fbpx

Opel Astra najprodavanija u segmentu

Nova Opel Astra je još jednom potvrdila da je nosilac prodaje i tradicionalni bestseler ovog nemačkog proizvođača.

Velika popularnost koju ovaj automobil uživa vidljiva je i kroz rezultate koji govore da je u junu sa 129 prodatih jedinica Opel Astra najprodavaniji automobil na srpskom tržištu u svim segmentima, a četvrti najprodavaniji model od početka godine. Zbog svojih karakteristika, Astra sa pet vrata, Astra Sedan i Astra Sports Tourer pokazale su se kao odličan izbor za kupovinu.
Nova Astra je po redu čak 11. generacija Opelove kompaktne klase. Od 1934. godine pa do 1984. u šest generacija proizvedeno je 12 miliona Kadetta, i isto toliko naslednika ovog modela od 1991 do danas – Astre u pet generacija.
Nova petovratna Astra otelotvoruje Opelovu filozofiju dizajna sa svojom skulpturalnom formom i tečnim linijama. Ona kombinuje efikasnost sa elegancijom, pa joj je Opel dao zadatak da redefiniše standarde u C segmentu sa svojim vodećim inovacijama. O tome koliko je ovaj model kvalitetan i uspešan govori i prestižna nagrada za „Automobil 2016. Godine”.
Astra sa četvora vrata je limuzina kojom su kupci na našem tržištu naročito zadovoljni, ostvarila je ogroman uspeh u prošloj godini. Obilje prostora, kompaktna veličina, privlačan izgled i kvalitetna završna obrada uz izuzetno pristupačne cene su bile recept za uspeh ovog modela kojeg mnogi karakterišu kao „najisplativiji Opelov model koji se pokazao znatno boljim, rentabilnijim i stabilnijim od konkurencije”.
Astra Sports Tourer bazirana je na novoj, lakšoj strukturi i zadržava slične gabarite, ali donosi znatno više mesta zbog svoje praktičnosti. Razlika u ceni između hečbek i karavan verzije Astre je svega 671 evra, što se pokazalo kao veoma bitna pogodnost za kupce. Kao i petovratna Astra, Sports Tourer poseduje obilje inteligentnih tehnoloških sistema poput IntelliLux LED® matriks farova, brojnih inventivnih sigurnosnih sistema podrške vozaču… Pored njih, ovim modelom Opel uvodi izuzetno praktičnu novinu: po prvi put se vrata prtljažnika mogu otvoriti i zatvoriti bez pritiska na dugme ili daljinski upravljač.
Navedene karakteristike koje sve tri varijante Astre poseduju i svi rezultati koje je ona postigla nedvosmisleno govore da je ona nastavila sa potvrđivanjem uloge jednog od najvoljenijih automobila na našem tržištu i da je zaslužila titulu omiljenog koju joj mnogi kupci pripisuju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi Tesla Roadster: “Elon Musk rekao”

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, je otkrio veliko iznenađenje u vidu roadstera ...

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed

Mercedes-AMG GT Coupe je četvorosed, a kao i za prvi model iz 2016. Lewis ...

Polovnjaci – kilometraža vraćena a cena prevelika

Kupci uvezenih automobila u Srbiji, a i drugim zemljama  suočavaju se s većim rizikom ...

Stellantis neće lansirati Peugeot brend na tržište SAD

Pre zvaničnog spajanja sa FCA u cilju formiranja Stellantisa, PSA Grupa je planirala da ...

Geely brand launch event održan u Beogradu

Geely brand launch event održan u Beogradu je bio posvećen dolasku brenda Geely u ...

Alain Prost promovisan u neizvršnog direktora Renault GP

Četvorostruki šampion sveta Formule 1, Alain Prost, promovisan je u neizvršnog predsednika fime koja ...