fbpx

Opel Astra najprodavanija u segmentu

Nova Opel Astra je još jednom potvrdila da je nosilac prodaje i tradicionalni bestseler ovog nemačkog proizvođača.

Velika popularnost koju ovaj automobil uživa vidljiva je i kroz rezultate koji govore da je u junu sa 129 prodatih jedinica Opel Astra najprodavaniji automobil na srpskom tržištu u svim segmentima, a četvrti najprodavaniji model od početka godine. Zbog svojih karakteristika, Astra sa pet vrata, Astra Sedan i Astra Sports Tourer pokazale su se kao odličan izbor za kupovinu.
Nova Astra je po redu čak 11. generacija Opelove kompaktne klase. Od 1934. godine pa do 1984. u šest generacija proizvedeno je 12 miliona Kadetta, i isto toliko naslednika ovog modela od 1991 do danas – Astre u pet generacija.
Nova petovratna Astra otelotvoruje Opelovu filozofiju dizajna sa svojom skulpturalnom formom i tečnim linijama. Ona kombinuje efikasnost sa elegancijom, pa joj je Opel dao zadatak da redefiniše standarde u C segmentu sa svojim vodećim inovacijama. O tome koliko je ovaj model kvalitetan i uspešan govori i prestižna nagrada za „Automobil 2016. Godine”.
Astra sa četvora vrata je limuzina kojom su kupci na našem tržištu naročito zadovoljni, ostvarila je ogroman uspeh u prošloj godini. Obilje prostora, kompaktna veličina, privlačan izgled i kvalitetna završna obrada uz izuzetno pristupačne cene su bile recept za uspeh ovog modela kojeg mnogi karakterišu kao „najisplativiji Opelov model koji se pokazao znatno boljim, rentabilnijim i stabilnijim od konkurencije”.
Astra Sports Tourer bazirana je na novoj, lakšoj strukturi i zadržava slične gabarite, ali donosi znatno više mesta zbog svoje praktičnosti. Razlika u ceni između hečbek i karavan verzije Astre je svega 671 evra, što se pokazalo kao veoma bitna pogodnost za kupce. Kao i petovratna Astra, Sports Tourer poseduje obilje inteligentnih tehnoloških sistema poput IntelliLux LED® matriks farova, brojnih inventivnih sigurnosnih sistema podrške vozaču… Pored njih, ovim modelom Opel uvodi izuzetno praktičnu novinu: po prvi put se vrata prtljažnika mogu otvoriti i zatvoriti bez pritiska na dugme ili daljinski upravljač.
Navedene karakteristike koje sve tri varijante Astre poseduju i svi rezultati koje je ona postigla nedvosmisleno govore da je ona nastavila sa potvrđivanjem uloge jednog od najvoljenijih automobila na našem tržištu i da je zaslužila titulu omiljenog koju joj mnogi kupci pripisuju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dodge se definitivno oprašta od SUS motora

Dodge, jedna od muscle car ikona zauvek se oprašta od motora sa unutrašnjim sagorevanjem ...

Postignut dogovor: PSA i FCA se spajaju

Fiat Chrysler Automobiles i PSA su i zvanično najavili planove za spajanje Planovi, koji ...

Mercedes EQXX koncept predstavljen sa 1000 km autonomije

Mercedes-Benz je predstavio Vision EQXX koncept automobil kako bi pokazao svoje sposobnosti kada se ...

Toyota FT-Se najavljuje električnog sportistu

Toyota FT-Se najavljuje električnog sportistu u bliskoj budućnosti najvećeg proizvođača automobila na planeti Toyota ...

Renault za Austral sprema vrlo atraktivan enterijer

Renault Austral će imati potpuno novu arhitekturu enterijera, za koju fabrika tvdrdi da je ...