fbpx

MotoGP sezona se nastavlja, ko se kako pripremio zaznaćemo za par sati u kvalifikacijama za Veliku nagradu Republike Češke, ali očigledno je da su pored inženjera i elektroničara, vredni bili i aerodinamičari

Foto: Ducati Racing

Jučerašnji slobodni treninzi u Brnu voženi po promenjivim uslovima nisu mnogo pokazali što se brzine tiče, barem ne koliko je ko stvarno brz, ali su pokazali nešto drugo. Svi glavni igrači, Ducati, Yamaha, Honda, doneli su svako svoje novo rešenje aerodinamičke oplate motocikla. Nakon što su za ovu godinu zabranjena krila, tokom zimskih priprema većina timova je razvila, a i prijavila za sezonu neko od rešenja koja će aerodinamički imati isti efekat kao i zabranjena krila.

Foto: Ducati Racing

Ducati koji je prvi počeo da eksperimentiše sa krilima, u Brnu se pojavio sa najradikalnijim i spolja najvidljivijim rešenjem, koje je soš u predsezoni nazvano “Čekićara”, asocirajući na glavu amorskog psa. U Brnu je juče najvrži bio Doviziosso, ali bez ove agresivne oplate, dok je Lorenzo, kojio je završio na 15 mestu izjavio da će se trkati sa novom oplatom.

Foto: Yamaha Racing

Yamaha je donela svoje rešenje, koje je manje radikalno i spolja vidljivo, a manje više ga koristi od početka sezone,  radi se o proširenoj oplati, unutar koje se nalaze krila, čime su zapravo zaobiđena pravila o zabrani.

Foto: Honda Racing

I Honda je obojici svojih vozača za Brno pripremila novu oplatu, koja je slična yamahinom rešenju. Proširena je i unutar oplate nalazi se sitem usmerivača vazduha.
U svakom slučaju, na današnjim kvalifikacijama ćemo videti ko se opredelio za koje rešenje, a to će najverovatnije biti i rešenje sa kojim će se sutra izaći na trku. Međutim, ostaje otvoreno i zanimljivo pitanje, na koje timovi ljubomorno skrivaju kompletan odgovor – šta je osnovna uloga prošlogodišnjih krila i ovogodišnjih skrivenih krila? Jasno je i očigledno da ostavarujući aerodinamičku silu povećavaju pritisak na prednji pneumatik i sprečavaju propinjanje prednjeg točka, međutim, oko ovoga ma dosta polemike, obzirom da su krila najefikasnija pri maksimalnim brzinama, kada je efekat propinjanja najmanje izražen. Takođe, sa obogodišnjim rešenjima, koja su dobro skrivena, usmerivačima vazduha unutar oplate mnogo se može uraditi na hlađenju kompletnog motora i menjača.

Foto: Yamaha Racing
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vozači Ducatija dominiraju u Mizanu

U kvalifikacijama za Veliku nagradu San Marina na stazi Marco Simoncelli vozači Ducatija dominantni ...

Valentino Rossi – kao da je zadnja guma izgorela

Valentino Rossi je obradovao svoje navijače solidnim treninzima i kvalifikacijama za MotoGP u Engleskoj, ...

Marc Marquez ima prelom nadlaktice

Aktuelni MotoGP šampion sveta Marc Marquez doživeo je prelom nadlaktične kosti prilikom pada Branioc ...

MotoGP – pobeda Bagnaiji za nastavak sezone

Nakon letnje pauze MotoGP šampionat je nastavljen trkom za Veliku nagradu Velike Britanije na ...

Toby Price na KTM-u pobednik Dakara 2019.

Australijski vozač Toby Price na KTM-u je osvojio Dakar 2019., Husqvarna iznenadila, Honda se ...

Biće ovo dobra sezona

Trka u pustinji, a kvalifikacije odložene zbog pljuska, start odložen zbog vlage na stazi, ...