fbpx

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj silazi dvomilioniti primerak

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj silazi dvomilioniti primerak. Dvomilioniti Hyundai Tucson silazi sa proizvodne trake u ponedeljak u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj (HMMC). Ovaj poseban primerak je u Sailing Blue Pearl boji i opremljen 1.6 T-GDi HEV motorom sada putuje do svog budućeg vlasnika u VelikojBritaniji. Ova prekretnica ističe status Hyundaijevog najpopularnijeg modela u Evropi.

Hyundai Tucson

“Dva miliona primeraka proizvedenih u Hyundai Motor Manufacturing Czech je značajna prekretnica za našeg globalnog i takođe evropskog najboljeg prodavca,” rekao je Michael Cole, predsednik i CEO Hyundai Motor Europe. “Skoro od samog početka automobil je bio dizajniran i proizveden za evropske kupce. Kako je napredavao da postane priča o uspehu na globalnom nivou, a posebno u Evropi, on savršeno predstavlja Hyundaijev pristup usredsređen na kupce.”

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Iz Nošovica u Evropu
Istorija Tucsona u HMMC je počela sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija Tuscona ušla u proizvodnju. Za više od pet godina ukupno je proizvedeno više od 1.180.445 jedinica.
Četvrta generacija Tuscona, koja se trenutno proizvodi, ima moderniji dizajn, unapređen enterijer i poboljšan paket funkcija. U 2023. godini je proizvedeno 244.495 komada, što čini oko 70% ukupne proizvodnje HMMC-a. Ova vozila su izvezena u 70 zemalja širom sveta. Većina Tuscona u Evropi je otpremljena u Veliku Britaniju, Španiju, Nemačku i Francusku.
Hyundai je takođe proširio opcije pogonskih sklopova u Tusconu koji se trenutno proizvodi. Pogonski sklopovi sada uključuju i hibridne i plug-in hibridne motore. Oba alternativna pogonska sklopa suizuzetno tražena u Evropi. Čak 2 od 5 vozila četvrte generacije Tucsona prodatih u Evropi su ili hibridi ili plug-in hibridi.

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Tucson izdanje za dvadeseti rođendan
Kako bi proslavio svoje dve decenije na tržištu, Hyundai je dizajnirao posebno izdanje Tuscona za dvadeseti rođendan. Posebno izdanje dolazi sajedinstvenim enterijerom i u bojom karoserije. Proizvodnja počinje u avgustu u HMMC-u.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sin milijardera bi mogao da postane predsednik Tesle

James Murdoch, sin milijardera Ruperta Murdoch, je navodno glavni kandidat za preuzimanje uloge predsednika ...

Brzinski rekordi – preko 800 km/h sa pogonom na točkovima

Brzinski rekordi ne služe ničemu, a pri tom su beskrajno skupi o opasni. Ipak ...

Suzuki eVX Concept najavljuje model za 2025. godinu

Suzuki eVX Concept najavljuje električni crossover koji stiže za 2025. godinu i malo je ...

SAAB se vratio! Bar na neki način

NEVS, Švedsko-Kineska kompanija koja je preuzela glavnu imovinu Saab-a u 2012., započela je proizvodnju ...

Formula 1 – za Alpine F1 počela sezona iz pakla

Formula 1 – za Alpine F1 sezona iz pakla je počela očajnom predsezonom na ...

Test – Mini Countryman JCW

Test Mini Countryman JCW otkriva da Mini SUV više nije tako mini, ali i ...