fbpx

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj silazi dvomilioniti primerak

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj silazi dvomilioniti primerak. Dvomilioniti Hyundai Tucson silazi sa proizvodne trake u ponedeljak u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj (HMMC). Ovaj poseban primerak je u Sailing Blue Pearl boji i opremljen 1.6 T-GDi HEV motorom sada putuje do svog budućeg vlasnika u VelikojBritaniji. Ova prekretnica ističe status Hyundaijevog najpopularnijeg modela u Evropi.

Hyundai Tucson

“Dva miliona primeraka proizvedenih u Hyundai Motor Manufacturing Czech je značajna prekretnica za našeg globalnog i takođe evropskog najboljeg prodavca,” rekao je Michael Cole, predsednik i CEO Hyundai Motor Europe. “Skoro od samog početka automobil je bio dizajniran i proizveden za evropske kupce. Kako je napredavao da postane priča o uspehu na globalnom nivou, a posebno u Evropi, on savršeno predstavlja Hyundaijev pristup usredsređen na kupce.”

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Iz Nošovica u Evropu
Istorija Tucsona u HMMC je počela sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija Tuscona ušla u proizvodnju. Za više od pet godina ukupno je proizvedeno više od 1.180.445 jedinica.
Četvrta generacija Tuscona, koja se trenutno proizvodi, ima moderniji dizajn, unapređen enterijer i poboljšan paket funkcija. U 2023. godini je proizvedeno 244.495 komada, što čini oko 70% ukupne proizvodnje HMMC-a. Ova vozila su izvezena u 70 zemalja širom sveta. Većina Tuscona u Evropi je otpremljena u Veliku Britaniju, Španiju, Nemačku i Francusku.
Hyundai je takođe proširio opcije pogonskih sklopova u Tusconu koji se trenutno proizvodi. Pogonski sklopovi sada uključuju i hibridne i plug-in hibridne motore. Oba alternativna pogonska sklopa suizuzetno tražena u Evropi. Čak 2 od 5 vozila četvrte generacije Tucsona prodatih u Evropi su ili hibridi ili plug-in hibridi.

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Tucson izdanje za dvadeseti rođendan
Kako bi proslavio svoje dve decenije na tržištu, Hyundai je dizajnirao posebno izdanje Tuscona za dvadeseti rođendan. Posebno izdanje dolazi sajedinstvenim enterijerom i u bojom karoserije. Proizvodnja počinje u avgustu u HMMC-u.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvo čišćenje od bombi pa fabrika Tesla

Počela je gradnja pogona iz kojeg uskoro treba da u srcu Nemačke izlaze glavni ...

Dakar Reli 2022 – uz pomoć sudija Al-Attiyah do pobede

Četvrta etapa Dakar Relija 2022 pripala je Nasseru Al-Attiyahu, ali tek nakon što je ...

Predstavljen je osveženi Audi Q7

Predstavljen je osveženi Audi Q7 porodični automobil jasnim dizajnom i još boljom tehnologijom Predstavljen ...

Električni Alfa Romeo Quadrifoglio stiže sa 1.000 KS

Električni Alfa Romeo Quadrifoglio stiže sa 1.000 KS i bežičnim punjenjem kažu šefovi italijanske ...

Nissan uvodi plaćanje parkinga električnom energijom

Vlasnici električnih automobila mogu platiti parkiranje pražnjenjem baterija dok obilaze novi Nissanov paviljon koji ...

Novi Lexus NC dobio 5 EuroNCAP zvezdica

Potpuno novi Lexus NC dobio je maksimalnu ocenu za bezbednost na EuroNCAP testu Značajan ...