fbpx

Škoda previše uzletela

Fabrika iz Mlade Boleslave postala je prevelika konkurencija matičnoj kompaniji. Da li će mama firma da počne da udara “packe” ćerki firmi i zabrani večernje izlaske?

Foto: Škoda

Pre 26 godina Škoda je postala ćerka firma velikog VW-a i grupacije koja je svetski broj 1. Međutim, da li prema planu ili su se stvari malo izmakle kontroli, trenutno je ćerka firma profitabilnija i popularnija od majke firme. Drugim rečima, događa se klasičan kanibalizam unutar grupacije. Razloga za procvat Škode je dovoljno i nije stvoren preko noći. Prvo su škodini modeli bili jeftinije i manje atraktivne verzije VW-ovih modela, u glavnom postavljeni na mehaniku i platforme VW-ovih modela koji su izašli, ili su pri kraju proizvodnje. Međutim, malo po malo, u Škodu se uselila aktuelna tehnologija, dizajn je dobio i stil i smisao, a cene su još uvek ostale ispod gotovo identičnih proizvoda pod znakom VW-a. Na kraju, gotovo da je ostalo samo na sujeti kupca da li će se odlučiti za Škodu ili VW, odnosno, skuplju ili jeftiniju verziju.

Foto: Škoda

Ali, prema informacijama koje se mogu čuti, “mami” se više ne dopada ponašanje “ćerke” koja je ozbiljno počela da utiče na prodaju. Jeftinija radna snaga u Češkoj znači i niže cene škodinih vozila, pa se kupci sve više okreću racionalnim rešenjima, uz saznanje da uz uštedu dobijaju kompletnu VW tehnologiju. A VW izgleda želi da prekine ovu praksu, i to na ne baš popularan način – podizanjem cena Škode. Šta više, prema navodima člana nadzornog odbora VW-a koje je prenela agencija Reuters, deo proizvodnje Škode će se iz Češke preseliti u Nemačku. To znači da će na sklapanju istog vozila, radni sat koštati 40 evra umesto 10. Ako se ova najava obistini, ipak je reč o iznuđenom rešenju, koje bi smanjila otpuštanja iz VW-a , a koji su posledica “Diesegate”-a.

Foto: Škoda

Međutim, ne gledaju svi blagonaklono na ovu strategiju. Reuters je preneo i mišljenje jednog visoko pozicioniranog menadžera iz VW-a, koji je izjavio da umesto da ujedine snage, znanje i novac u bitci sa Teslom koja je već počela a tek će se rasplamsati, u VW-u će se baviti uređivanjem i borbom unutar grupacije. Na moguće korake VW-a reagovao je čak i predsednih Češke, koji je zatražio dodatne detalje planova vezanih za Škodu i strategiju koja može uticati na deo koji se tiče države, a to su radna mesta i finansijski aspekti.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Civilni Mercedes-Benz G-Klase slavi 40 godina

Mercedes-Benz ove godine obeležava 40 godina od premijere originalne G-Klase, pa je odlučio da ...

Nova Honda Civic Type R postavila rekord na stazi Suzuka

Nova Honda Civic Type R postavila rekord na stazi Suzuka čime je nadmašila rekord ...

Maserati se vraća trkanju nakon 12 godina

Nakon pauze od 12 godina, Maserati italijanska sportska marka vraća se trkanju, ali ne ...

Saabov kineski vlasnik kupio 20% Koenigsegga

Saabov kineski vlasnik, NEVS, saopštio je da je preuzeo 20 procenata akcija Koenigsegga, i ...

Počela proizvodnja poznatog modela – Lada Niva Travel

U Toljatiju je počela, tačnije nastavljena proizvodnja modela sa nama dobro poznatim imenom – ...

Nove B-Klase u ponudi rent a car kompanije AVIS Srbija

Emil Frey Auto Centar, ovlašćeni diler i servisni centar za Mercedes-Benz i smart vozila, ...