fbpx

Ferrari SUV pre penzije

Šef FCA Sergio Marchionne potvrdio je da postoji velika mogućnost da će se narednih nekoliko godina pojaviti SUV sa propetim konjićem

Render: Gianni Siccardi

Big boss Sergio Marchionne, diplomatskim rečnikom potvrdio je da postoji velika mogućnost da će se u narednih nekoliko godina pojaviti FUV kako je već nazvan, odnosno, Ferrari Utillity Vehicle. Naravno jasno je da se radi o prvom SUV-u koji bi trebao izlaziti kroz vrata fabrike u Maranellu. Dobra vest za sve one koji žele i mogu sebi da priušte upotrebljiviji Ferrari od onoga što bilo koji današnji model nudi.
Samo, tu postoji nekoliko podpitanja. Kao prvo, Ferrari je sebi zacrtao limit godišnje proizvodnje 10.000 vozila kako bi obezbedio i zadržao ekskluzivnost koju kupci očekuju od ove marke. Proizvodnja čak i samog SUV-a bi bila postavljena na kalkulaciju mnogo većeg broja od ovoga, pa postoji opasnost da bi se Ferrari u očima kupca spustio na mnogo više konfekcijski nivo od željenog. Takođe, Sergio Marchionne je ranije izjavio da ako ikada bude FUV, neće biti smešten u format ičega već postojećeg, nego će biti pravi Ferrari. A tu se komplikuju stvari i iz ugla stvaranja dovoljno snažnog pogona velikog i teškog vozila, a koji će zadovoljavati ekološke norme, uz očekivane performanse za Ferrari. Hibrid jeste rešenje, ali se zna i velika “nevoljkost” Marchionnea prema bilo čemu na struju, iako će prema petogodišnjem planu Ferrarija, koji uskoro treba biti saopšten, sigurno mnogi modeli biti hibridizovani.

Render: Gianni Siccardi

A ne treba zaboraviti ni najvažnije – Marchionneov najavljeni odlazak u penziju. Veliki boss FCA i Ferrarija ima 65 godina i najavio j da će se sa mesta šefa FCA povući do 2019. a sa iste pozicije iz Ferrarija do 2021. Pri tom zna se da je njegova misija pre penzije prodaja FCA, iz koje je Ferrari svakako izuzet. Kako je sam izjavio ua Bloomberg, trebaće oko 30 meseci da Ferrari dobro razmisli i iskalkuliše da li će ulaziti u SUV segmnent. Naravno, to može biti i bacanje prašine u oči, a i istina. Ako će se u Maranellu stvarno samo razmišljati naredne tri godine, konkurencija tipa Lamborghinija i Bentleya će već uhvatiti veliku prednost. Naravno, ne treba isključiti ni mogućnost da je FUV već u odmakloj fazi projekta, mada se o tome ne govori. Na kraju, prema za sada poznatom, najverovatnije će se Sergio Marchionne u penziju odvesti odvesti FUV-om sa hibridnim pogonom, koliko god se on protivio tome.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test BMW iX xDrive50

BMW iX xDrive50 tek drugi je model iz Minhena nastao na namenskoj električnoj platformi ...

Novo poglavlje za Apollo

Apollo IE je automobil fokusiran na trkačku stazu, a biće proizveden u samo 10 ...

Delta Motors instalirala stanicu za punjenje E vozila

Kompanija Delta Motors postavila je prvu stanicu za punjenje električnih vozila koja će biti ...

Izabrani najbolji automobili u Srbiji za 2018. godinu

Novinarski žiri izabrao je najbolje automobile u Srbiji za 2018. godinu   Nakon tri ...

Hyundai Tucson – treća…?

Povratnik po imenu i naslednik za nijansu manjeg modela, Hyundai Tucson je definitivno više ...

Renault 4ever Trophy koncept najavljuje…

Renault 4ever Trophy koncept najavljuje budući mali, električni SUV koji će se pojaviti 2025. ...