fbpx

Grand Motors je novinarima predstavio novi Volvo XC60, čime je i zvanično počela prodaja ovog popularnog SUV-a u Srbiji

Foto: Dmotion

Novi Volvo XC 60 je sa prodajom u svetu počeo letos, a sada mogu da ga vide i kupe zainteresovani u Srbiji. Novi XC60, koji je u prethodnoj generaciji u svetu prodat u preko milion komada čime je postao najprodavaniji u svom uksuznom segmentu, donosi brojne novine i unapređenja u odnosu na prethodnika.
Pre svega dizajnom karoserije je sada ozbiljniji i dinamičniji, a u potpuno novi imidž a i prepoznavanje uklapaju se i standardna prednja LED svetla sa karakterističnim potpisom. Sa ostalim članovima Volvo porodice kao što su veći XC90 i V90 Cross Country, XC 60 povezuju i brojni stilski elementi karoserije.
Enterijer XC 60 potpuno je nov, što podrazumeva i mogućnost izbora čak dve digitalne instrument table od 8” ili 12,3”, nova anatomski oblikovana sedišta, koja se mogu dobiti i u sportskoj R formi sa povišenom bočnom podrškom. XC60 se pored standardne opreme može dobiti u još tri paketa opreme koji su definisani pod oznakama Momentum, Inscription i R-Design, a koji kupcu omogućavaju brojne personalizacije i prilagođavanje vozila spostvenom ukusu.

Foto: Volvo

Volvo je u svojoj dugogodišnjoj istoriji uvek važio za vozilo vrhunske bezbednosti, a tako je i sa novim SUV-om. Na već poznati City Safety sistem dodat je i Steer Assist koji pri detekciji pešaka, drugog vozila ili prepreke asistira u upravljanju i pomaže u izbegavanju udarca, a tu je i dobro poznati i znatno unapređen BLIS sistem upozoravanja od saobraćaja iz mrtvog ugla, koji je sada obogaćen i novom funkcijom koja pomaže pri izbegavanju čeonog sudara ili sudara pri promeni kolovozne trake. Naravno, ovo su samo od neki bezbednosnih sistema koji su u ponudi XC60 novi, a na spisku osnovne i dodatnih oprema ima ih mnogo, u skladu sa renomeom luksuzne marke iz Švedske.

Foto: Dmotion

U izboru motorizacije, kupci mogu birati između dve benzinske, dve dizelske i jedne hibridne kombinacije. Oznaka T5 podrazumeva 2.0 turbo benzinac sa 254 KS, dok T6 znači agregat iste zapremine ali sa 320 KS. U ponudi dizela D4 označava 2.0 turbodizel sa 190 KS, dok je D5 agregat iste zapremine ali sa 235 KS. Svi modeli imaju 4×4 pogon. Na kraju ponude je i plug in hibrid koji kombinuje benzinac od 320KS koji je pogon prednjim točkovima i elektromotor od 87 KS koji je pogon na stražnjoj osovini, a ukupan bilans snage hibridnog XC 60 je čitavih 407 KS.
Startna cena za benzinsku T5 AWD verziju je 49.314 evra, dok je polazana osnova za D4 AWD dizel verziju nešto niža i iznosi 47.922 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 i FIA objavili kalendar trka za 2021.

Formula 1 i FIA su objavili provizorni kalendar trka za sezonu 2021. sa čak ...

Google otovrio svoj infotejment OS aplikacijama “trećih lica”

Tokom zvanične premijere Polestar 2 EV-a u SAD, Google je najavio da će “otvoriti” ...

Otvoren novi BMW razvojni centar za autonomnu vožnju

BMW Grupa je zvanično otvorila svoj centar za razvoj autonomne vožnju u Unteršlajshajmu u ...

Toyota smanjuje proizvodnju za 40% zbog nedostatka čipova

Toyota je primorana da tokom septembra smanji proizvodnju za čitavih 40% zbog nedostatka mikročipova ...

Nove B-Klase u ponudi rent a car kompanije AVIS Srbija

Emil Frey Auto Centar, ovlašćeni diler i servisni centar za Mercedes-Benz i smart vozila, ...

Formula 1 – pol pozicija u Silverstoneu za Sainza

Formula 1 – pol poziciju za trku za Veliku nagradu Velike Britanije osvojio je ...