fbpx

Prema istraživanjima Kia najbolja, Tesla najgori

Kupovina novog automobila je dugoročna investicija, od koje vlasnik očekuje da će obezbediti siguran i pouzdan prevoz na duge staze. Prema istraživanjima Consumer Reportsa, nisu svi automobili u stanju da ispune ova obećanja.

Najnovije istraživanje pouzdanosti vozila američkog Consumer Reportsa, koje se sastoji od oko 400,000 petplatnika koji su vlasnici 640,000 vozila, otkriva da nova i „unapređena“ vozila imaju veće šanse da donesu vlasniku glavobolju nego stara. Ovo istraživanje se bavi sa 17 problematičnih područja, od dosadnih sitnica kao što su kočnice koje škripe, pa sve do velikih problema kao što je pokvaren menjač u vangarantnom roku. Svi kvarovi se rangiraju, a istraživanje je dostupno javnosti.Prema ovim analizama, najpouzdanji model trenutno jeste Kia Niro, hibrid sa prednjim pogonom. Prate ga Subaru BRZ/ Toyota GT 86, Lexus ES, Lexus GS, Audi Q3, Toyota RAV4, Lexus IS, Toyota Prius V, Toyota Prius C i Infinity Q70.Dok lista najpouzdanijih i nije iznenađujuća, za listu najmanje pouzdanih se ne može reći isto. Na desetom mesu najmanje pouzdanih se našao čuveni Chevrolet Camaro zbog manjih problema sa transmisijom, elektronikom i pogonskim sistemom.

Prate ga Evropljani, Mercedes Benz GLC zbog kočnica, oslanjanja/upravljanja i Jaguar F-Pace zbog pogonskog sistema, elektronike i raznih zvukova i curenja tečnosti.

Njih prate GMC Acadia i Fiat 500, a na iznenađujućem petom i četvrtom mestu su se našli Focus i Fiesta iz Forda. Oba modela imaju problema sa transmisijom dok su na Fiesti prijavljeni i problemi sa sistemom klime.
Treće mesto je zauzeo ponos Švedske i u masi voljeni Volvo XC90. Mada XC90 nije ovde zbog kvarova, već iz razloga što je njegov infotaiment sistem predstavljao problem vlasnicima.

Drugo mesto je zauzeo Cadillac Escalade iz sličnog razloga kao i Volvo, ali su na njemu vlasnici i korisnici prijavili transmisiju kao kritičnu tačku.
Prvo mesto liste najmanje pouzdanih je zauzeo je Model X iz Tesle. Sem prijavljenih problema sa senzorima i zatvaranjem vrata, zazori između pojedinih delov se gube, a dešavala su se i otpadanja  pojedinih elemenata.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Počele rezervacije i za Fiat 500 La prima hatchback

Sa željom da se nadoveže na uspeh ograničene, numerisane edicije novog „la Prima“ kabrioleta, ...

Specijalni sajamski uslovi finansiranja za Hondu HR-V

Tokom Salona automobila, Honda Srbija pripremila je pogodnosti za kupovinu HONDA HR-V modela uz ...

Kia razvila prvi pametni automatski menjač

Pomoću infomaciono – komunikacione tehnologije (IKT) menjač automatski menja u optimalni stepen prenosa   ...

Čovek “zarobljen” u Cadillacu parkiranom u garaži 13 sati?!

Desi se da čovek nekad zaključa automobil dok su ključevi unutar vozila, ali da ...

Fiat Punto prvi automobil sa nula zvezdica na Euro NCAP-u

Aktuelni Fiat Punto, model koji je krenuo u prodaju još krajem 2005, je prvi ...

Sordu WRC pobeda na Sardiniji

Dani Sordo, vozač Hyundaija je došao do impresivne WRC pobede na Sardiniji drugi put ...