fbpx

Osveženi Kupe i Kabriolet S-klase

Nakon nekoliko godina u prodaji, i nekoliko meseci nakon facelifta sedan verzije S-klase, došlo je vreme da Mercedes osveži i svoje prestižne kupe i kabriolet verzije.

Foto: Mercedes Benz

Najviše vizuelnih promena na kupeu i kabrioletu su spolja. Novi prednji odbojnik karakterišu hromirani spojler, kao i izmenjeni otvori za vazduh koji daju sportskiji izgled. Zadnji odbojnik na oba modela sada ima izgled onoga sa V12 agregatom, tj. karakterišu ga četiri izduvne cevi, umesto dve.

Foto: Mercedes Benz

Kupe i kabriolet verzije S-klase takođe dobijaju i stražnje svetlosne grupe sa OLED tehnologijom, koja omogućava različit intenzitet svetla za stop svetlo i pokazivače pravca, zavisno od uslova voznje i ambijentalnog svetla. Među ostalim promenama na enterijeru se nalaze i bočne lajsne na pragovima kao i veći izbor naplataka.

Foto: Mercedes Benz

U unutrašnjosti se mogu videti tek manje promene, među kojima su upadljivi redizajnirani upravljač sa komandama na dodir koje omogućavaju kontrolu instrument table, kao i infotainment sistema bez skidanja ruku sa upravlječa i široki centralni ekran koji više nema graničnik između dva ekrana od 12.3 inča.

Foto: Mercedes Benz

Kao i u sedan verziji S-klase, kupe i kabriolet će dolaziti sa opcionim „Energising comfort control“ koji koristi komponente automobila kao što su kontrola klime, mirisi vazduha, sedišta i mediji da bi vozač bio u dobrom raspoloženju. Ovde se mogu naći  četiri programa koja rade 10 minuta –  Freshness (svežina), Warmth (toplina), Vitality (vitalnost), Joy (radost), Comfort (komfort) i Training (trening).

Foto: Mercedes Benz

Novi V8 agregat ima 4 litre radne zapremine, dva turbopunjača i isporučuje 469 ks i 700 Nm obrtnog momenta, a zamenjuje dosadašnji V8 sa 4.7 litre, i dolazi sa deaktivacijom cilindara u cilju uštede goriva. Trolitarski V6 agregat ostaje isti, a novost su 9G menjač i funkcija razdvajanja agregata od menjača tokom krstarenja kada nije pod opterećenjem u cilju dodatne uštede goriva.

I AMG kupe i kabriolet S-klase dobijaju novi motor za 2018. Stari 5.5 litarski V8 agregat zamenjuje novi sa 4 litre radne zapremine koji se moze naći od C63 do AMG GT R kupea. Novi agregat ispod poklopca motora S 63 nudi 612 KS i 900 Nm obrtnog momenta, što je 27 KS više od agregata koji zamenjuje i povezan je sa novim devetostepenim automatskim menjačem.

Foto: Mercedes Benz

U S 65 kupe i S 65 kabriolet ostaje nepromenjeni V12 agregat od 6 litara i 630 KS i 1000 Nm povezan sa sedmostepenim menjačem. I ako S 65 ima više snage, Mercedes tvrdi da je laksi V8 sa sofisticiranijim menjačem brža kombinacija. Do 100 km/h stiže za 3.5 sekundi u poređenju sa V12 verzijom kojoj treba 4.1 sekunda.

Foto: Mercedes Benz

Karbon keramičke kočnice, karbonski detalji, čvršći naplatci i specijalan paket za merenje vremena na stazi se mogu naknadno dodati, uz doplatu naravno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Uberova tehnologija je kriva za smrtni udes, tvrdi dobavljač

Uber je isključio fabrički sistem za izbegavanje sudara u svom Volvo XC90 SUV-u koji ...

Evropski automobil godine: objavljeno sedam finalista

Skraćena lista od sedam modela nominovanih za Evropski automobil godine 2021. je objavljena Stiglo ...

Carlos Ghosn demantovao spajanje Renaulta i Nissana

Uprkos ranijim najavama da bi se Renault-Nissan alijansa mogla spojiti i postati jedno, Carlos ...

Tesla smanjuje broj zaposlenih pandemije prekinuta.

Tesla po naređenju Elona Muska stopira sva zapošljavanja a CEO kompanije smatra da mora ...

Na zapadu ništa novo – Mercedesima prvi red

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Španije ništa novo – prvi startni red za vozače ...

Volvo V90 CC – karavan ili malo više od toga?

Volvo V90 Cross Country, karavan koji nudi više od običnog karavana. Malo ili mnogo ...