fbpx

Opel Astra najprodavanija u segmentu

Nova Opel Astra je još jednom potvrdila da je nosilac prodaje i tradicionalni bestseler ovog nemačkog proizvođača.

Velika popularnost koju ovaj automobil uživa vidljiva je i kroz rezultate koji govore da je u junu sa 129 prodatih jedinica Opel Astra najprodavaniji automobil na srpskom tržištu u svim segmentima, a četvrti najprodavaniji model od početka godine. Zbog svojih karakteristika, Astra sa pet vrata, Astra Sedan i Astra Sports Tourer pokazale su se kao odličan izbor za kupovinu.
Nova Astra je po redu čak 11. generacija Opelove kompaktne klase. Od 1934. godine pa do 1984. u šest generacija proizvedeno je 12 miliona Kadetta, i isto toliko naslednika ovog modela od 1991 do danas – Astre u pet generacija.
Nova petovratna Astra otelotvoruje Opelovu filozofiju dizajna sa svojom skulpturalnom formom i tečnim linijama. Ona kombinuje efikasnost sa elegancijom, pa joj je Opel dao zadatak da redefiniše standarde u C segmentu sa svojim vodećim inovacijama. O tome koliko je ovaj model kvalitetan i uspešan govori i prestižna nagrada za „Automobil 2016. Godine”.
Astra sa četvora vrata je limuzina kojom su kupci na našem tržištu naročito zadovoljni, ostvarila je ogroman uspeh u prošloj godini. Obilje prostora, kompaktna veličina, privlačan izgled i kvalitetna završna obrada uz izuzetno pristupačne cene su bile recept za uspeh ovog modela kojeg mnogi karakterišu kao „najisplativiji Opelov model koji se pokazao znatno boljim, rentabilnijim i stabilnijim od konkurencije”.
Astra Sports Tourer bazirana je na novoj, lakšoj strukturi i zadržava slične gabarite, ali donosi znatno više mesta zbog svoje praktičnosti. Razlika u ceni između hečbek i karavan verzije Astre je svega 671 evra, što se pokazalo kao veoma bitna pogodnost za kupce. Kao i petovratna Astra, Sports Tourer poseduje obilje inteligentnih tehnoloških sistema poput IntelliLux LED® matriks farova, brojnih inventivnih sigurnosnih sistema podrške vozaču… Pored njih, ovim modelom Opel uvodi izuzetno praktičnu novinu: po prvi put se vrata prtljažnika mogu otvoriti i zatvoriti bez pritiska na dugme ili daljinski upravljač.
Navedene karakteristike koje sve tri varijante Astre poseduju i svi rezultati koje je ona postigla nedvosmisleno govore da je ona nastavila sa potvrđivanjem uloge jednog od najvoljenijih automobila na našem tržištu i da je zaslužila titulu omiljenog koju joj mnogi kupci pripisuju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hoće li kvačila izdržati sprint trku Formule 1

Iako su se svi timovi Formule 1 saglasili sa probnim formatom sa sprint trkom ...

Mercedes niko ne kopira zato što je Newey najbolji

Tehnički direktor Formula 1 tima Mercedes – AMG zneo je zanimljivu i pomalo ironičnu ...

Formula 1 – šta se kome može verovati?

Formula 1 je završila trodnevne zvanične predsezonske testove, a koliko se može verovati onome ...

Porsche potvrdio da Taycan karavan stiže

Porsche je potvrdio da će Mission E Cross Turismo koncept postati serijski model, odnosno ...

G-Klasa se otkriva malo po malo

G-Klasa se otkriva malo po malo. Mercedes-Benz je objavio prve zvanične fotografije enterijera G ...

120. godišnjica rođenja Enza Anselma Ferrarija

Osnivač italijanskog proizvođača automobila – usmerenih prema trkačkom vozaču, Enzo Anselmo Ferrari, je rođen ...