibljenja se uključuju i podižu stranu vozila izloženu opasnosti za 80 mm. Na ovaj način, udarac na sebe preuzimaju najjaču delovi karoserije kao što su pragovi i stuktura poda. Ovo podizanje jedne strane karoseije obavlja se u jednoj polovini sekunde. Rezultat je da je opterećenje usled udarca koje trpe putnici manje za 50% nego bez ovakvog naginjanja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

15 automobila koje vlasnici u SAD poseduju 15+ godina

Studija IHS Markit-a pokazala je da je prosečna starost lakih vozila koji su u ...

Luca de Meo novi šef Renaulta

Upravni odbor Renaulta imenovao je Lucu de Mea za novog generalnog direktora Renault S.A. ...

Novi hiper GT trosed će biti najbrži serijski Mclaren ikada

McLarenov predstojeći hiper GT model, pod oznakom BP23, će biti najbrži serijski Mclaren ikada, ...

Lancia je započela renesansu marke

Lancia je započela svoju renesansu danom dizajna na kojem je predstavljen novi logo i ...

Mnogo noviteta u Novom Sadu

Danas je otvoren 15. sajam automobila u Novom Sadu. Još od kada je osmišljen ...

A sada i zapravo, predstavljen BMW Z4

Nakon beskonačnog niza “špijunskih”, “slučajnih”, “teaser” i ostalih prikaza, konačno možemo da vidimo i ...